| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
 
  | 
ata şenkal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135017 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018 
1,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı hardal
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Yarım çay kaşığı muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tutam zerdeçal
 
Yarım kilo mantar
 
Kıyılmış maydanoz
 
 
Tavuk göğüs etini ikiye kesip hafif dövüp inceltelim. Sonra zeytinyağı hardal ve baharatlarla sıvıyalım.40 dk. boyunca bu şekilde bekleterek marine edelim. Sıvıyağ eklediğimiz bir tavada üzerini aliminyum folyo ile kapatarak pişirelim. Mantarlarımızı yıkayıp temizleyip limonlu suya atalım.Daha sonra bir tencere içine gene yarım limonu suyu sıkıp mantarları ince ince kesip limonlu suda haşlayıp süzelim. Bir tava içinde yağ, sarımsak ,muskat ve tuz ile mantarlarımızı pişirelim. Pişen tavuk etimiz ile birlikte kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifleri Sülün Tarifleri
 | 
 
 
 
 |