| 
 
 
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5361 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 adet ortaboy soğan
 
1 adet domates
 
1 adet havuç
 
Yarım kilo mantar
 
2 adet kemiksiz tavukgöğsü
 
Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı)
 
Salça (1 tatlı kaşığı)
 
Tuz (Bir miktar)
 
1 diş sarımsak (isteğe göre)
 
 
YAPILIŞI
 
Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra küp veya halka şeklinde doğranmış havuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir.
 
Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğüsleri katılarak 5 dakika pişirilir.
 
Kırmızı toz biber katılarak biraz çevrilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler,salça , tuz ve 1 diş sarımsak eklenir.
 
Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır. Son olarak orta büyüklükte doğranmış mantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ; mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su eklenir. Tencerenini kapağı kapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır.
 
 
NOT: Suyunun azalma gibi durumunda kaynamış su ekleyebilirsiniz.
 
 
 ML® Mantarlı Tavuk için tıklayın
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13488 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2007 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tavuğun göğüs bölümü
 
600 gram iri mantar
 
1 demet maydanoz
 
60 gram sadeyağ
 
1 diş sarımsak
 
yeteri kadar tuz, karabiber ve un
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavukların göğüslerini et döveceğiyle hafifçe dövmeli. Sonra una bulamalı ve içinde 30 gram kızgın sadeyağla 1 kaşık zeytinyağı bulunan tavaya atmalı. Göğüslerin her yanı iyice kızarınca tavanın ağzını örtmeli. Ateşin ısısını azaltmalı ve etleri iyice pişirmeli.
 
Beri yanda mantarları cinslerine göre ya ıslak sert bir bezle sürterek temizlemeli ve toprağa değen sap yeri kesildikten sonra sapını ve şemsiyesini dilimlere bölmeli veya ince zarını çıkarıp bol akarsuda yıkadıktan sonra limonlu suya koymalı ve burada sapıyla şemsiyesini dilimlere kesmeli.
 
Bir güveci ateşe oturtmalı. İçine kalan sadeyağla dört kaşık zeytinyağını koymalı. Yağın içine bir diş sarımağı ikiye bölerek atmalı. Sarımsak kızarınca yağdan çıkarıp atmalı ve güvece mantarları atmalı. Tuzunu, biberini serpmeli ve kapağını örtüp mantarları hafif bir ateşte pişirmeli. Güveci ateşten indirmeden bir-iki dakika önce mantarların üstüne kıyılmış maydanozları serpmeli.
 
Pişen tavukların göğüslerini süzerek servis tabağına yerleştirmeli. Bunların üstünü dilimlenmiş mantarlarla örtmeli. İsteğe göre yarıya bölüp tavada kızartılmış domatesleri de tabağa katmak mümkündür. İsteyenler bu yemeği salçasız yiyebildikleri gibi etin yağıyla mantarın suyunu birleştirip koyulaşıncaya kadar kaynattıktan sonra servis tabağına boşaltarak salçalı da yapabilirler.
 
Tavuğun göğsü yerine bu yemeği kuzu ya da koyun pirzolasiyle de pişirmek mümkündür. Tavuk etiyle pişenin lezzetini elde etmek mümkündür.
 
 
 ML® Tavuk Göğsü için tıklayın
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
Bulaşık Makinesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24758 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008 
2,573 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuğun göğüs eti
 
500 gram mantar
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
Yarım kaşık salça
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavukların kemiklerini çıkarın. Etlerini, az sıvı yağ, tuz, çok az salça ile tepside karıştırın. Tavukları ızgarada veya teflon tavada pişirip tepsiye dizin. Başka bir kapta soğanları doğrayıp beş dakika kadar kavurun. Mantarları iriyse ikiye bölüp soğana katın. Domatesi de soyup doğrayın, biberi de doğrayıp katın 15 dakika kaynattıktan sonra tavukların üstüne dökün sıcak servis yapın.
  
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
hasret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.07.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25620 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008 
2,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
500 gram mantar
 
2 adet soğan
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
1 demet maydanoz
 
 
Tavukların kemiklerini ayırın ve yağda kavurun. Soğanları da doğrayıp az daha kavurun. Mantarları yıkayın ve tavuğa katın. Limon suyunu da katın ve az daha kavurun. Domatesi, biberi de doğrayıp ilave edin ve 25 dakika daha pişirin. Maydanozu doğradıktan sonra sıcak servis yapın.
  
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
ata şenkal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135017 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2018 
1,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
2 yemek kaşığı hardal
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Yarım çay kaşığı muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tutam zerdeçal
 
Yarım kilo mantar
 
Kıyılmış maydanoz
 
 
Tavuk göğüs etini ikiye kesip hafif dövüp inceltelim. Sonra zeytinyağı hardal ve baharatlarla sıvıyalım.40 dk. boyunca bu şekilde bekleterek marine edelim. Sıvıyağ eklediğimiz bir tavada üzerini aliminyum folyo ile kapatarak pişirelim. Mantarlarımızı yıkayıp temizleyip limonlu suya atalım.Daha sonra bir tencere içine gene yarım limonu suyu sıkıp mantarları ince ince kesip limonlu suda haşlayıp süzelim. Bir tava içinde yağ, sarımsak ,muskat ve tuz ile mantarlarımızı pişirelim. Pişen tavuk etimiz ile birlikte kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Mantarlı Tavuk Göğsü | 
  | 
sarı fahriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93604 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013 
1,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet dövülmüş tavuk göğsü 
 
3 çorba kaşığı çiğ krema 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
250 gr. mantar 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Tavuk etlerini; tuz ve karabiberle tatlandırıp arkalı önlü kızartın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında soteleyin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine mantarlı sosu gezdirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.
  
 | 
Mantarlı Tavuk | 
  | 
Kantocu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109323 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2015 
1,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kemiksiz dövülmüş tavukgöğsü
 
1 adet soğan
 
150 gram mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı çiğ krema
 
Tuz, karabiber
 
 
Tavuk etlerini yağsız tavada iki yüzünü de 4 dakika kızartarak pişirin. Tavadan alın, aynı tavaya yarım ay keklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup 5 dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |