| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Levrek | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170365 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2023 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Krem Peynir 100 Gram
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Kültür Mantarı 150 Gram
 
Kırmızı Biber 1 Adet
 
Taze Soğan 6 Adet
 
Limon 1 Adet
 
Levrek 1 Adet
 
Dilimli Tost Ekmeği 1 Dilim
 
 
Taze soğanları ince kıyın.limonu yıkayıp dilimleyin.
 
Yıkadığınız mantarları kararmaması için limonlu suda bekletin.
 
Peynir,1 dilim ekmek taze soğanları mutfak robotunda püre kıvamına gelinceye kadar çekin.
 
Tuz ve karabiberi ilave edin.cook aliminyum folyo üzerine önce ince halka halka kestiğiniz kırmızı veya sarı biberleri ve mantarları koyun.
 
Üzerine levreği yerleştirin.peynirli iç malzemeyi yayın, limon dilimlerini koyun.
 
Balığın tamamını cook aliminyum folyo ile kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin, servis tabağına alın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Mantarlı levrek | 
 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8544 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2006 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr. mantar
 
500 gr. havuç
 
1 diş sarımsak
 
150 ml. sebze suyu
 
800 gr. levrek fletosu
 
2 adet soğan
 
60 ml. limon suyu 
 
60 gr. krema
 
1 demet tere
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarları temizleyin ve 1/2 cm. kalınlığında dilimleyin. Havuçları yıkayın, soyun ve uzunlamasına bölün. Önce 3 cm. uzunlukta parçalara ve sonra da 3 mm. ince dilimlere kesin. Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ince doğrayın, sarmısağı döğün. Soğan, sarımsak, mantar ve havuçları sebze suyu ile geniş bir tencerene üstü kapalı olarak bir taşım kaynatın ve orta ateşte 15 dakika pişirin. Levreği eşit parçalara ayırın, kurulayın ve 45 ml. limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 5 dakika sonra levreği sebzelerin üzerine koyup hafif ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakın, dışarı alın ve sıcak bir yerde bekletin. Kremayı sebzelerin içine karıştırın ve 15 mi. limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tere yapraklarını saplarından ayırın. Levreği sebzenin üzerine yerleştirin ve tere yaprakaları ile birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı levrek Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |