| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Ispanaklı Kiş | 
 
  | 
tetik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2014 
Mesajlar: 36
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103444 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014 
1,688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gr margarin
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
İç Malzeme:
 
1 orta boy soğan
 
1 kase mantar
 
1 kg. ıspanak
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
1 kase beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı sana klasik
 
2 su bardağı süt
 
 
Margarin yağını unla mıncıklayarak unufak hale getirin. Yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış minik kalıplara yayıp pişirin.
 
Soğanı mantarla kavurup mantar suyunu çekene kadar pişirin, yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir ekleyin. Unu margarin ile kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişirerek beşamel sos elde edin. Kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp sos kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
Mantarlı Ispanaklı Kiş | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169475 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2023 
385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
400 g mantar
 
1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 
500 g ıspanak
 
2,5 çay kaşığı tuz
 
1,5 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı krema
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Hamur:
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 yumurta
 
0,5 çay bardağı süt
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 
Mantarları bıçak ile büyüklük durumuna göre 4 veya 5'e kesin. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Tereyağını eritin ve mantarları hafif kızarıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını yağlanmış kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabına alın.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Ispanakları yıkayın ve ince doğrayın. Üzerine 1,5 çay kaşığı tuz ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yumurta, krema, 1 çay kaşığı tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve soğuyan mantarları ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine döküp yayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarıp dilimleyerek ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Ispanaklı Kiş Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |