| 
 
 
 | 
Mantar Soslu Tavuk | 
  | 
özgülarıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2007 
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18500 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007 
2,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 parça göğüs tavuk (800 g)
 
Tuz
 
Akbiber
 
Tatlı kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı ceviz yağı
 
20 g tereyağı
 
8 yeşil soğan
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
250 g. dilimlenmiş kültür mantarı
 
2 çorba kaşığı taze krema
 
1 yemek kaşığı maydanoz
 
 
Tavuğun göğsünü soğuk su ile yıkayın, kağıt mutfak havlusu ile kurutun, baharatı sürün. Yağı ve tereyağını bir tencerede kızdırın, tavuk göğsünü kızartın. Kızardıktan sonra eti çıkarın, soğanları atın, un ve biraz kırmızı biber ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip eti koyun. Tencereyi kapatın ve eti 15 - 20 dakika pişirin. 10 dakika sonra mantarları ilave edin, 5 dakika sonra da kremayı dökün. Eti tencereden çıkarın ve bir servis tabağına alarak folyo ile örtün. Tabağı sıcak bir yerde muhafaza edin. Tencerenin kapağını açık bırakarak sosu 5 dakika daha pişirip suyunu çektirin. Sosu etin üzerine dökün, kıyılmış maydanoz serpin ve erişte ile sofraya getirin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Soslu Tavuk | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64083 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
400 gram kemiksiz dövülmüş tavukgöğsü
 
1 adet soğan
 
150 gram mantar
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı çiğ krema
 
Tuz karabiber
 
 
Tavuk etlerini yağsız tavada iki yüzünü de 4 dakika kızartarak pişirin. Tavuğu tavadan alın ve aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup 5 dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatarak sıcak servis yapın. Yanında istediğiniz sebzeleri haşlayıp garnitür olarak kullanabilirsiniz. Yanında kızarmış patates de süper gider.
  
 | 
Mantar Soslu Tavuk | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182381 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2025 
67 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavuk pirzola
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
Köri
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Toz biber
 
Tuz
 
1 paket mantar
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket krema
 
Karabiber
 
Tuz
 
2 sap pazı
 
Pişirmek için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Tavuk pirzolaları soya sosu, köri, karabiber, pul biber ve tuz ile 10 dakika marine edin.
 
Tencereye mantarları alın ve suyu çekene kadar pişirin.
 
Ardından tereyağını ekleyerek kavurun.
 
Daha sonra karabiber ve pazıları ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın.
 
Marine edilen tavukları tavaya koyun.
 
Tavukların önü ve arkasının piştiğine emin olduktan sonra servis tabağına alın.
 
Tavukların üstüne hazırladığınız mantar sosunu dökün.
 
Üzerine baharatlarla süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |