|
|
MANTAR SOSLU TAVUK |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18500
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik malzeme:
2 parça göğüs tavuk (800 g),
tuz,
akbiber,
tatlı kırmızı biber,
1 çorba kaşığı ceviz yağı,
20 g tereyağı,
8 yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı un,
1 çay bardağı tavuk suyu,
250 g. dilimlenmiş kültür mantarı,
2 çorba kaşığı taze krema,
1 yemek kaşığı maydanoz.
Tavuğun göğsünü soğuk su ile yıkayın, kağıt mutfak havlusu ile kurutun, baharatı sürün. Yağı ve tereyağını bir tencerede kızdırın, tavuk göğüsünü kızatın. Kızardıktan sonra eti çıkarın, soğanları atın, un ve biraz kırmızı biber ilave edin. Tavuk suyunu ekleyip eti koyun. Tencereyi kapatın ve eti 15 - 20 dakika pişirin. 10 dakika sonra mantarları ilave edin, 5 dakika sonra da kremayı dökün. Eti tencereden çıkarın ve bir servis tabağına alarak folyo ile örtün. Tabağı sıcak bir yerde muhafaza edin. Tencerenin kapağını açık bırakarak sosu 5 dakika daha pişirip suyunu çektirin. Sosu etin üzerine dökün, kıyılmış maydanoz serpin ve erişte ile sofraya getirin.
|
Mantar Soslu Tavuk |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64083
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
400 gram kemiksiz dövülmüş tavukgöğsü
1 adet soğan
150 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz karabiber
Tavuk etlerini yağsız tavada iki yüzünü de 4 dakika kızartarak pişirin. Tavuğu tavadan alın ve aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup 5 dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatarak sıcak servis yapın. Yanında istediğiniz sebzeleri haşlayıp garnitür olarak kullanabilirsiniz. Yanında kızarmış patates de süper gider.
|
|
MANTAR SOSLU TAVUK Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|