| 
 
 
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7044 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006 
3,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kültür mantarı,
 
yarım limon,
 
1 küçük havuç,
 
2-3 taze soğan,
 
1 kırmızı dolmalık biber,
 
2 adet küçük salatalık turşusu,
 
1/4demet dereotu,
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
1 yemek kaşığı limon suyu,
 
tuz
 
 
Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin, iyice yıkayın, saplarının rengi solmuş uçlarını kesip atın, büyük mantarları dörde, küçük mantarları ikiye bölün, tuzlu ve yarım limon sıkacağınız kaynar suda 15 dakika haşlayın, süzün. Havucu yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya brakın. Taze soğanın püskülünü kesin, dış kabuğunu soyun, 1-2 santim uzunluğunda verev doğrayın. Kırmızı dolmalık biberin sapını kesin, çekirdeklerini atın, uzunlamasına ikiye bölün, yarim santim eninde şeritler halinde kesin. Salatalık turşuları yuvarlak doğrayın, dereotunu yıkayın, kalın dallarını atın, yapraklarını doğrayın. Hazırlamış olduğunuz bütün malzemeleri salata kabında karıştırın, zeytinyağı ve limonu ekleyin, tekrar karıştırıp sofraya getirin.
 
 
 ML® Mantar Salatası için tıklayın 
 
 
ML® Mantar Salatası (görsel)
 
  
 | 
Mantarlı Salata | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8438 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2006 
3,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yaram kıvırcık marul
 
Yaram göbek marul
 
1 su bardağı mantar
 
4 adet bebek mısır
 
1 adet küçük salatalık
 
2-3 dilim domates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
2-3 dilim ekmek
 
Tuz
 
 
Mantarları ince kıyıp zeytinyağında soteleyin ve kenara alın. Ekmek dilimlerinin üzerine biraz yağ sürüp kekik serptikten sonra kızarana kadar fırınlayın. Göbek marul ve kıvırcığı yıkayıp kurulayın. Daha sonra ince kıyıp karıştırdıktan sonra salata tabağının tabanına yerleştirin. Üzerine soğumuş mantarları ve doğranmış bebek mısırları ekleyin. Tabağın kenarına salatalık ve domates dilimleri yerleştirin. Sirke, hardal, zeytinyağı ve tuzu uygun bir kapta çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis yapın.
 
 
 ML® Mantar Graten için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8922 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
1/2 kg mantar
 
2 adet dolmalık biber
 
1 adet havuç
 
1 çay bardağı köri
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Malzemelerin hepsini küçük küçük doğrayarak zeytinyağında sote edin. Üzerine zeytinyağını gezdirdikten sonra kayık tabağa koyarak servis yapın.
 
 
 ML® Zeytinyağlı Mantar için tıklayın
 
  
 | 
Mantar salatası | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8932 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
Yarım kilo mantar
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze soğan
 
2 domates
 
2 adet kırmızı biber
 
150 gr haşlanmış mısır
 
2 çay kaşığı tuz
 
150 gr zeytinyağı
 
 
Yapılışı:
 
30 dk önceden mantarımızı haşlıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ufak ufak doğrayarak bir tencereye alıyoruz. Maydanozomuzu, taze soğanı, domatesimizi, kırmızı biberimizi doğrayarak önceden hazırladığımız mantarımıza ilave ediyoruz. Son olarak haşlanmış mısır, 2 kaşık tuz ve 150 gr zeytinyağımızı ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10358 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg kültür mantarı
 
1 demet maydanoz
 
1 defne yaprağı
 
1 parça tarçın
 
1 limon
 
yeteri kadar zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Mantarlar saplarındaki toprağa değen bölümleri kesilip atılır, bol suda iyice yıkanarak içinde kaynar tuzlu su, defneyaprağı, tarçın ve yarım limonun suyu bulunan bir tencereye atılıp 3-5 dakika haşlanır. Sonra sudan çıkarıp ikiye veya üçe bölünür. Doğranmış mantarlar emaye veya çelik bir tencereye konur. Üzerlerine yarım limonun suyu sıkılır. 6 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiberi de eklendikten sonra orta ateşte 15 dakika pişirilir. Ateşten indirilince mantarlar bir salata servis tabağına boşaltılıp iyice soğumaları beklenir. Sonra temizlenmiş ve yıkandıktan sonra kıyılmış maydanoz serpiştirilip sofraya getirilir.
  
 | 
Mantarlı Salata | 
  | 
Sevda Pekel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2007 
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19529 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007 
4,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME
 
Roka, yeşil salata, kıvırcık ve buna benzer salata çeşitleri, 
 
8 iri kültür mantarı, 
 
1 limon, 
 
1 büyük sert domates, 
 
tuz, 
 
karabiber,
 
2 çorba kaşığı balsamico sirkesi, 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı, 
 
60 g çamfıstığı, 
 
100 g yağsız füme et, incecik dilimler halinde.
 
 
1. Salatayı ayıklayarak yıkayın, suyunu süzün. Mantarları dilimleyin, üzerine limon suyu gezdirin. Domatesi yıkayarak küp halinde doğrayın.
 
2. Limon suyunu tuz, karabiber, sirke ve yağ ile iyice karıştırın. Fıstıkları yağsız bir tavada devamlı karıştırarak pembeleştirin.
 
3. Salatayı tabaklara dizin, mantarları, domatesleri ve füme eti üzerine yerleştirin. Sos gezdirin, fıstıkları serpiştirin.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
titiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25430 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008 
3,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
100 gr mantar
 
2 adet domates
 
1 demet taze soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet yeşil dolmalık biber
 
1 adet sivri biber
 
Bir tutam maydanoz
 
Zeytinyağı-sirke veya limon
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı
 
Mantarları limonlu suda haşlayın kurulayıp dilimleyin. Küp kesilmiş domates, ince dilimlenmiş taze soğan, közlenmiş ve ince kıyılmış kırmızı ve yeşil dolmalık biber, ince doğranmış sivri biber ve maydanozu karıştırın. Zeytinyağı-sirke veya limon suyu ile tuzunu ve karabiberlerini ilave edip iyice karıştırıp servis yapın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
tanyeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28363 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2008 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 limonun suyu
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
600 g mantar (tercihen değişik türlerden karışık; yıkanıp süzdürülmüş ve iyice kurulanmış)
 
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
bir tutam tuz
 
bir tutam taze çekilmiş karabiber
 
yeşil salata yaprakları (ayıklanıp yıkanmış ve süzdürülmüş)
 
 
Bir tencerede bir bardak su, limon suyu ve sarmısağı karıştırıp. tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca mantarları ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısarak, mantarları yumuşayana (ama aşırı pişmemelidirler) kadar (7 - 8 dakika) pişirin.
 
Tencereyi ateşten alıp, mantarları bir tencere üstüne oturtulmuş süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın. Süzdüğünüz mantar suyunu ateşe oturtup, iyice buharlaşarak yaklaşık 3/5 su bardağı kalıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, içine zeytinyağı, maydanoz, tuz ve karabiberi koyarak, karıştırın. Karışımı bir salata kâsesine aktarıp, mantarları ekleyerek, bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca kâsenin üstünü plastik filmle örtüp, buzdolabında en az 4 saat bekletin.
 
Yeşil salata yapraklarını sekiz tabağa yerleştirin. Kâseyi buzdolabından alıp, uzun saplı bir kaşıkla mantarları tabaklara paylaştırın. Gene kaşıkla üstlerine kâsede kalan karışımı gezdirip, bekletmeden servis yapın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28500 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008 
2,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
-  300 g kültür mantarı
 
-  2 adet çekirdeksiz domates (küp kesilmiş)
 
-  1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş)
 
-  1 adet közlenmiş kırmızı dolmalık biber (ince kıyılmış)
 
-  1 adet közlenmiş yeşil dolmalık biber (ince kıyılmış)
 
-  2 adet sivri biber (acılı-acısız) (ince dilimlenmiş)
 
-  Çeyrek demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
-  Zeytinyağı, sirke veya limon
 
-  Tuz, biber
 
 
 
Hazırlanışı 
 
1. Mantarları limonlu suda haşlayın
 
2. Kurulayıp ister dilimleyin, isterseniz dörde bölün.
 
3. Diğer bütün malzemeler ile karıştırın.
 
4. Zeytinyağı-sirke veya limon suyu ile tuzunu ve karabiberlerini ilave edip iyice karıştırıp servis yapın.
 
 
ML® Mantar Salatası (görsel)
 
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40695 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
3,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
400 gr mantar
 
Bir kutu konserve mısır
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağ
 
Limon
 
 
Hazırlanışı
 
Mantarlar dörde bölünüp limonlu suda haşlanır. Suyu süzülüp karıştırma kasesine alınır. Mısır, dereotu, zeytinyağ, tuz ve karabiber eklenip tatlandırılır. Servis kasesine alınıp hemen ikram edilir.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
tiraje 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54688 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010 
3,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo mantar
 
1/2 adet limon
 
1 adet haşlanmış havuç
 
4-5 adet taze soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
4-5 adet kornişon turşu
 
1/4 demet dereotu
 
Yeterince limon suyu
 
zeytinyağı
 
tuz
 
 
Mantarları iyice yıkayıp 1/2 limonun suyu, yeterince tuz ve su ile haşlayalım.
 
Mantarların suyunu süzüp dörde bölelim. Ayıklayıp yıkadığımız soğanları, çekirdeğini çıkardığımız biberi ve dereotunu ince ince kıyalım.
 
Kornişon turşuları ve havucu da küp şeklinde doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mantarlara katıp karıştıralım.
 
Yeterince zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapalım.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66796 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
3,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1/2 kg mantar
 
3 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
 
1/4 demet dereotu
 
1/4 limon suyu (mantarları haşlamak için)
 
1/4 limon suyu
 
5-6 kornişon turşu
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
3 salçalık kırmızıbiber (közlenmiş)
 
Tuz
 
 
Mantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgece alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimlere keselim. Salçalık kırmızıbiberleri haşlayıp yarıdan keserek kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım. Bir kabın içine mantarları, ince doğranmış dereotunu ve turşuları, haşlanmış mısırları, salçalık kırmızıbiberleri ekleyip karıştıralım. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alalım.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
yanlış numara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70055 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
1 Adet limonun suyu
 
Yarım su bardağı tane mısır
 
3 Adet közlenmiş kırmızıbiber
 
Yarım demet dereotu
 
10 adet kornişon turşu
 
Yarım limonun suyu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam Kırmızı pul biber
 
 
Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve tuz ekleyip 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Kırmızıbiberi küp doğrayarak ekleyin. Mısır ve ince doğranmış turşu, kıyılmış dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve pul biberi ilave edip harmanlayarak servis yapın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72480 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
2,516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg mantar
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar tereyağı veya sıvıyağ
 
 
Mantarları doğrayın. Tavada yüksek ısıda tereyağında veya zeytinyağında soteleyin. Mantar ılıdıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün. En son ince kıyılmıs maydanoz ile süsleyin.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
FAHRİYE SARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89398 
Gönderme Tarihi: 20.May.2013 
2,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. mantar 
 
2 adet sivri biber 
 
5 adet taze soğan 
 
2 adet kırmızı biber 
 
2 adet domates 
 
1/2 demet maydanoz 
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1/2 limon suyu 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Mantarları yıkayıp limonlu az suda 15 dakika haşlayın. Süzüp dilimleyin. Taze soğanları, közlenmiş kırmızı biberi, maydanozu, domatesi ve sivri biberi ince bir şekilde kıyıp mantarların üzerine ilave edin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp dökün.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99012 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 limon
 
2 kuru soğan
 
1 domates
 
3 diş sarımsak
 
3 dolmalık biber
 
1 adet kabak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 adet kesme şeker
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış biber, mantar ve kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine karıştırıp üzerine limon suyu, sirke, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyip ocaktan alın. Kısık ateşte 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yaz ve bahar sofraları için çok lezzetli oluyor aklınızda bulunsun. İsteyen üzerine rende kaşar peyniri de koyup fırına verebilir.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100491 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2014 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. mantar
 
1 adet limon suyu
 
1 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Mantarları temizleyin. Tencereye bir su bardağı su koyup üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynatın. Mantarları bu suyun içine koyup 10 dakika kadar bütün olarak haşlayın. Daha sonra süzüp dilimleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın. Doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve közlenmiş kırmızı biberleri de üzerine ilave edip servis tabağına aktarın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Sevgi Saygı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116806 
Gönderme Tarihi: 12.May.2016 
1,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
4 dal yeşil soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
1 limon
 
 
Mantarı güzelce yıkayın. Bolca suda kaynatarak pişirin. Dinlendirin ve dörde kesin. Eğer konserve mantar ile yapacaksanız, iyice yıkayın ve mantarları dörde kesin. Konservede bazı çok küçük mantarlar oluyor onları kesmeseniz de olur. Yeşil soğanları ve maydonozları küçük küçük doğrayın. Mantarları, maydonozu ve yeşil soğanları bir tabakta karıştırın. Üzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Servis tabağına alın
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118612 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 adet domates
 
5 adet kornişon turşu
 
2 adet taze sarımsak
 
Yarım demet maydonoz
 
2 adet taze soğan
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
4 adet orta boy patates
 
1 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Mantarları dörde bölün. 1 çorba kaşığı şeker ve limon suyunu da ilave edip haşlayın. Yumuşayınca ateşten indirip, süzün. Domatesler ve turşuları küp küp doğrayın. Diğer malzemeyi ise ince ince kıyın. Mantarlı malzemeyi bir kasede karıştırın. Üzerine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip harmanlayın. Haşladığınız patatesleri de sıcak sıcak rendeleyin. 1 çay bardağı süt, margarin ve tuz ekleyin. Püre kıvamına getirin. Püreyi servis tabağına alın. Mantar salatasını üzerine koyup servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.05.2024
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
piyango 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130889 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2018 
1,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 adet haşlanmış havuç
 
2 adet kırmızı salçalık biber (haşlanmış)
 
3 çorba kaşığı mısır konservesi
 
4-5 adet kornişon turşu
 
15-20 adet yeşil zeytin
 
2 dilim salam
 
1/4 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Birkaç dal dereotu
 
 
1 Limonlu suyla haşladığımız mantarları ince ince dilimleyelim. 2 Haşlanmış havucu şeritler halinde (jülyen) doğrayalım. Haşlanmış salçalık biberleri de aynı şekilde doğrayıp, havuçla birlikte bir kaba aktaralım. İçine 3 çorba kaşığı mısır konservesini, arzuya göre dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Zeytinleri ve şerit gibi dilimlenmiş salamları da ekleyelim. Bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. 3 Bu sosu salatanın üzerine gezdirip, malzemeleri harmanlayalım. Üzerine dereotu dalları serperek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |