| 
 
 
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178148 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2024 
263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
400 gram mantar
 
6 su bardağı su
 
1/2 adet limon suyu
 
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
 
1 su bardağı konserve mısır
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 dal taze soğan (kıyılmış)
 
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
 
2 adet kornişon salatalık turşusu (küp küp doğranmış)
 
1/2 adet limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Mantarları yıkamadan, dış kısmını soyup temizleyin.
 
Mantarları ince ince doğrayın.
 
Bir tencereye haşlama suyunu ve mantarları ekleyin.
 
Üzerine limon suyunu ekleyin ve 10 dakika haşlanmaya bırakın.
 
Mantarları süzüp bir kaba alın.
 
Üzerine doğranmış kapya biberi ve mısırları ilave edin.
 
İnce ince doğranmış taze soğanı ekleyin.
 
İnce kıyılmış dereotunu ekleyin.
 
Küp küp doğradığınız kornişon turşuları da ekleyin.
 
Limonu sıkın ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
 
Tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
 
Son olarak zeytinyağını ekleyin.
 
Servis tabağına alın, üzerini dereotu ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170417 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2023 
364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 1 Su Bardağı
 
Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Maydanoz 1 Tutam
 
Tatlı Kırmızıbiber 1 Tutam
 
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
 
Kültür Mantarı 500 Gram
 
Sarımsak 2 Diş
 
 
Mantarları doğrayın.yüksek ateşte tereyağında veya zeytinyağında soteleyin.
 
Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
 
Arzu edilirse yoğurdun içine biraz mayanozde konulabilir.
 
Üzerine kızdırılmış, içine toz kırmızı biber konulmuş yağ dökülür.
 
İnce kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılır.
 
 
Not: Arzu edilirse yoğurdun içine biraz mayonezde ilave edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
saniye şimşek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Mamak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142897 
Gönderme Tarihi: 21.May.2019 
520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kültür mantarı
 
1 defne yaprağı
 
2 adet limonun suyu
 
Sosu için:
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 demet maydanoz
 
 
Öncelikle mantarları iyice yıkayın. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencerede varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölün.
 
Sosu için bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpın.
 
Haşlanmış mantarları bir servis tabağına alın. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirin. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyin. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136094 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr Mantar
 
4-5 Yemek Kaşığı haşlanmış Mısır
 
1 Adet Havuç
 
5 Kornişon Turşu
 
Yarım Demet Dereotu
 
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
 
1 Adet Limon Suyu
 
2 Adet Defne Yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarları yıkayıp, tuzlu limonlu suda, içine defne yaprağı atarak, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ince kıyın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış mısır ve kıyılmış mantarlarla harmanlayın. Tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek, doğranmış kornişonlarla arzuya göre süsleyin. İçi boşaltılmış domates ve dolmalık biberlere doldurarak, kişiye özel servise sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134705 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kültür mantarı
 
1 demet maydanoz
 
1 defne yaprağı
 
1 parça tarçın
 
1 limon
 
Yeteri kadar zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Mantarların sapları toprağa değen kısmı kesip atılır. Bol suda güzelce yıkanıp içinde kaynar tuzlu su defne yaprağı tarçın ve yarım limonun suyu bulunan bir tencereye atılıp 3-5 dk. haşlanır. Sonra sudan çıkarılıp ikiye veya üçe bölünür. Doğranmış mantarlar emaye veya çelik bir tencereye konur. Üzerine yarım limonun suyu sıkılır. 6 kaşık zeytinyağı tuz ve karabiberi de ekleyip orta ateşte 15 dk. pişirilir. Ateşten indirilince servis tabağına alınıp soğuturlur. Kıyılmış maydanoz serpilip ikram edilir.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134689 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
1,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet marul
 
1 demet taze soğan
 
1 salatalık
 
150 gr taze mantar
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı hardal
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Sebzeleri yıkayıp temizleyin.Taze soğanı, salatalığı kesin. Mantarlayı yıkayıp dilimleyip az yağlı teflon tavada pişirin. Marulları kesin.
 
Tuz, hardal, sirke ve zeytinyağını birleştirin. İyice çırpın.
 
Sos mantarlarlar ve bütün sebzeleri geniş bir kasede karıştırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
piyango 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2015 
Mesajlar: 37 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130889 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2018 
1,207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 adet haşlanmış havuç
 
2 adet kırmızı salçalık biber (haşlanmış)
 
3 çorba kaşığı mısır konservesi
 
4-5 adet kornişon turşu
 
15-20 adet yeşil zeytin
 
2 dilim salam
 
1/4 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Birkaç dal dereotu
 
 
1 Limonlu suyla haşladığımız mantarları ince ince dilimleyelim. 2 Haşlanmış havucu şeritler halinde (jülyen) doğrayalım. Haşlanmış salçalık biberleri de aynı şekilde doğrayıp, havuçla birlikte bir kaba aktaralım. İçine 3 çorba kaşığı mısır konservesini, arzuya göre dilimlenmiş turşuyu ekleyelim. Zeytinleri ve şerit gibi dilimlenmiş salamları da ekleyelim. Bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. 3 Bu sosu salatanın üzerine gezdirip, malzemeleri harmanlayalım. Üzerine dereotu dalları serperek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118612 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 adet domates
 
5 adet kornişon turşu
 
2 adet taze sarımsak
 
Yarım demet maydonoz
 
2 adet taze soğan
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
4 adet orta boy patates
 
1 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Mantarları dörde bölün. 1 çorba kaşığı şeker ve limon suyunu da ilave edip haşlayın. Yumuşayınca ateşten indirip, süzün. Domatesler ve turşuları küp küp doğrayın. Diğer malzemeyi ise ince ince kıyın. Mantarlı malzemeyi bir kasede karıştırın. Üzerine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip harmanlayın. Haşladığınız patatesleri de sıcak sıcak rendeleyin. 1 çay bardağı süt, margarin ve tuz ekleyin. Püre kıvamına getirin. Püreyi servis tabağına alın. Mantar salatasını üzerine koyup servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.05.2024
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Sevgi Saygı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116806 
Gönderme Tarihi: 12.May.2016 
1,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
4 dal yeşil soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
1 limon
 
 
Mantarı güzelce yıkayın. Bolca suda kaynatarak pişirin. Dinlendirin ve dörde kesin. Eğer konserve mantar ile yapacaksanız, iyice yıkayın ve mantarları dörde kesin. Konservede bazı çok küçük mantarlar oluyor onları kesmeseniz de olur. Yeşil soğanları ve maydonozları küçük küçük doğrayın. Mantarları, maydonozu ve yeşil soğanları bir tabakta karıştırın. Üzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Servis tabağına alın
 
 
 
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100491 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2014 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. mantar
 
1 adet limon suyu
 
1 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Mantarları temizleyin. Tencereye bir su bardağı su koyup üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynatın. Mantarları bu suyun içine koyup 10 dakika kadar bütün olarak haşlayın. Daha sonra süzüp dilimleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın. Doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve közlenmiş kırmızı biberleri de üzerine ilave edip servis tabağına aktarın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99012 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram mantar
 
1 limon
 
2 kuru soğan
 
1 domates
 
3 diş sarımsak
 
3 dolmalık biber
 
1 adet kabak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 adet kesme şeker
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış biber, mantar ve kabakları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine karıştırıp üzerine limon suyu, sirke, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyip ocaktan alın. Kısık ateşte 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yaz ve bahar sofraları için çok lezzetli oluyor aklınızda bulunsun. İsteyen üzerine rende kaşar peyniri de koyup fırına verebilir.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
FAHRİYE SARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89398 
Gönderme Tarihi: 20.May.2013 
2,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. mantar 
 
2 adet sivri biber 
 
5 adet taze soğan 
 
2 adet kırmızı biber 
 
2 adet domates 
 
1/2 demet maydanoz 
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1/2 limon suyu 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Mantarları yıkayıp limonlu az suda 15 dakika haşlayın. Süzüp dilimleyin. Taze soğanları, közlenmiş kırmızı biberi, maydanozu, domatesi ve sivri biberi ince bir şekilde kıyıp mantarların üzerine ilave edin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp dökün.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
pıtırcık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72480 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
2,516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg mantar
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar tereyağı veya sıvıyağ
 
 
Mantarları doğrayın. Tavada yüksek ısıda tereyağında veya zeytinyağında soteleyin. Mantar ılıdıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün. En son ince kıyılmıs maydanoz ile süsleyin.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
yanlış numara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70055 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
1 Adet limonun suyu
 
Yarım su bardağı tane mısır
 
3 Adet közlenmiş kırmızıbiber
 
Yarım demet dereotu
 
10 adet kornişon turşu
 
Yarım limonun suyu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam Kırmızı pul biber
 
 
Mantarları yıkayıp ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve tuz ekleyip 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Kırmızıbiberi küp doğrayarak ekleyin. Mısır ve ince doğranmış turşu, kıyılmış dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve pul biberi ilave edip harmanlayarak servis yapın.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66796 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
3,851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1/2 kg mantar
 
3 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
 
1/4 demet dereotu
 
1/4 limon suyu (mantarları haşlamak için)
 
1/4 limon suyu
 
5-6 kornişon turşu
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
3 salçalık kırmızıbiber (közlenmiş)
 
Tuz
 
 
Mantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgece alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimlere keselim. Salçalık kırmızıbiberleri haşlayıp yarıdan keserek kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım. Bir kabın içine mantarları, ince doğranmış dereotunu ve turşuları, haşlanmış mısırları, salçalık kırmızıbiberleri ekleyip karıştıralım. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alalım.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
tiraje 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54688 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010 
3,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo mantar
 
1/2 adet limon
 
1 adet haşlanmış havuç
 
4-5 adet taze soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
4-5 adet kornişon turşu
 
1/4 demet dereotu
 
Yeterince limon suyu
 
zeytinyağı
 
tuz
 
 
Mantarları iyice yıkayıp 1/2 limonun suyu, yeterince tuz ve su ile haşlayalım.
 
Mantarların suyunu süzüp dörde bölelim. Ayıklayıp yıkadığımız soğanları, çekirdeğini çıkardığımız biberi ve dereotunu ince ince kıyalım.
 
Kornişon turşuları ve havucu da küp şeklinde doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mantarlara katıp karıştıralım.
 
Yeterince zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapalım.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40695 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
3,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
400 gr mantar
 
Bir kutu konserve mısır
 
Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağ
 
Limon
 
 
Hazırlanışı
 
Mantarlar dörde bölünüp limonlu suda haşlanır. Suyu süzülüp karıştırma kasesine alınır. Mısır, dereotu, zeytinyağ, tuz ve karabiber eklenip tatlandırılır. Servis kasesine alınıp hemen ikram edilir.
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28500 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008 
2,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
-  300 g kültür mantarı
 
-  2 adet çekirdeksiz domates (küp kesilmiş)
 
-  1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş)
 
-  1 adet közlenmiş kırmızı dolmalık biber (ince kıyılmış)
 
-  1 adet közlenmiş yeşil dolmalık biber (ince kıyılmış)
 
-  2 adet sivri biber (acılı-acısız) (ince dilimlenmiş)
 
-  Çeyrek demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
-  Zeytinyağı, sirke veya limon
 
-  Tuz, biber
 
 
 
Hazırlanışı 
 
1. Mantarları limonlu suda haşlayın
 
2. Kurulayıp ister dilimleyin, isterseniz dörde bölün.
 
3. Diğer bütün malzemeler ile karıştırın.
 
4. Zeytinyağı-sirke veya limon suyu ile tuzunu ve karabiberlerini ilave edip iyice karıştırıp servis yapın.
 
 
ML® Mantar Salatası (görsel)
 
  
 | 
Mantar Salatası | 
  | 
tanyeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28363 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2008 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 limonun suyu
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
600 g mantar (tercihen değişik türlerden karışık; yıkanıp süzdürülmüş ve iyice kurulanmış)
 
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
bir tutam tuz
 
bir tutam taze çekilmiş karabiber
 
yeşil salata yaprakları (ayıklanıp yıkanmış ve süzdürülmüş)
 
 
Bir tencerede bir bardak su, limon suyu ve sarmısağı karıştırıp. tencereyi orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca mantarları ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısarak, mantarları yumuşayana (ama aşırı pişmemelidirler) kadar (7 - 8 dakika) pişirin.
 
Tencereyi ateşten alıp, mantarları bir tencere üstüne oturtulmuş süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın. Süzdüğünüz mantar suyunu ateşe oturtup, iyice buharlaşarak yaklaşık 3/5 su bardağı kalıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, içine zeytinyağı, maydanoz, tuz ve karabiberi koyarak, karıştırın. Karışımı bir salata kâsesine aktarıp, mantarları ekleyerek, bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca kâsenin üstünü plastik filmle örtüp, buzdolabında en az 4 saat bekletin.
 
Yeşil salata yapraklarını sekiz tabağa yerleştirin. Kâseyi buzdolabından alıp, uzun saplı bir kaşıkla mantarları tabaklara paylaştırın. Gene kaşıkla üstlerine kâsede kalan karışımı gezdirip, bekletmeden servis yapın.
  
 | 
MANTAR SALATASI | 
  | 
titiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25430 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008 
3,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
100 gr mantar
 
2 adet domates
 
1 demet taze soğan
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet yeşil dolmalık biber
 
1 adet sivri biber
 
Bir tutam maydanoz
 
Zeytinyağı-sirke veya limon
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı
 
Mantarları limonlu suda haşlayın kurulayıp dilimleyin. Küp kesilmiş domates, ince dilimlenmiş taze soğan, közlenmiş ve ince kıyılmış kırmızı ve yeşil dolmalık biber, ince doğranmış sivri biber ve maydanozu karıştırın. Zeytinyağı-sirke veya limon suyu ile tuzunu ve karabiberlerini ilave edip iyice karıştırıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |