| 
 
 
 | 
Kızarmış Mantar | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8419 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006 
8,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram mantar
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
2 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Yumurta, un, nişasta ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Yıkayıp kuruladığınız mantarları büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde kesin. Derin bir kapta sosla bulayın (mantarları kırmadan). Bol kızgın yağda, kaşıkla tek tek alarak kızartın. Sürpriz mantarları sıcak, ılık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.02.2023
  
 | 
Mantar Kızartması | 
  | 
Nurpare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9512 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2006 
6,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg mantar 
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz karabiber
 
 
Mantarlar temizlendikten sonra kızgın yağda kızartılır, servis tabağına yerleştirilir. Üzerine önce karabiber, tuz sonra ceviz serpilir. Sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 ML® Kaplama Biber Kızartması için tıklayın
 
  
 | 
MANTAR KIZARTMA | 
  | 
çaça 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21255 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008 
4,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tabak mantar
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
biraz tuz
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Una yumurta, biraz tuz ve 1/2 su bardağı su katarak bir bulamaç hazırlayınız. Mantarı ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp bulamaca bulayarak kızartınız.
  
 | 
Mantar Kızartma | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24351 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
4,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. mantar
 
2-3 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 limon
 
Tuz
 
 
Mantarları örselemeden 4-5 defa iyice yıkayıp süzün. Varsa alttaki topraklı, ya da siyah kısımları kazıyarak kesin. 1/2 limon sıkılmış tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Sudan aldığınız mantarları ılınınca istenilen büyüklükte doğrayın. Bir tavaya tere-yağ koyup mantarları ekleyin ve arada bir tahta bir spatülle karıştırarak kurutmadan ve renklerini fazla esmerleştirmeden pişirip sıcak servis yapın.
  
 | 
KIZARMIŞ MANTAR | 
  | 
bizim oğlan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Beşevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26496 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008 
4,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
2 adet haşlanmış yumurta,
 
tuz,
 
karabiber,
 
7 çorba kaşığı zeytinyağı,
 
limon suyu,
 
1 salatalık turşusu,
 
1 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak,
 
400 gr. taze mantar,
 
2 çorba kaşığı un,
 
tuz,
 
biber,
 
2 yumurta,
 
5 çorba kaşığı galeta unu,
 
250 gr. kızartma yağı,
 
1 demet maydanoz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Sosu için haşlanmış yumurtayı, elekten ezerek geçirin. Tuz ve biber ekin. Zeytinyağını damla damla ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Limon suyunu da katın. Salatalığı küçük küçük doğrayın. Sarmısağı buna karıştırın. Yumurtalı karışıma katın ve hazırlanan sosu buzdolabında bekletin. Mantarları temizleyin. Akar suyun altında yıkayın. Kağıt peçete ile fazla suyunu alın. Büyük mantarları ortadan ikiye bölün. Mantarları önce una, sonra sırası ile çırpılmış yumurtaya, ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Mantarları bu yağda nar gibi kızartın. Servis yaparken kenarlarını maydanoz ile süsleyin. Ve sosu ayrı bir kabın içinde birlikte servis yapın.
  
 | 
MANTAR KIZARTMASI | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85101 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2012 
3,292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
24 adet mantar
 
1/2 su bardağı un
 
1 sulu limonun suyu
 
3 adet çırpılmış yumurta
 
1/4 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı galeta unu
 
Az karabiber
 
1 su bardağı rafine yağı
 
 
1) Mantarın saplarını hafif keserek 3 defa yıkayıp süzdürünüz. Sonra bir tabağa boşaltıp üzerlerine limon suyunu, tuz ve biberini serpip karıştırınız.
 
2) Mantarları evvelâ una, sonra yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın sarısı kızartınız.
 
3) Sos Tartar'la servis yapınız.
  
 | 
Mantar Kızartma | 
  | 
fazlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108129 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015 
2,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
2 adet yumurta
 
200 gr margarin
 
3 kaşık un
 
1 adet limon
 
1 tutam tuz
 
2 diş sarımsak
 
1 kase yoğurt
 
 
Mantarlar yıkanıp, sapları ayrılır. Şapka kısımları daire şeklinde ikiye bölünür. Üzerine limon suyu sıkılarak harmanlanır. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın margarinde her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartma işlemi sırasında tuzu ayarlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek, sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Mantar Kızartması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166122 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2022 
242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane yumurta
 
450 gram mantar
 
2 su bardağı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
300 ml sıvı yağ
 
 
Mantarları yıkayıp, kurulayın ve kabuklarını soyun. Bir kapta tuzu, karabiberi ve yumurtayı birleştirip çırpın. Farklı bir kaba galeta ununu aktarın. Mantarları ilk olarak yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp, kızartın. Kızaran mantarları kürdana batırın ve servis tabağına sıralayın.
  
 | 
Mantar Kızartması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170519 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023 
348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kültür mantar
 
200 gram kaşar
 
100 gram un
 
100 gram süt
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
 
Kültür mantarları iyice yıkayın.
 
Tam orta kısımlarını delin.
 
Ardından fırça yardımıyla yağlayın.
 
200 derece ısıtılmış fırına koyun.
 
10 dakika bekleyip çıkartın.
 
O sırada bir kasede un, süt, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı blendırdan geçirin.
 
Ardından mantarların içine uzunlamasına kaşarları kesip yerleştirin.
 
Sonra karışıma batırıp kızgın yağa atın.
 
 
 
  
 | 
Kızarmış Mantar | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178902 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2024 
164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg mantar
 
2 yumurta
 
2 bardak galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Bir kabın içinde yumurtaları, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Başka bir kabın içine de galeta ununu koyun. Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra 15 dakika sirkeli suyun içinde bekletin. Daha sonra mantarları tek tek önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak bir tabağa dizin. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Acı sos ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mantar Kızartması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181019 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2024 
136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gram kültür mantarı
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Mantarları yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan bütün halde bırakabilirsiniz veya dilerseniz ikiye kesebilirsiniz.
 
Bir kapta unu, tuzu, karabiberi, toz kırmızı biberi ve sarımsak tozunu karıştırın.
 
Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp çırpın.
 
Bir başka kaba galeta ununu koyun.
 
Her bir mantarı önce un karışımına bulayın.
 
Ardından çırpılmış yumurtaya batırın.
 
Son olarak galeta ununa bulayıp iyice kaplanmasını sağlayın.
 
Derin bir tavada veya tencerede sıvı yağı ısıtın.
 
Hazırladığınız mantarları kızgın yağa atıp altın sarısı bir renk alana kadar kızartın (yaklaşık 2-3 dakika).
 
Kızaran mantarları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.
 
Yanında ketçap, mayonez veya ranch sos ile sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |