|
|
Mantar Graten |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160161
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket fındık mantar
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peynir
Mantarları nemli bir bez ile silin. İsteğe göre kabuklarını soyun. Diğer yandan bir tavaya tereyağı koyup, eritin. Ardından mantarları ve az miktar tuz ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Daha sonra kavrulan mantarları güveç içine koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Mantar grateni önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen mantar grateni fırından çıkartın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğinize göre üzerine sumak serpebilirsiniz.
|
Mantar Graten |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153089
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2020
409 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal taze soğan
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar rendesi
Mantarların üstlerini soyun ve ince ince dilimleyin.
Taze soğanları ince ince kıyın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp mantarları yağda kavurun.
Soğanları da ekleyip biraz daha kavurun.
Mantarları fırın kaplarına bölüştürüp kenara alın.
Beşamel sos için tereyağını tencerede eritin.
Yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü azar azar ekleyip hızla karıştırarak 3 dakika kadar pişirin.
Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Sosu mantarların üzerine döküp kaşar rendesini de üzerine serpin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra gratenleri fırına verin.
10 dakika kadar fırınladığınız mantar grateni soğutmadan servis edin.
|
Mantar Graten |
|
lezzetli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129594
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2017
722 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr mantar
1 diş sarımsak
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Beşamel sos için
30 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun. Suyu ekleyin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın.
Küp şeklinde doğranmış mantarları tereyağında kavurun. Sarımsağı ekleyip karıştırın. Beşamel sosun yarısını güvece yayın. Üzerine pişirdiğiniz mantarı yayın. Kalan beşamel sosu üzerine aktarıp üzerine karabiber serpin. Kaşar peynirini üzerine ekleyin. 80 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.
|
Mantar Graten |
|
hamarat
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc34557
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAŞLAMAYA:
750 gram mantar
175 gram tavuk suyu (3/4 bardak)
30 gram tereyağı ya da margarin (1 1/2 çorba kaşığı)
1/2 limonun suyu
Tuz
SOTESİ ve İÇİNE:
60 gram tereyağı, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
25 gram rende gravyer (1 kahve fincanı)
2 tatlı kaşığı ince galeta tozu
SALÇASI:
20 gram un (1/2 kahve fincanı)
20 gram tereyağı ya da margarin (1 çorba kaşığı)
175 gram mantar suyu (3/4 bardak)
65 gram süt (1/4 bardak)
25 gram rende gravyer (1 kahve fincanı)
Bir tencereye; bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin üç çeyrek bardak su ya da et, olursa tavuk suyu, yarım küçük limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ile, 3 - 5 kez yıkanmış, altları üst kısımlarından ayrılmış, topraklı tarafları kesilmiş, fındık büyüklüğünde doğranmış 750 gram mantar koyarak, mantarları çok kuvvetli ateşte ancak beş dakika haşlamak ve derhal ateşten alarak süzgeçten geçirmek suretiyle suyunu bir kaba süzdükten sonra, mantarları, içinde ancak erimiş 3 silmde çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin olan tavaya atmalı, ancak 3 dakika kadar tavayı sallamak suretiyle sote ettikten sonra, ateşten almalı, tavası içinde bir tarafa ayırmalı, suyunu da üç çeyrek bardağa ininceye kadar kapaksız tekrar kaynatmak ve sonradan kullanmak üzere bunu da bir tarafa ayırmalıdır.
Sonra bir kuşaneye; bir silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ile yarım kahve fincanı un koyarak 2 dakika kavurmalı, sonra bunlara, kaynatarak azaltmış olduğumuz üç çeyrek bardak mantar suyu ile bir çeyrek bardak da süt katarak, salça boza kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar karıştırmak suretiyle pişirmeli, sonra buna, bir kahve fincanı rende gravyer katarak karıştırmak ve ateşten almalıdır.
Bundan sonra, sote edilmiş mantarları alarak, bunları yağı ile birlikte bir tepsiye koymalı, sonra bunlara; gravyer peynirinin yarısını ve sıcak salçanın üçte ikisini koyarak, harmanlarcasma karıştırmalı, sonra da bu salçalanmış mantarları, ya bir güvece, ya da kokiy denen büyük istiridye kabuklarına yerleştirmeli ve üstlerine de kalan salçayı sıvadıktan sonra, salçanın üstüne de sıra ile önce rende gravyer, sonra da ince galeta tozu serpmeli ve güveci ateşi üstten verilmiş fırına sürerek üstleri pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika fırınlamalı ve servis yapmalıdır.
|
Mantar Graten |
|
papaya
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc27203
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008
2,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. mantar
Bir bayat francala
Ekmekler için iki çorba kaşığı margarin veya bitkisel yağ
1 çorba kaşığı margarin
2 fincan tavuk suyu
Yarım fincan un
2 yumurta
Karabiber
Mantarların haşlandığı limonlu, tuzlu su
Bayat francalanın kabuklarını çıkartın. 6 muntazam dilime ayırın. İçine iki kaşık margarin veya bitkisel yağ bulunan tavaya atıp, iki yüzünü de iyice kızartın. Tabağa alıp bir kenara bırakın. Diğer yanda, sapları kesilip iyice yıkanmış mantarları limonlu, tuzlu suda haşlayın. Haşlanınca, kevgirden geçirip bir kaba alın. Sonra bir tavaya bir çorba kaşığı margarin ile yarım kahve fincanı un koyarak kavurun. Buna 2 bardak kadar mantarların haşlandığı sudan ilave edip, iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Koyulaşınca, bir kaba iki yumurta sarısı koyup çırpın. İki fincan tavuk suyu ve karabiber katıp, pişmekte olan sosa ilave edin. Karıştırarak, beş dakika kadar pişirin. Mantarları da katarak üç dakika daha ateş üzerinde bırakın. Sonra bu mantarlı karışımı, servis tabağındaki kızarmış ekmeklerin üzerine dökerek servis yapın.
ML® Mantar Graten için tıklayın
|
|
Mantar Graten Tarifleri Enginar Tarifleri
|
|