|
Mandu |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77877
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
11,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://koreyemek.blogspot.com
Mandupi(yufka):
Un 2 su bardak
1 tane yumurta
alıdığı kadar Su
sıvı yağı(yada susam yağ) 1 yemek kaşık
tuz 1 çay kasık
Manduso(Harcı):
kıyma 100 gr
tofu 1 tane
gimchi 100 gr
soğan 2 tane, yeşil soğan 5 tane
haşılanmış kore makarna(dang myen) 200 gr
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber
Türkiyede Mantı varsa Korede Mandu var!! Mandu Mantıya benzeyen bir yemektir. ama mantıdan çok büyüktür.
Yukardaki malzemeleri bir kaba koyup ılık su vererek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.(10 dakkika yoğrulur) 1 saat dinlendirilir.
Hamuru önce merdane ile sonra oklava yardımıyla inceltilir. Yuvarlak alet ile hamuru yuvarlak şekilde kesilir.
ben Çay kapağı kulandım..
Manduso(harcı) dana kıyma. yesil soğan- ince ince kıyılır. topu 1 tane - el yardımyla ezer. soğan ve gimchi da ince kıyılır. kore makarna(dangmyen) haşlanır. 8 dakika. dangmyenda ince kıyılır.
yumurta 1tane. susam yağ 1 yemek kaşık ve bir az tuz koyup malzemeler karıştırır.
Şimdi....çok önemli bir noktaya geldik. Mandupi bir tane alıp ortasına Maduso(harcı) bir tatlı kaşık konur. sonra şekil vererek güzel birMandu yapımamız lazım. Yağıda kızarmak için ince şekilde buharda ve mandu çorba için yuvarak şekil veriniz.
|
Mandu |
|
sütçüü
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119166
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2016
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un
175 ml soğuk su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
500 gram 500 gram sığır kıyması
250 gram beyaz lahana
150 gram haşlanmış soya fasülyesi taneleri
1 adet orta büyüklükte soğan (ince doğranmış)
1 adet Tofu (Soya Fasülyesi Peyniri)
1 tutam Tuz, kara biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı ince doğranmış pırasa
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
150 gr margarin
Bütün hamur malzemelerini yağ ile birlikte karıştırın ve hamuru iyice yoğurun. Hamuru kestane byüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaları ince yuvarlak dilimler haline getirin.
İçindeki dolgusu için: Önce kıymayı bütün baharatla karıştırın.
Tofuyu içinden suyunu çıkarmak için bir mendile sarıp sıkın. Tofuyu 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı susam yağı ve biraz karabiberle karıştırın.
Haşlanmış soya fasülyelerinin suyunu dökün ve fasülye tanelerini ince taneciklere kesin. Bu parçacıkları çeyrek çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı susam yağı ve bir tutam kara biber ile karıştırın.
Beyaz lahanaları tuzlu suda yaprakları yumuşayana kadar bekletin. Ardından ince parçalara kesin.
Sonraki aşamada kıymayı Tofu, doğranmış orta büyüklüteki soğan, ve hazırladığınız baharatlı soya fasülyeleri taneleriyle karıştırın. Kıymaya 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı kara biber ve bit tutam tuz ekleyin.
Daha sonra yuvarlak hamur tanelerine kıymadan birer tatlı kaşığı ekleyin ve kenarlarını büzüştürün.
Mandu tanelerini kızartın, servise sunun.
|
Mandu |
|
çiçek çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc123095
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2017
1,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.guneykoreyemekleri.com
Hamuru için:
500 gr Un (beyaz un)
2 çorba kaşığı siyah un (tam buğday unu)
200 ml ılık Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
İç harcı için:
400 gr az yağlı kıyma
Yarım adet kabak
1 yumurta
3-4 adet kurutulmuş siyah mantar(asya marketlerinde bulunabilir)
Taze Zencefil (1 diş sarmısak büyüklüğünde) yada yarim çay kasigi toz zencefil
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı soya sos
Karabiber
Tuz
Acı toz biber
Öncelikle hamur malzemelerini bir kap içerisine alıp hamuru 10 dakika özleşene kadar yoğurun(fazladan su eklemeyin).
Hamur bizim mantı hamurunun sertliğinde oluyor sadece yumurta yok içerisinde.
Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlenmeye bırakın.
İç malzemelerinden kıymayı bir kap içerisine alın.
Kabakları rendeleyin ve bir tutam tuz serpip 5 dakika bekletin, beklettikten sonra suyunu sıkıp kıyma içersine alın.
Siyah mantarları sıcak suda yumuşamaları için bekletin. Yumuşayan mantarları ince doğrayın ve kıymanın içerisine alın.
|
Mandu |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153790
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Hamuru için:
3, 5 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
İçi için:
250 gram kıyma orta yağlı
4 diş sarmısak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Önce bir derin kapta unu, yumurtayı, tuzu ve ılık suyu katıp yoğuruyoruz. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ortası olacak.
Diğer yandan kıyma rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları katıp iyice yoğuruyoruz.
Sonra hamurdan bir parça alıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların aralarına harçtan katıp istediğimiz şekli vererek bir tepsiye diziyoruz. Bütün hamuru aynı şekilde yapıyoruz.
Bir tencereye çok az miktarda su koyuyoruz evinizde kevgir varsa onun içine manduları dizin ve tencereye ağzına yerleştirin kapağı da kapatın.
Ocağı harlı olarak yakın mandular buharda pişmeli, 15, 20 dk kaynayan suyun buharında tutun, sonra bir tabağa alın ve biber ile yağı kızdırın üzerine dökün.
|
Mandu |
|
kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Seferihisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154205
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Ilık su
İçi için:
1 yemek kaşığı susam yağı
250 gram kıyma
1 adet tofu
Yarım demet yeşil soğan
1 adet kuru soğan
2 adet ince doğranmış pırasa
Tuz
Karabiber
Unu derin bir kaseye alın.
Yumurtayı içine ekleyip karıştırın.
Azar azar ılık su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Diğer yanda kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı incecik doğrayın.
Kıyma ve diğer harç malzemelerini bir araya getirip güzelce yoğurun.
Dinlenen hamuru üç bezeye ayırıp çok ince olmayacak şekilde açın.
Yufkayı bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin.
Kestiğiniz yuvarlakların ortasına kıymalı harçtan koyup mantıları D harfi şeklinde katlayın.
Mantılarınızı dilerseniz buharda dilerseniz yağda pişirip sıcak servis edin.
|
|