Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kore Yemekleri > Mandu (5 adet - 101,148 defa bakıldı)

Mandu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mandu

kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Seferihisar
Kısa URL: https://ml.md/lc154205
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 adet yumurta
Ilık su
İçi için:
1 yemek kaşığı susam yağı
250 gram kıyma
1 adet tofu
Yarım demet yeşil soğan
1 adet kuru soğan
2 adet ince doğranmış pırasa
Tuz
Karabiber

Unu derin bir kaseye alın.
Yumurtayı içine ekleyip karıştırın.
Azar azar ılık su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
Diğer yanda kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı incecik doğrayın.
Kıyma ve diğer harç malzemelerini bir araya getirip güzelce yoğurun.
Dinlenen hamuru üç bezeye ayırıp çok ince olmayacak şekilde açın.
Yufkayı bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesin.
Kestiğiniz yuvarlakların ortasına kıymalı harçtan koyup mantıları D harfi şeklinde katlayın.
Mantılarınızı dilerseniz buharda dilerseniz yağda pişirip sıcak servis edin.



Mandu

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153790
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

Hamuru için:
3, 5 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
İçi için:
250 gram kıyma orta yağlı
4 diş sarmısak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz

Önce bir derin kapta unu, yumurtayı, tuzu ve ılık suyu katıp yoğuruyoruz. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ortası olacak.
Diğer yandan kıyma rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları katıp iyice yoğuruyoruz.
Sonra hamurdan bir parça alıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamurların aralarına harçtan katıp istediğimiz şekli vererek bir tepsiye diziyoruz. Bütün hamuru aynı şekilde yapıyoruz.
Bir tencereye çok az miktarda su koyuyoruz evinizde kevgir varsa onun içine manduları dizin ve tencereye ağzına yerleştirin kapağı da kapatın.
Ocağı harlı olarak yakın mandular buharda pişmeli, 15, 20 dk kaynayan suyun buharında tutun, sonra bir tabağa alın ve biber ile yağı kızdırın üzerine dökün.



Mandu

çiçek çiçek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc123095
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2017
1,380 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.guneykoreyemekleri.com

Hamuru için:
500 gr Un (beyaz un)
2 çorba kaşığı siyah un (tam buğday unu)
200 ml ılık Su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
İç harcı için:
400 gr az yağlı kıyma
Yarım adet kabak
1 yumurta
3-4 adet kurutulmuş siyah mantar(asya marketlerinde bulunabilir)
Taze Zencefil (1 diş sarmısak büyüklüğünde) yada yarim çay kasigi toz zencefil
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı soya sos
Karabiber
Tuz
Acı toz biber

Öncelikle hamur malzemelerini bir kap içerisine alıp hamuru 10 dakika özleşene kadar yoğurun(fazladan su eklemeyin).
Hamur bizim mantı hamurunun sertliğinde oluyor sadece yumurta yok içerisinde.
Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlenmeye bırakın.
İç malzemelerinden kıymayı bir kap içerisine alın.
Kabakları rendeleyin ve bir tutam tuz serpip 5 dakika bekletin, beklettikten sonra suyunu sıkıp kıyma içersine alın.
Siyah mantarları sıcak suda yumuşamaları için bekletin. Yumuşayan mantarları ince doğrayın ve kıymanın içerisine alın.



Mandu

sütçüü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.08.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc119166
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2016
1,778 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram un
175 ml soğuk su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
500 gram 500 gram sığır kıyması
250 gram beyaz lahana
150 gram haşlanmış soya fasülyesi taneleri
1 adet orta büyüklükte soğan (ince doğranmış)
1 adet Tofu (Soya Fasülyesi Peyniri)
1 tutam Tuz, kara biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı ince doğranmış pırasa
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
150 gr margarin

Bütün hamur malzemelerini yağ ile birlikte karıştırın ve hamuru iyice yoğurun. Hamuru kestane byüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaları ince yuvarlak dilimler haline getirin.
İçindeki dolgusu için: Önce kıymayı bütün baharatla karıştırın.
Tofu’yu içinden suyunu çıkarmak için bir mendile sarıp sıkın. Tofu’yu 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı susam yağı ve biraz karabiberle karıştırın.
Haşlanmış soya fasülyelerinin suyunu dökün ve fasülye tanelerini ince taneciklere kesin. Bu parçacıkları çeyrek çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı susam yağı ve bir tutam kara biber ile karıştırın.
Beyaz lahanaları tuzlu suda yaprakları yumuşayana kadar bekletin. Ardından ince parçalara kesin.
Sonraki aşamada kıymayı Tofu, doğranmış orta büyüklüteki soğan, ve hazırladığınız baharatlı soya fasülyeleri taneleriyle karıştırın. Kıymaya 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı kara biber ve bit tutam tuz ekleyin.
Daha sonra yuvarlak hamur tanelerine kıymadan birer tatlı kaşığı ekleyin ve kenarlarını büzüştürün.
Mandu tanelerini kızartın, servise sunun.



Mandu

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc77877
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
11,574 defa indirildi / yazdırıldı




https://koreyemek.blogspot.com

Mandupi(yufka):
Un 2 su bardak
1 tane yumurta
alıdığı kadar Su
sıvı yağı(yada susam yağ) 1 yemek kaşık
tuz 1 çay kasık
Manduso(Harcı):
kıyma 100 gr
tofu 1 tane
gimchi 100 gr
soğan 2 tane, yeşil soğan 5 tane
haşılanmış kore makarna(dang myen) 200 gr
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber

Türkiyede Mantı varsa Korede Mandu var!! Mandu Mantıya benzeyen bir yemektir. ama mantıdan çok büyüktür.
Yukardaki malzemeleri bir kaba koyup ılık su vererek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.(10 dakkika yoğrulur) 1 saat dinlendirilir.
Hamuru önce merdane ile sonra oklava yardımıyla inceltilir. Yuvarlak alet ile hamuru yuvarlak şekilde kesilir.
ben Çay kapağı kulandım..
Manduso(harcı) dana kıyma. yesil soğan- ince ince kıyılır. topu 1 tane - el yardımyla ezer. soğan ve gimchi da ince kıyılır. kore makarna(dangmyen) haşlanır. 8 dakika. dangmyenda ince kıyılır.
yumurta 1tane. susam yağ 1 yemek kaşık ve bir az tuz koyup malzemeler karıştırır.
Şimdi....çok önemli bir noktaya geldik. Mandupi bir tane alıp ortasına Maduso(harcı) bir tatlı kaşık konur. sonra şekil vererek güzel birMandu yapımamız lazım. Yağıda kızarmak için ince şekilde buharda ve mandu çorba için yuvarak şekil veriniz.







Mandu Tarifleri Kore Yemekleri



(5 adet Mandu 101,148 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort