| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Madımak (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Madımak (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116286 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2016
 2,377 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kg madımak
 200 gr kıyma ya da pastırma
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı çemen
 1 su bardağı kalın bulgur
 2 diş sarımsak
 Kimyon
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 
 Madımaklar temizlenir, yıkanır ve suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır Bir tencerede tereyağı eritilir, doğranmış kuru soğan ve kıyma eklenerek kavrulur. Madımak eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bulgur, çemen, sarımsak ve baharatlar eklenir. Üzerini geçene kadar su konulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |