| 
 | 
| Madımak (Tokat) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39545 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
 2,859 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Madımak, çayır ve meralardan toplanır. Ayıklandıktan sonra yıkanır. İnce ince doğranıp, tekrar yıkanarak süzgeçten geçirilir. Bir kazanda kıyılmış soğan, yağ ve pastırma ile karıştırılıp, soğan ölünceye kadar beklenir. Daha sonra madımak konur. Biraz bekledikten sonra bulgur ve su ilave edilir. Tuz atılarak iyice pişinceye kadar beklenir.
 
 
 | 
| Madımak (Tokat) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116286 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2016
 2,377 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kg madımak
 200 gr kıyma ya da pastırma
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı çemen
 1 su bardağı kalın bulgur
 2 diş sarımsak
 Kimyon
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 
 Madımaklar temizlenir, yıkanır ve suyu süzüldükten sonra ince ince doğranır Bir tencerede tereyağı eritilir, doğranmış kuru soğan ve kıyma eklenerek kavrulur. Madımak eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bulgur, çemen, sarımsak ve baharatlar eklenir. Üzerini geçene kadar su konulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |