4 orta boy lüfer (temizlenip yıkandıktan sonra kurulanmış)
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Karabiber
 
2 adet limonun suyu
 
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
 
4 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara teli için)
 
 
Izgarayı yakın ve ızgara tellerini ayçiçek yağıyla yağlayın. Un ile tuzu birlikte eledikten sonra biberi ekleyin. Daha sonra 2 çorba kaşığı limonu bir kenara ayırıp kalanını balıkların üzerine yavaşça dökün. Balıkları unlayın, fazla unu silkeleyerek dökün. 1 çay kaşığı limon ile 4 çay kaşığı zeytinyağını kullanarak bir sos hazırlayın. Balıkları ızgaraya yerleştirin; ara sıra balıklar pişerken temiz bir fırçayla üzerine yaptığınız sosu sürün. 5-10 dakika kadar balığın her iki yüzünü de iyice pişirin. Kalan limon-zeytinyağı karışımına maydanoz ekleyin ve lüferleri bu sos ile birlikte sıcak servis edin.
 
 
 
  
 |