| 
 
 
 | 
Lorlu Poğaça | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4627 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
3,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardagi un
 
1 paket hazir Instant maya
 
1 yumurta
 
100 g margarin
 
1 çay kasigi tuz
 
1 çay kasigi toz seker
 
1 çay bardagi ilik süt
 
Üzeri için: 1 yumurta sarisi
 
Içi için:
 
250 g tatli lor
 
Yarim demet kiyilmis maydanoz
 
 
Un ve mayayi karistirin. 1 yumurta, margarin, tuz, seker ve ilik sütü ekleyip iyice yogurun. Üzerini kapatip oda sicakliginda 35-40 dakika bekletin. Tekrar yogurup yumurta sarisi büyüklügünde parçalar kopartin ve yuvarlayin. Firin tepsisine siralayin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin.
  
 | 
Lor Peynirli Poğaça | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14880 
Gönderme Tarihi: 26.May.2007 
4,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler;
 
2 tane yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için çörek otu
 
Aldığı kadar un
 
 İçi için;
 
2 su bardağı lor peyniri
 
1 demet maydanoz veya dereotu
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Yapılışı;
 
Yoğuracağınız kabın içine 1 yumurtayı,sıvıyağı,yoğurdu,kabartma tozunu ve tuzu koyun.Yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edin ve yoğurun. Poğaçanın hamurunu yarım saat kadar dinlendirin.
 
Diğer tarafta loru, maydanozu, pul biberi karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda açın. Lorlu içten koyun ve kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
  
 | 
Lor Peynirli Poğaça | 
  | 
balaban 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2009 
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65722 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011 
3,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çay bardağı ılık süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
200 gram lor peyniri
 
Aldığı kadar un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı ve çörekotu
 
 
Derin bir kabın içine yumurta yoğurt ve ılık sütü koyup karıştırın. İçine şeker, tuz, kuru maya ve unu katıp yoğurun. Lor peynirini de karışımın içine ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. 15 dakika dinlendirip, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle açıp ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurtayı sürün, çörek otunu da serpip 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Lor Peynirli Poğaça | 
  | 
arzu kaynak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95811 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2014 
2,573 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
10 gram yaş maya
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz, mahlep
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2.5-3 su bardağı kepekli un
 
İçi için:
 
300 gram lor peyniri
 
Dereotu, yumurta akı
 
 
Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip fazla unu bulaştırmadan karıştın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra mahlep yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapın. Bu hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde açıp oval şekil verin. İçi için lor ve yumurta akını, dereotunu karıştırıp içine paylaştırıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince çayın yanında servis yapın.
  
 | 
Lorlu Poğaça | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109444 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015 
3,056 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
 
1.5 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
4 - 4,5 su bardağı un
 
Tuz
 
İçine:
 
150 gram lor peyniri veya beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta akını, sıvıyağı ve yoğurdu alıp, karıştıralım. Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Tuzunu ayarlayalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ezilmiş peynire kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Hamuru unlamış bir zeminde yarım santim kalındığında açalım. Bir kase veya su bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkaralım. Hamurların bir kenarına peynirli harçtan koyup, diğer kenarını kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırın tepsine dizelim. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Lor Peynirli Poğaça | 
  | 
kale 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141773 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2019 
1,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet yumurta
 
3-4 bardak un
 
İçi için:
 
2 bardak lor peyniri
 
1 demet dereotu
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Kaba, 1 yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup, içine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.
 
Hamurdan küçük parçalar koparıp, tabak şeklinde açın. Lor peyniri, dereotu ve pul biberini karıştırın. Hamurun ortasına yerleştirip, kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyin.
 
175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |