|
Lor Peynirli Poğaça |
|
kale
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc141773
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2019
1,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3-4 bardak un
İçi için:
2 bardak lor peyniri
1 demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kaba, 1 yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup, içine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp, tabak şeklinde açın. Lor peyniri, dereotu ve pul biberini karıştırın. Hamurun ortasına yerleştirip, kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyin.
175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar kızartın.
|
Lorlu Poğaça |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109444
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 - 4,5 su bardağı un
Tuz
İçine:
150 gram lor peyniri veya beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta akını, sıvıyağı ve yoğurdu alıp, karıştıralım. Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yoğuralım. Tuzunu ayarlayalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ezilmiş peynire kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Hamuru unlamış bir zeminde yarım santim kalındığında açalım. Bir kase veya su bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkaralım. Hamurların bir kenarına peynirli harçtan koyup, diğer kenarını kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırın tepsine dizelim. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Servis yapalım.
|
Lor Peynirli Poğaça |
|
arzu kaynak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95811
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2014
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
10 gram yaş maya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
2.5-3 su bardağı kepekli un
İçi için:
300 gram lor peyniri
Dereotu, yumurta akı
Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip fazla unu bulaştırmadan karıştın ve 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra mahlep yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapın. Bu hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde açıp oval şekil verin. İçi için lor ve yumurta akını, dereotunu karıştırıp içine paylaştırıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp ılık hale gelince çayın yanında servis yapın.
|
Lor Peynirli Poğaça |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65722
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
3,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram lor peyniri
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve çörekotu
Derin bir kabın içine yumurta yoğurt ve ılık sütü koyup karıştırın. İçine şeker, tuz, kuru maya ve unu katıp yoğurun. Lor peynirini de karışımın içine ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. 15 dakika dinlendirip, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle açıp ikiye katlayın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurtayı sürün, çörek otunu da serpip 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
|
Lor Peynirli Poğaça |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc14880
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
4,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler;
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için çörek otu
Aldığı kadar un
İçi için;
2 su bardağı lor peyniri
1 demet maydanoz veya dereotu
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı;
Yoğuracağınız kabın içine 1 yumurtayı,sıvıyağı,yoğurdu,kabartma tozunu ve tuzu koyun.Yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edin ve yoğurun. Poğaçanın hamurunu yarım saat kadar dinlendirin.
Diğer tarafta loru, maydanozu, pul biberi karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda açın. Lorlu içten koyun ve kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
|
Lorlu Poğaça |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4627
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,391 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardagi un
1 paket hazir Instant maya
1 yumurta
100 g margarin
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi toz seker
1 çay bardagi ilik süt
Üzeri için: 1 yumurta sarisi
Içi için:
250 g tatli lor
Yarim demet kiyilmis maydanoz
Un ve mayayi karistirin. 1 yumurta, margarin, tuz, seker ve ilik sütü ekleyip iyice yogurun. Üzerini kapatip oda sicakliginda 35-40 dakika bekletin. Tekrar yogurup yumurta sarisi büyüklügünde parçalar kopartin ve yuvarlayin. Firin tepsisine siralayin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 dereceli firinda 10-15 dakika pisirin.
|
|