| 
 
 
 | 
Limonlu tavuk | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8562 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yeşil limon
 
20 gr. kıyılmış biberiye
 
20 gr. kıyılmış kekik
 
40 gr. bal 
 
40 ml. zeytinyağı
 
1 adet piliç
 
150 gr. soğan
 
2 yaprak defne
 
300 ml. tavuk suyu
 
300 gr. karışık yaprak salata
 
100 gr. light yoğurt
 
60 ml. süt
 
15 gr. pudra şekeri
 
1 diş sarımsak
 
1 demet frenk soğanı
 
15 gr. nişasta
 
Pul biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 adet limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Biberiye, kekik, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu bal ve zeytinyağı ile karıştırın. Tavuğun içine ve dışına tuz, karabiber serpin. Üzerine yağlı karışımı sürüp tepsiye yerleştirin. Soğanları sekize bölün. Defneyle beraber tavuğun etrafına yayın. Üstüne tavuk suyunu dökün. 200°C'de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Derisinin rengi çok koyulaşırsa üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Salataları temizleyip küçük parçalara kopartın. Yoğurdu süt, tuz, pul biber, pudra şekeri, dövülmüş sarımsak ile karıştırın. Frenk soğanını ince halka doğrayın. Salatanın üzerine sos ve soğanları serpiştirin. Tavuğu alüminyum folyaya sarıp sönmüş fırında sıcak bekletin. Pişme suyunu bir kaba alın, defneleri çıkartın. Üstünde toplanan yağı ayırıp pişme suyuna ekleyin. Bir taşım kaynatın, soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayarak sos elde edin. 1 adet limonun suyunu sıkıp tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosa ekleyin. Kalan limonu ince dilimleyin, sos ile beraber tavuğun yanında servis yapın.
  
 | 
Limonlu Tavuk | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2590 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg tavuk fileto
 
Limon kabuğu rendesi
 
Kaşığın ucuyla un
 
1 kase krema
 
Biraz maydonoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kaşık margarin 
 
Biraz süt
 
 
Margarini tavada eritin. Tavukları dövüp, arkalı önlü karabiber ve tuz serpin. Daha sonra tavada arkalı önlü kızartın. Maydonozu ekleyerek sütü ilave edin. Limon kabuğunu rendeleyin. Biraz su ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin. Tavukları tabağa alın. Tavaya kremayı ekleyip az pişirin ve tavuğun üzerine dökün.
 
 
 ML® Limonlu Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
Limonlu Tavuk | 
  | 
dönüm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101857 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014 
2,227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk   
 
2 adet limonun suyu   
 
1 çorba kaşığı domates salçası   
 
1 çorba kaşığı biber salçası   
 
5 diş sarımsak   
 
4 çorba kaşığı susam   
 
2 dal biberiye   
 
Tuz  
 
Karabiber  
 
2 çorba kaşığı tereyağı   
 
2 çorba kaşığı
 
Kırmızı pul biber 
 
 
Salçaları 1 su bardağı suyla çırpın, içine erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. 4 diş ezilmiş sarımsakları ezip ekleyin. Bütün tavuğun üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi harmanlayın. Tereyağlı, salçalı, sarımsaklı bu karışımı elinizle her yerine sürün. İsterseniz susam da her tarafına serpilebilir. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 190 derecede 1,5 saat kadar pişirin. Ara ara tepsinin dibine akan yağını üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar daha pişme suyundan ekleyip sıcak olarak servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tavuk | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84023 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012 
2,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
5 tavuk budu
 
1 bardak un
 
200 g limon suyu
 
100 g elma sirkesi
 
100 g şeker
 
5 limon yaprağı
 
½ ince doğranmış soğan
 
3 limonun dilimleri
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
 
2 adet halka şeklinde dilimlenmiş kırmızı taze acı biber
 
4-5 dal maydanozun ayıklanmış yaprakları.
 
 
Limon suyu, sirke ve şekeri kaynatın. Limon yapraklarını ilave edin. Oda sıcaklığında soğutun ve kenara alın. Tavukları una bulayın. Ayrı bir tavada ayçiçeği yağında tavukları altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve kenara alın. Aynı tavaya soğanı ilave edin ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Tüm diğer malzemeleri ilave edin ve beş dakika kısık ateşte pişirin. Tavukları ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra kenara alın. Maydanoz ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tavuk | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147386 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019 
789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 kırmızı soğan
 
3 limonun ve 1 yeşil limonun suyu
 
1 limonun kabuğu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
500 g süzme yoğurt
 
Deniz tuzu
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 kg tavuk göğüs eti (İri parçalar halinde doğranmış)
 
6-7 dal kıyılmış dereotu
 
1 küçük paket dolmalık fıstık
 
 
Tavuk etini marine etmek için piyazlık doğranmış soğanı, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, zeytinyağını, zerdeçalı, yoğurdu ve deniz tuzunu karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine bulayın. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Tavuk etlerini marine ettikten sonra ısıya dayanıklı ve yağlanmış fırın kabına aktarın. 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine kıyılmış dereotu ve yağsız olarak tavada kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tavuk | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182074 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2025 
86 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü (veya kemiksiz tavuk but)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
 
1 adet limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik veya taze biberiye
 
Yarım su bardağı tavuk suyu
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Tavuk göğüslerini bir kaseye alın.
 
Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ekleyerek iyice harmanlayın.
 
Tavukları en az 30 dakika bu marinasyonda bekletin (daha lezzetli olması için 1-2 saat bekletebilirsiniz).
 
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin.
 
Marine edilmiş tavukları tavaya alın ve her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar 4-5 dakika pişirin.
 
Tavukları tavadan alıp bir kenara koyun.
 
Tavaya yarım su bardağı tavuk suyunu ekleyin ve kalan marine sosunu da içine karıştırın.
 
Sosu kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
 
Tavukları tekrar tavaya ekleyin ve sos ile birlikte 5 dakika daha pişirin.
 
Sos tavuğun içine iyice işlediğinde ocaktan alın. Limonlu tavuğu sıcak olarak servis yapın.
 
Yanına pirinç pilavı, ızgara sebzeler veya yeşil salata ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |