Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çulluk Tarifleri > Limonlu Tavuk (5 adet - 198,305 defa bakıldı)

Limonlu Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonlu Tavuk

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc2590
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
2,557 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg tavuk fileto
Limon kabuğu rendesi
Kaşığın ucuyla un
1 kase krema
Biraz maydonoz
Tuz
Karabiber
1 kaşık margarin
Biraz süt

Margarini tavada eritin. Tavukları dövüp, arkalı önlü karabiber ve tuz serpin. Daha sonra tavada arkalı önlü kızartın. Maydonozu ekleyerek sütü ilave edin. Limon kabuğunu rendeleyin. Biraz su ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin. Tavukları tabağa alın. Tavaya kremayı ekleyip az pişirin ve tavuğun üzerine dökün.


ML® Limonlu Tavuk için tıklayın


Limonlu tavuk

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8562
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
2,793 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yeşil limon
20 gr. kıyılmış biberiye
20 gr. kıyılmış kekik
40 gr. bal
40 ml. zeytinyağı
1 adet piliç
150 gr. soğan
2 yaprak defne
300 ml. tavuk suyu
300 gr. karışık yaprak salata
100 gr. light yoğurt
60 ml. süt
15 gr. pudra şekeri
1 diş sarımsak
1 demet frenk soğanı
15 gr. nişasta
Pul biber
Tuz
Karabiber

1 adet limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Biberiye, kekik, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu bal ve zeytinyağı ile karıştırın. Tavuğun içine ve dışına tuz, karabiber serpin. Üzerine yağlı karışımı sürüp tepsiye yerleştirin. Soğanları sekize bölün. Defneyle beraber tavuğun etrafına yayın. Üstüne tavuk suyunu dökün. 200°C'de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Derisinin rengi çok koyulaşırsa üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Salataları temizleyip küçük parçalara kopartın. Yoğurdu süt, tuz, pul biber, pudra şekeri, dövülmüş sarımsak ile karıştırın. Frenk soğanını ince halka doğrayın. Salatanın üzerine sos ve soğanları serpiştirin. Tavuğu alüminyum folyaya sarıp sönmüş fırında sıcak bekletin. Pişme suyunu bir kaba alın, defneleri çıkartın. Üstünde toplanan yağı ayırıp pişme suyuna ekleyin. Bir taşım kaynatın, soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayarak sos elde edin. 1 adet limonun suyunu sıkıp tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosa ekleyin. Kalan limonu ince dilimleyin, sos ile beraber tavuğun yanında servis yapın.


Limonlu Tavuk

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc84023
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
1,999 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

5 tavuk budu
1 bardak un
200 g limon suyu
100 g elma sirkesi
100 g şeker
5 limon yaprağı
½ ince doğranmış soğan
3 limonun dilimleri
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
2 adet halka şeklinde dilimlenmiş kırmızı taze acı biber
4-5 dal maydanozun ayıklanmış yaprakları.

Limon suyu, sirke ve şekeri kaynatın. Limon yapraklarını ilave edin. Oda sıcaklığında soğutun ve kenara alın. Tavukları una bulayın. Ayrı bir tavada ayçiçeği yağında tavukları altın sarısı oluncaya kadar kızartın ve kenara alın. Aynı tavaya soğanı ilave edin ve karıştırarak orta ateşte pişirin. Tüm diğer malzemeleri ilave edin ve beş dakika kısık ateşte pişirin. Tavukları ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra kenara alın. Maydanoz ile süsleyip servis yapın.


Limonlu Tavuk

dönüm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc101857
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2014
2,081 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bütün tavuk
2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı susam
2 dal biberiye
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı
Kırmızı pul biber

Sal­ça­la­rı 1 su bar­da­ğı suy­la çır­pın, içi­ne eri­miş te­re­ya­ğı­nı ek­le­yip ka­rış­tı­rın. 4 diş ezil­miş sa­rım­sak­la­rı ezip ek­le­yin. Bü­tün ta­vu­ğun üze­ri­ne li­mon su­yu, tuz, ka­ra­bi­ber ve kır­mı­zı pul bi­be­ri har­man­la­yın. Te­re­yağ­lı, sal­ça­lı, sa­rım­sak­lı bu ka­rı­şı­mı eli­niz­le her ye­ri­ne sü­rün. İs­ter­se­niz su­sam da her ta­ra­fı­na ser­pi­le­bi­lir. Ta­vu­ğu fı­rın tep­si­si­nin içi­ne yer­leş­ti­rin. 190 de­re­ce­de 1,5 sa­at ka­dar pi­şi­rin. Ara ara tep­si­nin di­bi­ne akan ya­ğı­nı üze­ri­ne alıp gü­zel bir şe­kil­de kı­zar­ma­sı­nı sağ­la­yın. Da­ha son­ra fı­rı­nın ısı­sı­nı 200 de­re­ce­ye ge­ti­rip 15-20 da­ki­ka da­ha piş­me­ye bı­ra­kın. Fı­rın­dan al­dı­ğı­nız ta­vu­ğun üze­ri­ne ser­vis yap­ma­dan ön­ce bir mik­tar da­ha piş­me su­yun­dan ek­le­yip sı­cak ola­rak ser­vis ta­ba­ğı­na alın.



Limonlu Tavuk

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc147386
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019
696 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

4 kırmızı soğan
3 limonun ve 1 yeşil limonun suyu
1 limonun kabuğu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
500 g süzme yoğurt
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
1 kg tavuk göğüs eti (İri parçalar halinde doğranmış)
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 küçük paket dolmalık fıstık

Tavuk etini marine etmek için piyazlık doğranmış soğanı, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, zeytinyağını, zerdeçalı, yoğurdu ve deniz tuzunu karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine bulayın. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Tavuk etlerini marine ettikten sonra ısıya dayanıklı ve yağlanmış fırın kabına aktarın. 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine kıyılmış dereotu ve yağsız olarak tavada kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.







Limonlu Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri



(5 adet Limonlu Tavuk 198,305 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort