|
Limonlu Tavuk Budu |
|
toros c.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2012
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89485
Gönderme Tarihi: 23.May.2013
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı çiğ krema
4 tavuk budu
2 sivri biber
2 haşlanmış patates
2 domates
5 mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
Tavuk butlarını haşlayın. Süzüp az zeytinyağında 15 dakika kadar kavurun. Mantarı, sebzeleri şeritler halinde kesin, harlı ateşte tereyağıyla beş dakika pişirin, üzerine limon suyu gezdirin. Ardından çiğ kremayı ekleyin. Tavuk etini servis tabaklarına bölüştürün, yanına sebzeli mantarı dizin.
|
Limonlu Tavuk Budu |
|
akarsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103608
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk budu
2 adet limon
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Tavuk butlarının iki yüzünü de kızartın, tereyağını ekleyip yağın erimesini bekleyin. Yağ eriyince bir fırın kabına alın. Üzerine limon dilimleri, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tarçın ve bir su bardağı sıcak su ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin. Tepside kalan sosa kremayı ekleyip bir taşım kaynatın, tavukların üzerine dökerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
|