| 
 
 
 | 
Limonlu Tavuk Budu | 
  | 
toros c. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2012 
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89485 
Gönderme Tarihi: 23.May.2013 
1,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı çiğ krema
 
4 tavuk budu
 
2 sivri biber
 
2 haşlanmış patates
 
2 domates
 
5 mantar
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 limonun suyu
 
 
Tavuk butlarını haşlayın. Süzüp az zeytinyağında 15 dakika kadar kavurun. Mantarı, sebzeleri şeritler halinde kesin, harlı ateşte tereyağıyla beş dakika pişirin, üzerine limon suyu gezdirin. Ardından çiğ kremayı ekleyin. Tavuk etini servis tabaklarına bölüştürün, yanına sebzeli mantarı dizin.
  
 | 
Limonlu Tavuk Budu | 
  | 
akarsu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103608 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014 
1,412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk budu
 
2 adet limon
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı çiğ krema
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Tavuk butlarının iki yüzünü de kızartın, tereyağını ekleyip yağın erimesini bekleyin. Yağ eriyince bir fırın kabına alın. Üzerine limon dilimleri, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tarçın ve bir su bardağı sıcak su ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin. Tepside kalan sosa kremayı ekleyip bir taşım kaynatın, tavukların üzerine dökerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |