| 
 
 
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
anahtarlık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126017 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2017 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1,5 su bardağı toz badem
 
50 gram tozşeker
 
2 su bardağı krema
 
10 adet yumurta
 
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı+ 3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket Vanilin
 
 
Tart hamuru için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp elinizle yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
 
İç malzemesi için kremayı, yumurtayı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tozşekeri ve Vanilyayı bir tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
 
Hamuru merdaneyle unlanmış bir zeminde açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla birkaç yerini delin.
 
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 8 dakika kadar pişirin.
 
Kalıbı fırından çıkartıp limonlu iç malzemesini tartın içine yayın.
 
25 dakika daha sıcak fırında pişirin.
 
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 21.04.2021
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128242 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017 
1,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için;
 
225 gr (1 buçuk su bardağı) un
 
125 gr (1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp kesilmiş ve soğuk)
 
80 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
 
3 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı soğuk su
 
Kuru nohut veya mercimek
 
Limon kreması için;
 
250 gr (1 su bardağı) krema
 
2 adet yumurta
 
3 adet yumurta sarısı
 
110 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
 
125 gr (1/2 su bardağı) limon suyu
 
 
Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırın. Un ve pudra şekerini birlikte harmanlayın. İçine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve tereyağını hamura yedirip kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıvı karışımı içine ekleyin ve hamur haline gelince tezgaha alıp top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Hamuru çıkarın ve unlu tezgahın üzerinde unlu merdane ile fazla vakit kaybetmeden açın. Hamur yumuşadıkça dağılma riski artacaktır. Tart kalıbınızdan biraz büyük bir şekilde açtıktan sonra merdanenize hamuru dolayın ve yaklaşık 27 cmlik tart kalıbının üzerine yavaşça yayarak oturtun. Tart kalıbının her yerinin hamurla döşendiğinden emin olduktan sonra fazlalığı atmak için kalıbın üzerinden merdane ile geçin. Bir çatalı hamurun içine ve kenarlarına batırarak delikler açın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz içine tart kalıbından biraz daha büyük bir parça alüminyum folyo (veya yağlı kağıt) serip her tarafına yayılacak şekilde kuru nohut (veya mercimek) yerleştirin, kenardan sarkan folyoyu içeri doğru kapatın ve fırına verin. Bu ağırlık ile pişirme yöntemini, hamurun pişerken kabarmaması için uyguluyoruz. Fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Çıkarıp içindeki alüminyum folyoyu kaldırın ve 10 dakika daha fırına verin. Fırından çıkarın ve fırının derecesini 140a düşürün. Bu esnada limon kremasını hazırlayın. Orta boy bir kapta krema, yumurtalar, toz şeker ve limon suyunu pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpma teliyle karıştırın. Başka bir kaseye süzerek karışımı dökün. Ve karışımı tart kalıbının içine dökerek fırına verin. Fırında yaklaşık 30-35 dakika krema kısmı sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına verin. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139918 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
Hamur için:
 
250 g Un
 
90 g Pudra Şekeri
 
½ adet Limonun kabuğunun rendesi
 
125 g Tereyağ (soğuk, küp kesilmiş)
 
1 adet Yumurta
 
Dolgu için:
 
400 g Şeker
 
9 adet Yumurta
 
5 adet Limonun suyu
 
3 adet Limonun kabuğunun rendesi
 
250 ml Krema
 
Çilek sos için:
 
500 g Çilek
 
2 yemek kaşığı Toz Şeker
 
 
Hamur için, elediğin un ve pudra şekerini mutfak robotuna koy.
 
Limon kabuğu ve tereyağı ekleyip 3 tur çevir.
 
Yumurtayı ayrı bir kapta çırp ve hamura ilave edip, 2 tur daha çevir.
 
Hamuru, elinle yassı bir yuvarlak haline getirip streçle sararak 30 dakika buzodolabında dinlendir
 
Tüm dolgu malzemesini geniş bir kapta karıştır. Üzerini kapatıp bir kenara al.
 
Hamuru dolaptan çıkar ve unlu bir tezgahta 30cm çapında, 0,5cm kalınlığında aç. 26 cm çapında altı çıkan tart kalıbına yerleştir. Elinle bastırtarak hamurun kenarlara iyice yerleştiğinden emin ol. Kalıptan taşan hamuru bir bıçak yardımıyla al ve çatalla birkaç farklı yerinden del. Buzlukta tamamen sabitleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) beklet
 
Grundig fırını 180 Cde ısıt.
 
Hamuru çıkarıp, üzerine yağlı kağıt yerleştir. İçini elindeki herhangi kuru bakliyatla doldur
 
Isıttığın fırında önce 8 dakika sonra yağlı kağıt ve bakliyatlarla pişir. Sonra kağıt ve bakliyatları al ve hamur hafif renk değiştirene kadar (yaklaşık 4 dakika) daha pişir.
 
Hamuru fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekle.
 
Fırının ısısını 130 Cye ayarla.
 
Hamurun içine dolgu malzemesini dök. Hamurun kenar çizgisine kadar, etrafına taşırmadan (aksi taktirde kalıptan çıkartırken yapışıyor) doldurmaya dikkat et.
 
130 Cde 30 dakika, dolgu malzemesi sabitleşene kadar pişir.
 
Çilekleri temizleyip çukur bir kaba al. Şekeri üzerine döküp karıştır, 10 dak bekle. Robottan geçirip limonlu tartın yanında servis et.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150635 
Gönderme Tarihi: 19.May.2020 
495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
1,5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı nişasta
 
240 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
Pastacı kreması için:
 
Yarım kg süt
 
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
 
5 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağından az şeker
 
Yarım su bardağı nişasta
 
Yarım su bardağı un
 
6 yemek kaşığı krema
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 adet limon suyu
 
Limon glazesi için:
 
3 limonun suyu
 
1 limon kabuğu
 
1 portakalın suyu
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı kaynar su
 
 
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
 
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
 
Glaze için tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresinde en kısık ateşte iyice iç içe geçene kadar kaynatıyoruz. Kıvam alınca kenarda soğuması için dinlendiriyoruz.
 
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine limon glazeyi ekleyerek en üstüne halka halinde doğradığımız limonları dizip servis edebiliriz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
muazzaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150683 
Gönderme Tarihi: 21.May.2020 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
600 g un
 
125 g toz şeker
 
1 tutam tuz
 
400 g tereyağı
 
2 yumurtanın sarısı
 
4 yemek kaşığı soğuk su
 
Limonlu krema için:
 
6 yumurtanın sarısı
 
2 limonun rendelenmiş kabuğu
 
125 ml limon suyu
 
200 g toz şeker
 
100 g tereyağı
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Un, şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sararak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Limonlu krema için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip tereyağını ilave edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin. Kestiğiniz parçaları hafif unlanmış tezgah üzerine alıp açın. Şekilli kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Tartınızın üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin ve üzerindeki bakliyatları alın. Ilınan turtanızın üzerine limonlu kremayı ilave edin ve kestiğiniz parçalar ile üzerini süsleyin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154680 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020 
507 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı un
 
Muhallebi için:
 
4 su bardağı süt
 
4 adet yumurta sarısı
 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
 
4 çorba kaşığı un
 
4 adet limonun suyu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Süslemek için:
 
Rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi
 
 
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamuru tart kalıbının dibine elinizle kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kabarmasını önlemek için ortasına çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve limon suyunu tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve ocaktan alın. Tart hamurunun ortasına muhallebiyi boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169652 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023 
378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 - 2,5 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
 
Limonlu karışım:
 
1 çay bardağı limon suyu
 
2 limon kabuğu rendesi
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Kalıp:
 
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
 
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve tereyağı parçalarını ilave edin. Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir poşete alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkarın. Soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın.
 
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencere alın. Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin. Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
 
Arzuya göre limon kabuğu rendesi ve taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183218 
Gönderme Tarihi: 27.May.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
2 çorba kaşığı erimiş ve soğuk tereyağı
 
Yarım çay kaşığı toz vanilya
 
Yarım çay kaşığı toz badem
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 su bardağı kepek unu, tuz
 
İç malzemesi:
 
2 adet oda sıcaklığında yumurta
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı tozşeker
 
8 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Tart hamuru için eritilmiş tereyağı, vanilya, toz badem, rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırın.
 
Kepek ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Yarım saat buzdolabında bekletin.
 
Hamuru merdaneyle açıp, kalıp büyüklüğünde keserek kalıpların içine yerleştirin.
 
Hamurların üzerini çatalla delip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 dakika pişirin.
 
İç malzemesi için tozşeker, oda sıcaklığındaki yumurtayı ve yumurta sarılarını çırpın.
 
Benmari usulü kaynayan suyun üzerine oturtun.
 
Çırpma teliyle 10 dakika çırparak soluk sarı ve akıcı bir kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin.
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını çatalla ezdikten sonra ilk karışıma yedirerek ekleyin.
 
Tereyağı erimeden, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip köpükler görününceye ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
 
Bu karışımı yarı pişen tart hamurlarının içine paylaştırın.
 
Spatulayla üzerini düzeltin.
 
Tekrar fırınlayıp üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Kalıpları fırından çıkartıp 30 dakika oda sıcaklığında soğutup, dondurmayla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |