| 
 
 
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Gülbeyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc188 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2005 
5,681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru İçin;
 
2 Su bardağı un
 
125 ge. margarin
 
1 kahve fincanı pudra şekeri
 
1 Adet yumurta
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 Yemak kaşığı toz şeker
 
Üst Kreması İçin;
 
2 Su bardağı süt
 
1 Limon kabuğu rendesi
 
1 Kahve fincanı un
 
1 Kahve fincanı toz şeker
 
1 Kahve fincanı limon suyu
 
3 Adet yumurta sarısı
 
Merengi İçin;
 
2 Yumurta akı
 
1 Çay bardağı pudra şekeri
 
1 Paket vanilya
 
1 Tutam tuz
 
 
Elenmiş unun ortasına yumuşak margarin konur, yoğrulur, yumurta, tuz ve pudra şekeri ialvesi ile hamur tamamlanır ve dinlenmeye bırakılır. Krema hazırlanmaya başlanır; süt ve limon kabuğu rendesi bir kapta kaynatılır, soğutulur. 3 yumurtanın sarısı akından ayrılı. (Aklar buzdolabında soğumaya bırakılır.) Bir kabın içine 1 fincan şeker ve 1 fincan un konup, karıştırılır, yumurta sarıları yedirildikten sonra 1 kahve fincanı limon suyu katılır, az önce hazırlanan limon kabuklu süte eklenir, mikserle karıştırılır. Bu karışım bir tencereye alınır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Dinlenmiş hamur açılır, tart kabına yayılır, 1 kaşık toz şeker serpilir, çatalla hamur delinir. 180 dere3ce fırında 35 - 40 dakika pişirilir. Pİştikten sonra krema tarta dökülür. Buzdolabındaki yumurta akı 1 tutam tuzla kar haline getirilir(çırpılır) vanilya ve pudra şekeri eklenir. Buda tartın üğzerindeki lkremanın üzerine yayılır. 200 derece fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2586 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,565 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet limon
 
2 adet yumurta 
 
1 su bardağı un
 
2 çorbakaşığı su
 
2 çorbakaşığı tozşeker 
 
1 su bardağı pudra şekeri 
 
6.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı
 
5 çorbakaşığı margarin (ya da tereyağı)  
 
 
Un ve yağı karıştırın. Toz şeker ve suyu katıp  hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 60 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bir turta kabına koyup, yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Bu arada yumurtaları pudra şekeriyle çırpın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Bu karışıma eritilmiş tereyağını kattıktan sonra pişmiş hamurun üstüne yayıp 15 dakika daha pişirin.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2587 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak un
 
2 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 su badağı toz şeker 
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
150 gr margarin, eritilmiş
 
Jöle malzemesi :
 
1/3 su bardağı mısır nişastası
 
1/4 su bardağı limon suyu 
 
1 adet limonun redesi
 
3 yemek kaşığı yağ
 
Üst malzemesi:
 
1 su bardağı şeker
 
3 adet yumurtanın akı 
 
 
Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında  üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
 
Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.
 
 
 ML® Lorlu Tart için tıklayın
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2588 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin 
 
2 su bardağı un
 
6 yemek kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
 
İç malzemesi :
 
2 çorba kaşığı margarin, eritilmiş
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu 
 
1.5 limon kabuğunun rendesi 
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
3 adet yumurta sarısı
 
1.5 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1.5 limonun suyu
 
 
Unu eleyin, yağ, su ve kabartma tozu katıp hamuru hazırlayın ve yağladığınız bir tart kalıbına döşeyip, kenarlarını biraz yükseltin. İç malzemesini pütürsüz bir bulamaç haline getirin. Kar haline getirdiğiniz  üç yumurta akını da bu bulamaça ilave edip, tümünü tart hamurunun içine boşaltın. Kalıbı soğuk fırına koyup, fırının sıcaklığını en yüksek dereceye getirin ve 40-45 dakika, üstü kahverengi kabuk gibi olana dek pişirin. Soğuduktan sonra üstüne bol pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
ML® Vişneli Tart (görsel)
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2589 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı krema
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1/4 su bardağı limon suyu
 
1/2 su bardağı bisküvi, ufalanmış
 
3  çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
3 adet yumurta, sarıları ve aklarını ayırın
 
 
20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın ve içine çeyrek su bardağı bisküvi kırığı serpin. Yumurta aklarını çırpıp, kar yapın. Azar azar şeker katın, iyice sertleşip parlak bir görünüm alıncaya dek çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları limon rengini alıncaya kadar çırptıktan sonra yumurta aklarına ekleyin. Krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla birlikte dövdükten sonra, yumurtalı kanşıma katın. Kalıba boşaltın, üzerine bisküvi kırıklarını serpip, buzdolabında dondurun.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5285 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru;
 
2 tepeleme su bardağı un
 
1 silme çay kaşığı tuz
 
1 kahve fincanı pudraşeker
 
1 adet yumurta
 
125 gr tereyağı veya margarin
 
Üstü için;
 
1 limon kabuğu rendesi
 
2 su bardağı süt
 
1 kahve fincanı un
 
1 tepeleme kahve fincanı tozşeker
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı tereyağı ( hamurun üstüne)
 
1 yemek kaşığı tozşeker
 
Merengi;
 
2 yumurta akı
 
Bir fiske tuz
 
1 çay bardağı pudraşeker
 
 
Elenmiş unun ortasına yumuşatılmış yağı koyun; un ve yağı elinizle ezerek karıştırın. Bir yumurta, pudraşeker, tuz katıp hepsini hafifçe yoğurun.
 
Elinize yapışan hamurları unla temizleyip hamura katın. Bez altında yarım saat bekletin.
 
Kaynayan sütün içine limon kabuğu rendesi katın, ateşten indirip soğutun.
 
Bir kapta, 1 kahve fincanı unla tozşekerini karıştırın ve sonra da yumurta sarılarını katın. Sütü süzgeçten geçirip, limon suyu ile birlikte karışıma ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
 
22- 25 cm çapında üç parmak yüksekliğinde bir tart kalıbını yağlayın ve unlayın. Tart hamurunu biraz unlayıp merdaneyle 4 mm incelikte açın.
 
Hamuru iki parmak yukarı kaldırarak tart kalbının içine yerleştirin. Çatal ucuyla dibinden birkaç delik açın; eritilmiş yağ sürüp 1 kaşık tozşeker serpiştirin. Sütlü karışımı da içine boşaltın ve önceden ısıtılmış fırında (190 derece) 35-40 dk pişirin.
 
Yumurta aklarına bir fiske tuz katıp mikserle karıştırarak katı kar haline getirin. Pudraşeker ve vanilya koyup bu merengi fırındaki tartın üzerine yayın. Fırının ısısını düşürüp kapağı açık olarak merengin pembeleşmesini sağlayın.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
damak tadı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15776 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007 
2,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
200 gr. un
 
100 gr. tereyağı
 
Yarım su bardağından az soğuk su
 
Bir tutam tuz
 
Dolgusu için:
 
2 adet limon
 
100 gr. şeker
 
2 adet yumurta
 
25 gr. tereyağı
 
100 gr krema
 
 
Unu eleyelim. Ortasına çukur açıp, küp kesilmiş tereyağını koyalım ve unu parmak uçlarımızla karıştıralım. Bü tutam tuzu atıp yarım su bardağından az su ekleyelim. Yoğurmaya devam edelim ve iyice yoğurulunca hamuru folyoya sararak buzdolabında 20 dakika bekletelim. Çıkartıp bir merdane yardımıyla açalım. 20 santimetrelik bir kalıbı yağlayalım. Açtığımız hamuru kabın kenarlarını saracak şekilde yerleştirelim. Hamurun zeminine çatalla delikler açalım. Üzerine alüminyum folyo içinde bakliyat yerleştirip fırına atalım. 180 derecede 20 dakika pişirelim. 20 dakikanın sonunda folyoyu alalım. Bu arada limonların suyunu sıkıp yumurta, şeker ve krema ile iyice karıştıralım. Ve hepsini fırındaki hamurun üzerine dökelim. Altın sarısı olana dek pişirelim. Soğuyunca dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
NeclaK 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17532 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007 
2,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için: 
 
200 gram un, 
 
100 gram tereyağı, 
 
yarım su bardağından az soğuk su, 
 
1 tutam tuz. 
 
Dolgusu için: 
 
2 adet limon, 
 
100 gram şeker, 
 
2 adet yumurta, 
 
25 gram tereyağı, 
 
100 gram krema
 
 
Unu eleyin. Ortasına çukur açıp, küp kesilmiş tereyağını koyun ve unu parmak uçlarınızla karıştırın. Bir tutam suyu atıp yarım su bardağından az su ekleyin. Yoğurmaya devam edin ve iyice yoğurulunca hamuru folyoya sarın, buzdolabında 20 dakika bekletin. Çıktartıp bir merdane yardımıyla açın. 20 santimetrelik bir kalıbı yağlayın. Açtığınız hamuru kabın kenarlarını saracak şekilde yerleştirin.
 
Hamurun zeminine çatalla delikler açın. Üzerine aliminyum folyo içinde bakliyat yerleştirip firina atın. 180 derecede 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda folyoyu alın.
 
Bu arada limonların suyunu sıkıp yumurta, şeker ve krema ile iyice çırpın. Tereyağını minik minik kesip karıştırın. Ve hepsini fırındaki hamurun üzerine dökün. Altın sarısı olana dek pişirin.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
selvinaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18133 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2007 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
2  su bardağı un
 
3 çorba kaşığı pudraşeker
 
3  çorba kaşığı çekilmiş badem
 
125 gr tereyağı
 
1 yumurta sarısı 
 
Üzeri için:
 
2 limonun suyu
 
1 su bardağı tozşeker 
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
1 su bardağı süt kreması
 
5 yumurta
 
 
Oda ısısnda bekletilmiş tereyağını yoğurma kabına alın. Un, yumurta sarısı, pudraşeker ve bademi ekleyip düzgün bir hamur yo-ğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
 
Hamuru merdane ile inceltip açın ve yağlanmış tart kalıbına yayın. Alüminyum folyo ile örtüp üzerine 1-2 avuç nohut serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
 
Üzeri için, yumurtaları çukur bir kapta şekerle çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kremayı ekleyip 4-5 dakika daha çırpın. Karışımı tartın üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.Soğuyunca buzdolabında 3-4 sasat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis yapın.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20291 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
2,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1,5 su bardağı un
 
1 tutam tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı limon suyu
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
 
Hamur malzemesi yoğrulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra tart kalıbının kenarlarına çıkacak büyüklükte açılır. Yağlanmış kalıba yerleştirilir. Üzerine nohut, kuru fasulye gibi ağırlık konur. 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Bu arada üst malzemesi çukur bir kapta çırpılır. Pişmiş tart hamurunun üzerine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırına tekrar verilir. 25-30 dakika pişirilir. Ilıyınca buzdolabına konur. 
 
2 saat sonra servise sunulabilir.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
kurşun asker 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2017 
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124085 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017 
1,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
Hamur için:
 
275 gr. Un 
 
150 gr. Tereyağı
 
25 gr. Şeker
 
2 Yumurta sarısı
 
2030 gr. soğuk Su
 
Dolgu malzemesi:
 
4 büyük Limon kabuğu rendesi ve suyu 
 
75 gr. Mısır Nişastası 
 
500 ml Su 
 
5 Yumurta sarısı 
 
175 gr. Şeker 
 
Merengi için: 
 
5 Yumurta akı 
 
275 gr. Şeker
 
 
Un, tereyağı, şeker, su ve yumurta sarısını pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika soğuk bir yerde bırakın. 
 
Tart içini doldurmak için limon kabuğu rendesi, limon suyu ve mısır nişastasını iyice karıştırın. Bir tencerenin içine su koyun kaynamaya bırakın, limon suyumısır nişastası- karışımını suya karıştırın ve devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos haline getirin. Şeker ve yumurta sarısını ekleyin, fokurdamaya başlayınca ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. 
 
Hamuru açın tart kalıbının içine yayın, üstüne limonlu kremayı doldurun ve bir bıçakla düzeltin. 
 
Şekerle sıkıca çırpılan yumurta aklarını eşit bir şekilde limonlu kremanın üzerine dağıtın ve kızarıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
anahtarlık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126017 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2017 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1,5 su bardağı toz badem
 
50 gram tozşeker
 
2 su bardağı krema
 
10 adet yumurta
 
1/2 rendelenmiş limon kabuğu
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı+ 3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket Vanilin
 
 
Tart hamuru için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp elinizle yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
 
İç malzemesi için kremayı, yumurtayı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tozşekeri ve Vanilyayı bir tencereye alıp devamlı karıştırarak kaynatın.
 
Hamuru merdaneyle unlanmış bir zeminde açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla birkaç yerini delin.
 
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 8 dakika kadar pişirin.
 
Kalıbı fırından çıkartıp limonlu iç malzemesini tartın içine yayın.
 
25 dakika daha sıcak fırında pişirin.
 
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 21.04.2021
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128242 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2017 
1,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Tart hamuru için;
 
225 gr (1 buçuk su bardağı) un
 
125 gr (1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp kesilmiş ve soğuk)
 
80 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
 
3 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı soğuk su
 
Kuru nohut veya mercimek
 
Limon kreması için;
 
250 gr (1 su bardağı) krema
 
2 adet yumurta
 
3 adet yumurta sarısı
 
110 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
 
125 gr (1/2 su bardağı) limon suyu
 
 
Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırın. Un ve pudra şekerini birlikte harmanlayın. İçine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve tereyağını hamura yedirip kum kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıvı karışımı içine ekleyin ve hamur haline gelince tezgaha alıp top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Hamuru çıkarın ve unlu tezgahın üzerinde unlu merdane ile fazla vakit kaybetmeden açın. Hamur yumuşadıkça dağılma riski artacaktır. Tart kalıbınızdan biraz büyük bir şekilde açtıktan sonra merdanenize hamuru dolayın ve yaklaşık 27 cmlik tart kalıbının üzerine yavaşça yayarak oturtun. Tart kalıbının her yerinin hamurla döşendiğinden emin olduktan sonra fazlalığı atmak için kalıbın üzerinden merdane ile geçin. Bir çatalı hamurun içine ve kenarlarına batırarak delikler açın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz içine tart kalıbından biraz daha büyük bir parça alüminyum folyo (veya yağlı kağıt) serip her tarafına yayılacak şekilde kuru nohut (veya mercimek) yerleştirin, kenardan sarkan folyoyu içeri doğru kapatın ve fırına verin. Bu ağırlık ile pişirme yöntemini, hamurun pişerken kabarmaması için uyguluyoruz. Fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Çıkarıp içindeki alüminyum folyoyu kaldırın ve 10 dakika daha fırına verin. Fırından çıkarın ve fırının derecesini 140a düşürün. Bu esnada limon kremasını hazırlayın. Orta boy bir kapta krema, yumurtalar, toz şeker ve limon suyunu pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpma teliyle karıştırın. Başka bir kaseye süzerek karışımı dökün. Ve karışımı tart kalıbının içine dökerek fırına verin. Fırında yaklaşık 30-35 dakika krema kısmı sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına verin. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139918 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
Hamur için:
 
250 g Un
 
90 g Pudra Şekeri
 
½ adet Limonun kabuğunun rendesi
 
125 g Tereyağ (soğuk, küp kesilmiş)
 
1 adet Yumurta
 
Dolgu için:
 
400 g Şeker
 
9 adet Yumurta
 
5 adet Limonun suyu
 
3 adet Limonun kabuğunun rendesi
 
250 ml Krema
 
Çilek sos için:
 
500 g Çilek
 
2 yemek kaşığı Toz Şeker
 
 
Hamur için, elediğin un ve pudra şekerini mutfak robotuna koy.
 
Limon kabuğu ve tereyağı ekleyip 3 tur çevir.
 
Yumurtayı ayrı bir kapta çırp ve hamura ilave edip, 2 tur daha çevir.
 
Hamuru, elinle yassı bir yuvarlak haline getirip streçle sararak 30 dakika buzodolabında dinlendir
 
Tüm dolgu malzemesini geniş bir kapta karıştır. Üzerini kapatıp bir kenara al.
 
Hamuru dolaptan çıkar ve unlu bir tezgahta 30cm çapında, 0,5cm kalınlığında aç. 26 cm çapında altı çıkan tart kalıbına yerleştir. Elinle bastırtarak hamurun kenarlara iyice yerleştiğinden emin ol. Kalıptan taşan hamuru bir bıçak yardımıyla al ve çatalla birkaç farklı yerinden del. Buzlukta tamamen sabitleşene kadar (yaklaşık 30 dakika) beklet
 
Grundig fırını 180 Cde ısıt.
 
Hamuru çıkarıp, üzerine yağlı kağıt yerleştir. İçini elindeki herhangi kuru bakliyatla doldur
 
Isıttığın fırında önce 8 dakika sonra yağlı kağıt ve bakliyatlarla pişir. Sonra kağıt ve bakliyatları al ve hamur hafif renk değiştirene kadar (yaklaşık 4 dakika) daha pişir.
 
Hamuru fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekle.
 
Fırının ısısını 130 Cye ayarla.
 
Hamurun içine dolgu malzemesini dök. Hamurun kenar çizgisine kadar, etrafına taşırmadan (aksi taktirde kalıptan çıkartırken yapışıyor) doldurmaya dikkat et.
 
130 Cde 30 dakika, dolgu malzemesi sabitleşene kadar pişir.
 
Çilekleri temizleyip çukur bir kaba al. Şekeri üzerine döküp karıştır, 10 dak bekle. Robottan geçirip limonlu tartın yanında servis et.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
memetcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.05.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150635 
Gönderme Tarihi: 19.May.2020 
495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
1,5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı nişasta
 
240 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
Pastacı kreması için:
 
Yarım kg süt
 
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
 
5 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağından az şeker
 
Yarım su bardağı nişasta
 
Yarım su bardağı un
 
6 yemek kaşığı krema
 
Limon kabuğu rendesi
 
1 adet limon suyu
 
Limon glazesi için:
 
3 limonun suyu
 
1 limon kabuğu
 
1 portakalın suyu
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı kaynar su
 
 
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
 
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
 
Glaze için tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresinde en kısık ateşte iyice iç içe geçene kadar kaynatıyoruz. Kıvam alınca kenarda soğuması için dinlendiriyoruz.
 
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine limon glazeyi ekleyerek en üstüne halka halinde doğradığımız limonları dizip servis edebiliriz.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
muazzaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150683 
Gönderme Tarihi: 21.May.2020 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
600 g un
 
125 g toz şeker
 
1 tutam tuz
 
400 g tereyağı
 
2 yumurtanın sarısı
 
4 yemek kaşığı soğuk su
 
Limonlu krema için:
 
6 yumurtanın sarısı
 
2 limonun rendelenmiş kabuğu
 
125 ml limon suyu
 
200 g toz şeker
 
100 g tereyağı
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Un, şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sararak buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Limonlu krema için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Tel süzgeçten geçirip tereyağını ilave edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına yayın ve kenarlarından sarkan kısımları kesin. Kestiğiniz parçaları hafif unlanmış tezgah üzerine alıp açın. Şekilli kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Tartınızın üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin ve üzerindeki bakliyatları alın. Ilınan turtanızın üzerine limonlu kremayı ilave edin ve kestiğiniz parçalar ile üzerini süsleyin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154680 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020 
507 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
2 su bardağı un
 
Muhallebi için:
 
4 su bardağı süt
 
4 adet yumurta sarısı
 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
 
4 çorba kaşığı un
 
4 adet limonun suyu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Süslemek için:
 
Rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi
 
 
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini alıp karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamuru tart kalıbının dibine elinizle kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Kabarmasını önlemek için ortasına çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve limon suyunu tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve ocaktan alın. Tart hamurunun ortasına muhallebiyi boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve rendelenmiş limon kabuğu, kurutulmuş limon dilimi ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169652 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2023 
378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 - 2,5 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
 
Limonlu karışım:
 
1 çay bardağı limon suyu
 
2 limon kabuğu rendesi
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Kalıp:
 
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)
 
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve tereyağı parçalarını ilave edin. Çok bastırmadan yavaşça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru bir poşete alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Kalıbın dışında kalan fazla hamurları koparın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkarın. Soğuyuncaya kadar bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın.
 
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, toz şeker ve nişastayı bir tencere alın. Kısa bir süre karıştırıp orta ateş üzerine alın, karıştırarak pişirin. Kaynama başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, karıştırarak 10 dakika soğutun ve tartın içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
 
Arzuya göre limon kabuğu rendesi ve taze nane ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Tart | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183218 
Gönderme Tarihi: 27.May.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
2 çorba kaşığı erimiş ve soğuk tereyağı
 
Yarım çay kaşığı toz vanilya
 
Yarım çay kaşığı toz badem
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 su bardağı kepek unu, tuz
 
İç malzemesi:
 
2 adet oda sıcaklığında yumurta
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı tozşeker
 
8 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Tart hamuru için eritilmiş tereyağı, vanilya, toz badem, rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırın.
 
Kepek ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Yarım saat buzdolabında bekletin.
 
Hamuru merdaneyle açıp, kalıp büyüklüğünde keserek kalıpların içine yerleştirin.
 
Hamurların üzerini çatalla delip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 dakika pişirin.
 
İç malzemesi için tozşeker, oda sıcaklığındaki yumurtayı ve yumurta sarılarını çırpın.
 
Benmari usulü kaynayan suyun üzerine oturtun.
 
Çırpma teliyle 10 dakika çırparak soluk sarı ve akıcı bir kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin.
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını çatalla ezdikten sonra ilk karışıma yedirerek ekleyin.
 
Tereyağı erimeden, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip köpükler görününceye ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
 
Bu karışımı yarı pişen tart hamurlarının içine paylaştırın.
 
Spatulayla üzerini düzeltin.
 
Tekrar fırınlayıp üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Kalıpları fırından çıkartıp 30 dakika oda sıcaklığında soğutup, dondurmayla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |