Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mus Tarifleri > Limonlu Muhallebi (4 adet - 292,697 defa bakıldı)

Limonlu Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonlu Muhallebi

pelikan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc18271
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
4,275 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı sut
1,5 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

Süt, şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeyi birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin, sonra servis yapın.


ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın




Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020


Limonlu Muhallebi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158595
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2021
251 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

4 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı krema
2 çay bardağı su
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı limon suyu

Su ve nişastayı iyice karıştırın. Süt, krema, nişastalı su, pudra şekeri, limon rendesi ve suyunu karıştırın. Orta ateşte, koyulaşana kadar pişirin. Çırpılmış yumurta sarılarını ekleyerek, el mikseri ile çırpın. Muhallebinizi servis kaselerine paylaştırın.



Limonlu Muhallebi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173364
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistancevizi
Fıstık içi veya fındık

Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağı, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
Soğuyunca üzerine hindistancevizi, fındık, fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.



Limonlu Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177425
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024
195 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu
Tarçın

Bir tencerede sütü orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ılık hale gelene kadar sütü bekletin.
Başka bir kapta şeker, irmik ve nişastayı karıştırın.
Isınmış sütün yarısını irmik karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından kalan sütü de ekleyin.
Karışımı ocakta orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin ve limon kabuğu rendesini de isterseniz ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kıvam aldığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara paylaştırın. Üzerini limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın veya hindistancevizi serpebilirsiniz.







Limonlu Muhallebi Tarifleri Mus Tarifleri



(4 adet Limonlu Muhallebi 292,697 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort