|
Limonlu Muhallebi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179687
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı Süt
Yarım su bardağı Toz Şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1 su bardağı Limon Suyu
1 adet Limonun rendelenmiş kabuğu
Sütü, tozşeker ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç unu ve mısır nişastası ile çırpın.
Bu malzemeyi de ocaktaki süte yavaş yavaş katın. Ardından limon suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Limonlu Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177425
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu
Tarçın
Bir tencerede sütü orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ılık hale gelene kadar sütü bekletin.
Başka bir kapta şeker, irmik ve nişastayı karıştırın.
Isınmış sütün yarısını irmik karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından kalan sütü de ekleyin.
Karışımı ocakta orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin ve limon kabuğu rendesini de isterseniz ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kıvam aldığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara paylaştırın. Üzerini limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın veya hindistancevizi serpebilirsiniz.
|
Limonlu Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173364
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistancevizi
Fıstık içi veya fındık
Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağı, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
Soğuyunca üzerine hindistancevizi, fındık, fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
|
Limonlu Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158595
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2021
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
4 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı krema
2 çay bardağı su
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı limon suyu
Su ve nişastayı iyice karıştırın. Süt, krema, nişastalı su, pudra şekeri, limon rendesi ve suyunu karıştırın. Orta ateşte, koyulaşana kadar pişirin. Çırpılmış yumurta sarılarını ekleyerek, el mikseri ile çırpın. Muhallebinizi servis kaselerine paylaştırın.
|
Limonlu Muhallebi |
|
tayanç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc153011
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2020
338 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
9-10 damla limonun suyu
1 paket vanilya şekeri
Tüm malzemeleri tencereye koyup ocağa alıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
|
LİMONLU MUHALLEBİ |
|
yansı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc102923
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2014
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limon
1 adet yeşil limon
2 paket kepekli bisküvi
Unu tereyağında kavurun, sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin ve 10 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırın. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine muhallebiyi döküp limon dilimleriyle süsleyin.
|
Limonlu Muhallebi |
|
kolay lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2013
Mesajlar: 48 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc88077
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2013
2,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 limon
1 yeşil limon
2 paket kepekli bisküvi
Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü döküp karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar çırpmak gerekir ki, uzayan bir muhallebi olsun. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Bu şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra kesip limon dilimleriyle süsleyerek ikram edin.
|
Limonlu Muhallebi |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc73504
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1.5 yeşil limon kabuğu rendesi
Süt toz şeker pirinç unu ve limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Muhallebiyi kaselere paylaştırın.Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
|
Limonlu Muhallebi |
|
halime koldaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23987
Gönderme Tarihi: 22.May.2008
2,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 adet iri limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı un
1 su bardağıtoz şeker
1 çorba kaşığı margarin
Dövülmüş fındık
Soğuk süt, pirinç unu, un şeker bir tencereye konur, iyice karıştırılır. Sonra orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarark kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce margarin ve limon kabuğu eklenir. Kaselere taksim edilir. Soğuyunca üzerine dövülmüş fındık serpilir, servis yapılır.
|
Limonlu Muhallebi |
|
pelikan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18271
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007
4,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı sut
1,5 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
Süt, şeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeyi birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin, sonra servis yapın.
ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
|