Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Limonata (2 adet - 23,940 defa bakıldı)

Limonata


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonata Hakkında

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173565
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı




Serinletici bir içecek olarak limonatanın, M.Ö. 600 yıllarında ilk defa yapılmaya başlanmış.
Limonlu içecek, ilk olarak Fransa'da Kral I. Louis döneminde ortaya çıktı. Saray çalışanı, yanlışlıkla meyve suyuna maden suyu eklemiş ama onu krala sunmaktan da korkmamış. Kralın "Bu nedir?" sorusuna saraylı cevap verdi: "Schorle, majesteleri." Kral, içeceği beğendi ve o zamandan beri Shorle, kraliyet limonatası olarak adlandırılmaya başladı.
Bugünkü formuna ulaşana kadar uzun bir yolculuğu olmuş limonatanın. Tarihi, Mısır'da 12. yüzyıl başlarında yapılan limon suyu ticaretine kadar uzanıyor. Sonraki yüzyıllarda aynı bölgede limon suyunun bal ve hurma ile karıştırılarak içildiği de günümüze ulaşan bilgiler arasında.
Bugün bildiğimiz şekliyle limonatanın tarihi, 7. yüzyılda Fransa'da başladı. Daha sonra su ve limon suyuna şeker ilavesiyle meşrubat olarak yapılmaya başlandı. Limonatanın temeli, şifalı kaynaklardan getirilen maden sularıydı. Limonatanın malzemeleri çok pahalı olduğu için sadece aristokratlar böyle bir içeceği tüketebilirdi. Aynı zamanda, İtalya'da da limonata ortaya çıktı. Limon ağaçlarının bolluğu limonata maliyetinin düşmesine izin verdi ve orada da daha hızlı popülerlik kazandı. İtalyan limonatası; diğer meyvelerin ve bitkisel infüzyonların eklenmesiyle hazırlandı.
1767'de İngiliz bilim adamı Joseph Priestley, karbondioksiti ilk önce suda çözdü. Suyu karbondioksit kabarcıklarıyla doyuran bir cihaz tasarladı. Karbonatlı suyun ortaya çıkışı, limonatayı daha sıra dışı ve daha popüler hale getirdi. İlk karbonatlı limonatalar, limondan sitrik asit çıkarmayı öğrendiklerinde 19. yüzyılın başlarında ortaya çıktı.
20. yüzyılın başlarında, kapalı şişelere efervesan aromatik bir içeceğin konulması mümkün hale geldiğinden halk için büyük ölçekte limonata üretilmeye başlandı.
Sovyet döneminde limonata ulusal bir içecek haline geldi. Doğal meyve özleri, bitki özleri ve şekerden üretildi. O zaman limonata sadece meşrubat değil, aynı zamanda canlandırıcı bir içecekti.
Narenciyegiller ailesinden olan limondan yapılan limonata, şekerli ve diyet olarak tüketilebilmekte, kilo vermek isteyenler için de takviye bir içecek olmaktadır. Aynı zamanda dinçlik veren limonata içeceği, yapay asitli içeceklere göre daha sağlıklıdır. Limonun içeriğindeki C vitamini suda çözünerek vücuda zindelik vermektedir.



Limonata

bin nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc97955
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
1,451 defa indirildi / yazdırıldı




Limonata, limon kabuklarının toz şeker ile ovulmasının ardından su, şeker ve limon suyu karıştırılarak hazırlanan bir içecektir.
Limonatanın özellikleri şöyle olmalıdır:
Meyve ve meyve suyu oranı %6–30 oranında olmalıdır.
Kullanılan limon taze olmalıdır.
Limonatanın servis ısısı 8-10 derece arasında olmalıdır.
Limonata hazırlarken herhangi bir şekilde yapay tat vericiler kullanılmaz ve şeker miktarı %8’den aşağı olamaz.
Limonataya ekşiliğini artırmak için herhangi bir asit katılmamalıdır
Kokulandırılması için esans, boya ve koruyucu madde kullanılmamalıdır.
Hazırlanması ve Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Noktalar
Limonatalar, limon kabuklarının toz şeker ile ovulmasının ardından su, şeker ve limon
suyu karıştırılarak hazırlanır.
Ayrıca Lemon squash denen taze sıkılmış limon suyuna soda ilavesi ile hazırlanan serinletici ve ferahlatıcı bir içecekte tercih edilmektedir.
Limonata türü içecekler, özellikle sıcak yaz günlerinde hararet giderici olarak tercih edilir. Hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatır. Yemek ve içkiyi fazla kaçıranlara önerilir.
Konsantre olarak sunulan limon sularına da limonata denmektedir.






Limonata Tarifleri Diğer Konular



(2 adet Limonata 23,940 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort