| 
 
 
 | 
Limonata | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179689 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kahve fincanı Limon Suyu
 
6 yemek kaşığı Toz Şeker
 
6 bardak Su
 
 
6 bardak su içinde, tozşeker eritilir. Üzerine limon suyu ilave edilir.
 
Tadı kontrol edilir. İsteğe göre limon suyu miktarı arttırılabilir.
 
Soğuk servis yapılır.
 
 
Not: Biraz daha farklı bir tat istenirse, yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda tozşekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir. Biraz bekletildikten sonra süzülerek servis yapılır.
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178444 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024 
205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet limon
 
2 su bardağı toz şeker (şeker oranını azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)
 
1 litre su
 
Yarım demet taze nane
 
Dilediğiniz kadar buz
 
 
Limonların dört tanesinin kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limonların suyunu sıkın. Kalan 6 limonu da küp küp doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırıp üzerine şekeri ilave edin. Nanenin de yapraklarını ayıklayıp limonlara ekleyin. (Naneyi limonun içine karıştırmak istemezseniz, sadece servis esnasında kullanabilirsiniz.) Karışımı şeker tamamen eriyene kadar elinizle uzun uzun yoğurun veya ezin. İnce delikli tel bir süzgeçten geçirdiğiniz limonata özüne 1 litre soğuk su ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra buz eklenmiş bardaklarda servis edin.
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178183 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2024 
196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
10 adet limon
 
Bir buçuk su bardağı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Birkaç yaprak taze nane
 
Buz
 
 
Önce limonları yıkayıp, sonra bir kaba rendeleyin. Bu sırada beyaz kabuklarının gelmemesine dikkat edin. 4 adet limonun suyunu sıkın. Diğerlerini küçük dilimler halinde doğrayın. Üzerine tozşekeri ve nane yapraklarını ilave edin. Şeker iyice eriyene kadar elinizle bastırarak yoğurun. Özünün çıkması için malzemeyi tel bir süzgece koyun ve derin kabın üzerine yerleştirin. Spatula ile bastırarak, limon suyunun alttaki kaba akmasını sağlayın. Üzerine su ekleyin. Buz ve nane yaprağı ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176716 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024 
292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
5 adet limon 
 
1 su bardağı toz şeker 
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı taze nane yaprakları
 
1,5 litre soğuk su
 
 
Limonların kabuğu rendelenir veya doğranır.
 
Limonların suyu çıkarılır. Elde edilen limon suyu bir kaba alınır.
 
Şeker ve su küçük bir tencerede karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlanır. Karışım kaynamamalı. Sadece şekerin erimesi yeterli olacaktır. 
 
Şekerli su limon suyu ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak nane yapraklarını da eklenir.
 
Hazırlanan karışım süzgeç yardımıyla bir sürahiye alınır. Bu sayede şeker ve limon tanelerinden arınmış olur.
 
Soğuk su eklenir ve karıştırılır.
 
 
Not: Limonatanızı dilerseniz buzdolabında saklayabilir ve ihtiyacınız olduğunda servis yapabilirsiniz. Ancak nane eklemek istiyorsanız, tazeliğini koruması için tüketimden önce naneyi eklemeniz daha iyi olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175393 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2023 
314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
2 adet limon (orta boy)
 
1 adet portakal (tercihe bağlı)
 
1,5 su bardağı şeker
 
13 su bardağı su
 
 
Meyveleri yıkadıktan sonra ise limonları, kabuklarında bulunan esansı rahatlıkla alabilmek için rendeleyin.
 
Rendeleme işlemine limonların parlak sarı rengi kar beyazı olana kadar devam edin.
 
Limon kabuğunu beyaz olana kadar rendeledikten sonra limon suyunu sıkmanız gerek.
 
Malzemeler kısmında da belirttiğimiz gibi tarif için portakal kullanımı tamamen isteğe bağlıdır.
 
Limonata dilediğiniz gibi mandalina, portakal gibi narenciyeleri eklemenize de uygun bir içecek olduğu için tarif içerisinde istediğiniz narenciyeyi de ekleyebilirsiniz
 
Limon suyunu sıktıktan sonra eğer tarife portakal da eklemek istiyorsanız portakallara da aynı işlemi uygulamalısınız.
 
Portakalları yıkadıktan sonra turuncu portakal kabuğunu beyaz olana kadar rendelemelisiniz.
 
Daha sonra ise portakalların suyunu sıkabilirsiniz.
 
Limon ve (tercihe göre) portakal sularınızı iyice sıktıktan sonra ise sıktığınız suyun içerisine 1.5 su bardağı şeker ekleyin.
 
Şekerin hemen ardından buzu da ekleyerek şeker eriyene kadar limon kabuğu, su ve şeker karışımını karıştırın.
 
Bu aşamada bir püf noktamız var. Buzu ve suyu eklemeden önce kısa bir süre limon kabukları ve şekeri ovarsak o zaman limonatanızın tadı daha da güzel olur.
 
Bu adımları teker teker uyguladıktan sonra şekeri karıştırarak iyice eritin.
 
Şeker eridikten sonra suyu ekleyin.
 
Zevkinizce içeceğinizin içine nane ve daha çok limon tadı için limon ekleyebilirsiniz.
 
İşte, içeceğiniz hazır tamamen doğal olan limonatayı hem yemeklerde hem de atıştırmalıkların yanında yaz kış fark etmeksizin rahatlıkla tüketebilirsiniz. 
 
Limonata malzemelerinin özünü aslında limon oluşturur. Fakat pek çok kişi hazırladığı limonatanın  içine farklı tatlara sahip olan doğal tatlandırıcılar eklemeyi sever. 
 
 
Not: Bu doğal tatlandırıcıları eklerken ölçülü olmak gerekir. Bu noktada önemli olan limonata ile tatlandırıcılar arasında dengeli bir uyum yakalamaktır. Zira baskın tatlar sevmeyenler için rahatsız edici olabilir. Bunun dışında ferah bir limonata için nane ya da nefis bir fesleğen çok yakışabilir. Limonatanızın güzel bir tada sahip olması için meyveleri buzlukta bekletebilirsiniz. Sıkma işlemi sonrası hazırladığınız içeceğinizi soğuk bir şekilde servis ederek de limonatanızın daha güzel bir tada sahip olmasını sağlayabilrsiniz. Biraz karanfil ya da küçük bir parça tarçın daha farklı hissettirecektir. Çilek Suyu, Nane Özü, Elma Dilimleri, Fesleğen Yaprakları, Portakal Kabukları, gibi çeşitli tatlandırıcılarla  zenginleştirerek farklı ve lezzetli bir limonata hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174011 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023 
234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet limon
 
5 su bardağı su
 
İsteğe göre şeker
 
1 adet portakal
 
Yarım demet taze nane
 
 
Limon ve portakal kabuklarını rendeleyin.
 
Üzerine de şeker ekleyip güzelce ovun.
 
Ardından ılık suyu ekletip şeker çözünene kadar karıştırın.
 
Portakal ve limonların suyunu da sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
 
Son olarak limonatanızı süzgeçten geçirip sürahiye alın.
 
Buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ilave ederek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173368 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2023 
271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet portakal
 
2 adet limon
 
1 su bardağı şeker
 
1 litre su
 
 
Öncelikle limon ve portakalları iyice yıkayın
 
Ardından limon ve portakalları soymadan dilimleyin ve robottan geçirin
 
Hepsi iyice ezildikten sonra süzgeçle limonata yapacağınız sürahiye süzün ve su ekleyin.
 
Şekeri de ekledikten sonra limonatanız hazır. Şeker miktarı damak zevkine göre azaltılabilir veya artırılabilir.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172698 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
5 adet limon
 
30 g şeker
 
1 lt su
 
1 demet taze nane veya fesleğen, yaprakları ayrılmış
 
10 adet buz
 
 
Limonların kabuklarını yalnızca sarı kısımlarını alacak şekilde rendeleyin.
 
Şekeri kabukların üzerine serpin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin.
 
Kabuklarını aldığınız limonların suyunu sıkın ve bir kaba alın.
 
Bir gece dolapta beklettiğiniz karışımın üzerine limon suyunun tamamını ilave ederek karıştırın ve süzün.
 
Süzdüğünüz suyu uygun şişeye alın. 1 litre su ilave edin ve karıştırın.
 
Dilerseniz taze nane ya da fesleğen yaprağı ilave edebilirsiniz.
 
Bolca buz ekleyerek servis edin.
 
 
Not: Limonata, yaz aylarının en sevilen serinleticilerindendir. Eski usul pastanelerde mutlaka bir köşede soğuyan limonata çeşmesi vardır. Limon kabuklarıyla birlikte taze nane de şekerle birlikte dövülürse çok daha ferahlatıcı olur. Bu şekilde naneli yapılan limonata çoğu kez saray usulü olarak anılır.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168216 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2022 
254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
6 adet limon
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
5 - 6 dal taze nane
 
6 su bardağı su
 
Süslemek için:
 
8 küp buz
 
8 adet taze nane yaprağı
 
 
Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafı ile kabukların sadece dış sarı yüzeyini alacak şekilde rendeleyin. Limonların suyunu sıkın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Eliniz ile 10 dakika ovarak şeker ve limonun iyice karışmasını sağlayın. Nanelerin yapraklarını dallarından koparıp karışıma ilave edin. Üzerine 1 su bardağı su da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
 
Beklettiğiniz karışımın üzerine kalan 5 su bardağı suyu ekleyin. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı süzgeçe döküp kaşık ile posasını ezerek süzün. Hazırladığınız limonatayı daha ince dokulu bir süzgeç ile tekrar süzün. Bir sürahiye doldurup buzdolabında soğuyuncaya kadar 1-2 saat bekletin.
 
Soğuyan limonatayı bardaklara doldurun. İçlerine birer küp buz atıp nane yaprağı ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Klasik Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166060 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022 
315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet limon
 
800 ml su
 
1 su bardağı şeker
 
 
Limonları rendeleyin. Beyaz kısmını almamaya dikkat edin. Kalan limonları söğüş biçiminde doğrayın. Üstüne şeker atın ve yoğurun. Suyu ve limon kabuklarını dahil edip, karıştırın. Karışımı süzüp, bir sürahiye alın. İsteğe göre buzla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Evde Limonata | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164210 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak şeker
 
6 bardak su
 
5 limon
 
2 adet doğranmış dondurulmuş portakal
 
Bir kaç dal taze nane
 
 
Ben kışın portakalın en güzel zamanında ufak parçalara kesip buzdolabı poşetlerinde yazın limonata için avuç içi kadar donduruyorum.
 
Portakal her mevsim var artık. Sizler de aynı gün 3-4 saat derin dondurucuda tutsanız yeterli.
 
Hatta dondurulmuş limon dilimleri de katabilirsiniz. Zaten tarifimde bir zorluk yok. Limon kabuğu rendesi, tülbentten süzmelere hiç gerek yok.
 
Önce 1 bardak şeker ile az miktar su ve 5 sıkılmış limonun suyunu derince bir sürahide karıştırıyoruz.
 
Şekeri eridikten sonra üzerine kalan suyu ilave ediyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
 
Ardından da donuk portakalları atıyoruz. Tekrar karıştırıp homojen hale getiriyoruz. (Siz şeker oranını isteğe göre azaltabilirsiniz.)
 
Buz ve nane ilavesiyle içeceğimizi tamamlamış oluyoruz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163515 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2022 
300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3/4 bardak şeker
 
1 bardak su
 
1 bardak limon suyu
 
3-4 bardak soğuk su
 
Buz
 
 
Klasik limonata tarifinde şeker ve su pişirilerek bir şurup elde edilir. Isınan şeker, suyun içerisinde erir ve böylece limonatanız pürüzsüz olur. Bir bardak suyu ve şekeri bir tencereye alın. Bir taşım kaynatın. Limon suyunu ve şekerli suyu bir sürahide birbirine ekleyin. Yavaş yavaş, damak zevkinize göre üç-dört bardak soğuk su ekleyin. Servis etmeden önce, yaklaşık bir saat buzdolabında soğutun. Buz ekleyerek servis edin. Bu tarif, en klasik limonata tarifidir. Eğer hazırladıktan sonra, şeker oranı fazla gelirse, limon suyu ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz. Bu limonata tarifini portakal, misket limonu ya da greyfurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Değişik turunçgil sularını karıştırarak kullanabilirsiniz.
  
 | 
Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159107 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021 
396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet limon
 
1 adet portakal
 
1,5 litre su
 
1 su bardağı şeker
 
Yarım demet taze nane
 
 
Limon ve portakalın kabuklarını soyun ve bir gece önceden derin dondurucuya koyun.
 
Ertesi gün çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
 
Ardından portal ve limonu küp şeklinde doğrayın ve blender'a koyun. Üzerine de şeker ilave edip karıştırın.
 
Meyveleriniz püre haline gelince bir kaba alın ve üzerine su ekleyip karıştırın.
 
Limonatanızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.
 
Üzerine nane yaprakları ilave edip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157409 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021 
555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet irice ince kabuklu portakal
 
1 adet limon
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 çay kaşığı limon tuzu
 
2,5 litre su
 
 
Ramazana özel limonata tarifi için öncelikle 1 adet portakalı ve 1 adet limonu 1 gece önceden buzluğa atın. Ertesi gün buzluğunuzdan çıkarın. Bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar birkaç dakika bekletin.
 
Bıçakla hem limonu hem de portakalı küçük parçalara bölüp blendırınıza atın. Üzerine yarım su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dakika blendırda çekin.
 
Daha sonra geniş bir kapta 2.5 litre suyun içine karışımı dökün. 5 dakika bekletip renginin çıkmasını sağlayıptemiz bir tülbentten süzün.
 
Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157347 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021 
439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet limon
 
1 adet portakal
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 litre su 
 
 
Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın. 
 
Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
 
Sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp miksere alalım.
 
Üzerlerine şekeri ilave edip mikserden geçirelim ve bir kaba alalım.
 
Püre haline getirdiğimiz meyvelerin üzerine suyu ilave edip bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.
 
Ardından süzgeç ile süzelim. Ev yapımı kolay limonatanızı buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Limonata | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148942 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 limon
 
2 portakal
 
2 tatlı kaşığı limon tuzu
 
3 bardak toz şeker
 
3 litre su
 
 
Limon ve portakalı bir gece öncesinden buzluğa atın. Limonatayı yapmadan yarım saat önce limon ve portakalları buzluktan çıkarın.
 
Kabuklarını soyup dörde bölün.
 
Limon ve portakal parçalarını robota alın. Limon tuzunu ve şekeri de ekleyip robottan geçin.
 
3 litre suya robottan aldığınız püreyi ekleyin ve bekleyin.
 
Karıştırın ve limonatayı süzün. Ardından sürahilere koyup dolaba kaldırın.
 
Limonata tarifiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145274 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019 
574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet büyük boy limon
 
1 adet portakal
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 litre soğuk su
 
Yarım demet taze nane
 
 
Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin.
 
Üzerine şeker ilave edin elinizle iyice ovun.
 
Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın.
 
Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
 
Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
hamur abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144543 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019 
715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet limon
 
2 su bardağı toz şeker
 
5 su bardağı içme suyu
 
Yarım demet nane
 
 
Limonları iyice yıkayın. Kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeleyin. Limonların 4 tanesinin suyunu sıkın. Diğerlerini küçük küçük doğrayın.
 
Şekeri limon suyuna ekleyin. Limon kabuğu rendesi, limon parçaları ve nane yapraklarını da ekleyip şeker tamamen eriyene kadar elinizle yoğurun. Bu karışımı delikleri küçük süzgeçten geçirerek posasını ayırın. İçine 5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Limonatanız hazır!
 
İçmeden önce biraz soğutun. Servis ederken bardağa birkaç küp limon ve birkaç yaprak nane de ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Limonata | 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141932 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019 
902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 limon
 
2 su bardağı soğuk su
 
2 su bardağı toz şeker
 
Buz
 
Nane yaprağı
 
 
Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın.
 
Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin.
 
Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Limonata | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133738 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018 
747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet limon
 
2 fincan şeker
 
1/2 demet nane
 
2 bardak su
 
 
Limonların kabuğu rendelenir. Rendelenen kabuklar, şeker ve su bir tencerede orta ateşte kaynatılır. Bu arada limonların suyu sıkılıp, ağzı kapaklı bir kaba alınır. Naneler iyice yıkandıktan sonra doğranır. Limon suyunun bulunduğu kaba konulur. Heri iki karışım da en az 1 saat bekletildikten sonra bir şişeye süzülür. Soğuk su ile karıştırılarak servis edilir.
 
 
No : Karışımlar bir gece beklerse kokular ve tatlar daha çok nüfuz eder. Bir yaprak nane, bir dilim limon ve bol buz koyarak iştah kabartan bir bardak hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |