|
LİMONATA |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11207
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2007
3,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 limon
500 gr. Toz şeker
Su / soda
Taze nane
Buz
Tülbent
Limonları yıkadıktan sonra kesme tahtası üzerinede 1 cm, lik parçalara bölün. Kestiğiniz limonları cam bir kaba aldıktan sonra üzerine toz şekeri ilave edin ve üzerine örtüp 1 gece bekletin. Karıştırmanız şart değil , ama aklınıza geldiğinde 1-2 kez karıştırırsanız iyi olur. Ertesi gün limonun suyunu bıraktığını ve şeker ile bütünleştiğini göreceksiniz. Bu karışımı ince bir tülbentten geçirirken, limonları tülbentin içinde iyice sıkıştırılarak bütün suyunu çıkartın. Çıkan suyu bir şişeye koyup buzdolabında soğumaya bırakın.
Buzdolabından çıkardığınız konsantreden bardağınıza koyun. Sonra su ve buz ilave edip taze nane ekleyin Dilerseniz buzda koyun.
ML® Limonatalı Kek için tıklayın
|
Limonata |
|
Turist Ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2005
Mesajlar: 81
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10965
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007
3,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
5 bardak su
2 limonun rendelenmiş veya çok ince kesilmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
Şeker, su ve limon kabuklarını bir kaba koyarak ağır ateşte karıştırınız. Şekeri eridikten sonra karışımı 7 dakika kadar kaynatınız. Kabı ateşten alarak karışımı soğutunuz. Limon suyu ve dört bardak şekeri ilave edip iyice karıştırınız. Karışımı uzun ve geniş limonata bardakla-rıan koyunuz. Süslü buzları da bardaklara atarak servis yapınız.
ML® Karanfil Şerbeti için tıklayın
|
Limonata |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10826
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
3,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (1 lt limonata için):
6 limon,
25 gr limontuzu,
1 kg tozşeker,
2,5 bardak su.
Yapılışı:
Limonun sap kısmı ve memesi kesilir. Bol suyla güzelce yıkanır. Küçük küçük doğranır, çekirdekleri ayıklanır, porselen veya cam bir kap içine konur. Üzerine tozşeker dökülür, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye kadar ezilir. 25 gr limontuzu, bir bardakta eritilip üzerine dökülür ve ezmeye devam edilir. Limonlar iyice ezilip hamur haline gelince 2,5 bardak su katılır, iyice karıştırılır, süzgeçten geçirilerek şurubu alınır. Yapılan şurup, şişelere boşaltılır, içileceği veya ikram edileceği zaman bir bardağa iki parmak şurup konup üzeri suyla doldurulur. Limonatanın tatlı olması istenirse şeker 2 kg'a kadar artırılabilir. Limonata fazla bekletilmeden içilirse pek nefis olur, bekletildikçe lezzeti değişir.
ML® Koruk Şerbeti için tıklayın
|
Limonata |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7423
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 adet orta büyüklükte limon,
ince ince rendelenmiş orta büyüklükte yarım limon kabuğu,
6 çorba kaşığı tozşeker,
10 yaprak taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 bardak su.
(Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)
Hazırlanışı:
Suyu ve şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Eritilen şekerli suyun üzerine iki adet limonun suyunu sıkarak ilave ettikten sonra birkaç defa daha tekrar karıştıralım. İnce rendelenmiş limon kabuklarını ve nane yapraklarını iyice döverek hazırladığımız kaynamakta olan malzememize ilave edelim. Hazırlanan karışımın hepsini ince bir süzgeçten geçirerek hiç tortu kalmamasını sağlayalım. Süzdükten sonra buzdolabında bir süre bekletelim. Soğuk olarak servis yapalım. Gerekirse buz ilave edelim.
ML® Gazsız Kola (Karamel Şerbeti) için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024
|
LİMONATA |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2577
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
4,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet limon
5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker
Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kanar suyu boşaltın, şeker eriyene dek karıştırın. Sürahiyi yaklaşık 2 - 2.5 saat kadar, soğuması için buzdolabında bekletin. Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın ve soğuk olarak servis yapın.
ML® Yalancı Salep için tıklayın
ML® Naneli Ayran (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Limonata |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1590
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
5,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
7 bardak su
4 limon
1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
2- Süzülüp soğutulur.
3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.
Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir.
ML® Limonata için tıklayın
|
|