| 
 | 
| Laz Helvası (Trabzon) | 
|  | murat...murat...murat... Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2013
 Mesajlar: 53
 Şehir: İskenderun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87797 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
 2,939 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Çaykara Belediyesi
 
 3 kg süt
 1 kg Şeker
 3 Paket vanilya
 3 Yumurta sarısı
 300 gr beyaz, un
 200 gr irmik Unu
 
 Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın. Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin.
 
 
 | 
| Laz Helvası (Trabzon) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145531 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
 2,987 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 litre süt
 1,5 su bardağı toz şeker
 2 adet yumurtanın sarısı
 1 su bardağı un
 1/2 su bardağı irmik
 1 paket şekerli vanilya
 
 Süt, toz şeker, 2 adet yumurta sarısı, vanilya, irmik ve unu derin bir tencereye alarak çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
 Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıyoruz ve koyu kıvam alması için 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz helvayı su ile ıslatılmış büyük boy yuvarlak borcam içerisine boşaltıp bir spatula yardımı ile üzerini düzeltiyoruz. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendiriyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.
 
 Not: Üzerine fındık, ceviz, fıstık veya hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |