Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Laz Helvası (Trabzon) (2 adet - 30,301 defa bakıldı)

Laz Helvası (Trabzon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Laz Helvası (Trabzon)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145531
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
2,789 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 paket şekerli vanilya

Süt, toz şeker, 2 adet yumurta sarısı, vanilya, irmik ve unu derin bir tencereye alarak çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıyoruz ve koyu kıvam alması için 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz helvayı su ile ıslatılmış büyük boy yuvarlak borcam içerisine boşaltıp bir spatula yardımı ile üzerini düzeltiyoruz. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendiriyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.

Not: Üzerine fındık, ceviz, fıstık veya hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.



Laz Helvası (Trabzon)

murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc87797
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
2,799 defa indirildi / yazdırıldı




Çaykara Belediyesi

3 kg süt
1 kg Şeker
3 Paket vanilya
3 Yumurta sarısı
300 gr beyaz, un
200 gr irmik Unu

Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın. Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin.






Laz Helvası (Trabzon) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Laz Helvası (Trabzon) 30,301 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort