Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Laz Yemekleri > Laz Böreği (baklava yufkası) (8 adet - 79,165 defa bakıldı)

Laz Böreği (baklava yufkası)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Laz Böreği (baklava yufkası)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35446
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
3,599 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

14 adet hazır baklavalık yufka
1.5 su bardağı tereyağı (erimiş)
Harç için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış)
4 adet yumurta sarısı
Şurup için:
3 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Süt, pirinç unu, nişasta ve beş kaşık şekeri tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Koyu bir kıvam tutturun. Ocağın altını kapatın. Fındıkları, çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırın. Üç bardak su ve şekeri birkaç dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip kestirin. Şurubu hazır edin. Baklavalık yufkaların yedi tanesini üzerlerine fırça ile erimiş tereyağı sürerek üst üste yağlanmış fırın kabına döşeyin. Üzerlerine hazırlamış olduğunuz sütlü harcı yayın. Harcın üzerine, üstleri tereyağı ile yağlanmış yedi kat yufka döşeyin. Böreği porsiyonluk dilimleyin ve üzerine tekrar fırça ile bol bol tereyağı sürün. Böreğin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kabı önceden 200 derecede kızdırılmış fırına sürün. Fırından aldığınız sıcak böreğin üzerine soğuk şurup gezdirin. Böreği servis tabağına alıp arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis yapın.


Laz Böreği (baklava yufkası)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc39783
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009
3,111 defa indirildi / yazdırıldı




Nedim Atilla

14 adet baklavalık yufka
Kreması için:
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Biraz vanilya
Yarım su bardağı erimiş tereyağı

Öncelikle tencereye nişasta, un ve biraz süt koyup çırpın. Biraz daha süt eklerken yumurta sarısıyla birlikte, pütürsüz hale gelene kadar karıştırın. Sütü azar azar ilave edin. Vanilya ve şekeri de koyduktan sonra sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin ve soğumaya bırakın. Soğurken üzerinde kaymak olmaması için arada karıştırın. Yağladığınız baklavalık yufka boyundaki tepsiye ilk yufkayı koyup üzerine erimiş tereyağı sürün. Bu şekilde 7 yufkayı üst üste yerleştirdikten sonra soğuttuğunuz muhallebiyi yayın. Üzerine, kalan yufkaları yağlayarak yerleştirin ve en üste yağ sürün. Dilimledikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Ilıdıktan sonra dilimleri tekrar kesin ve servis edin.


Laz Böreği

napolitan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc69853
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2011
2,839 defa indirildi / yazdırıldı




20 adet hazır baklava yufkası
Muhallebisi için:
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
2 adet yumurta
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Pirinç unu, nişasta, un, şeker, süt, yumurta, tereyağı bir tencereye konularak kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir. En son 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek bir kenarda soğumaya bırakılır. Fırın tepsisi kadar baklava yufkasını kesip hazırlayın. Hamurlardan 10 tanesini yağlanmış fırın tepsisine koyun. Soğumaya bırakmış olduğumuz muhallebiyi tepsiye eşit şekilde yayın. Diğer hamurlar da aynı şekilde açılarak muhallebinin üzerine yerleştirin. En üst yufkanın üzerini kare kare kesip kızdırılmış tereyağını üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Fırından aldığınız böreği soğumaya bırakın. Şerbet ılıkken böreğin üzerine dökün.


Laz Böreği

tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc98534
Gönderme Tarihi: 26.May.2014
1,842 defa indirildi / yazdırıldı




14 adet baklava yufkası
150 gr margarin
7 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam tuz, karabiber
1 su bardağı su

Öncelikle 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı suyla şerbeti hazırlıyoruz. 7 yufkanın her birinin arasını margarinle yağlayıp tepsiye dizin.yufkaların yarısı yağlanınca muhallebi için diğer tarafta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz, karabiber, karıştırılır. Hazırladığımız karışımı kaynayan süte ekleyin. pişirin. Pişirdiğimiz muhallebiyi hafif soğuyunca tepsideki 7 tane yufkanın üzerine dökün.Kalan 7 yufkayı aralarını yağlayarak tepsinin üzerine yerleştirelim. Kalan margarinle tepsinin üzerine gezdirip,dilimleyelim.Tepsiyi fırına sürüp 200 derecede pişirelim. Pişirdiğimiz şerbeti soğuk olarak fırından çıkan böreğin üzerine dökelim.


Laz Böreği

şehriban
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.08.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc103275
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014
1,789 defa indirildi / yazdırıldı




25-30 adet baklava yufkası
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Muhallebisi için:
4 adet yumurta sarısı
2 litre süt
2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı karabiber
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Öncelikle muhallebi hazırlanmalı. Süt şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu çırpıp ocakta pişirin. Karabiberini içine koyun. Tereyağıyla yufkaları ıslatıp bir miktar tepsiye dizin ve ortasına muhallebiyi koyun. Kalan yufkaları üzerine koyup biraz daha tereyağı gezdirip 200 derecede kızartın. Şerbetini pişirip çıkan böreğin üzerine dökün. Dilimleyip servis yapın. Pudra şekerini serpip ikram edin.



Laz Böreği (baklava yufkası)

yaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc143751
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

14 adet baklava yufkası
150 gram tereyağı
4 adet yumurta sarısı
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
1,5 bardak toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebiyi hazırlamak için, sütü tencereye koyun. Üzerine şeker ilave edin ve erimesi için kaynayana kadar ara ara karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve pirinç ununu karıştırın. Karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritin. Diğer tarafta şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye koyun ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca da 4 dakika kadar kaynatarak ocaktan alın.
14 adet yufkanın yarısını tepsiye her katı eritilmiş tereyağı ile yağlayarak dizin. Yufkaların yarısı yağlanınca ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi yufkaların üzerine dökün. Kalan yufkaları da diğer yarısı gibi her katını yağlayarak dizin. En üstüne de kalan eritilmiş tereyağını dökün ve kareler halinde kesin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca ve iyice soğumuş şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün.



Laz Böreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160429
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
406 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket baklavalık yufka (42 adet)
Sıvı yağ
250 g tereyağı
Muhallebisi İçin:
2 adet yumurta
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

İlk olarak şerbeti yapalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak şeker eritene kadar karıştıralım. 15 dakika kadar şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Muhallebisi için tenceremize yumurtalarımızı alarak tel çırpıcı ile karıştıralım, bir taraftan sütümüzü de yavaş yavaş ekleyelim
Un, nişasta, şeker, vanilya ve karabiberi ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım
Koyulaşıp kıvam alan muhallebimizi ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye aktaralım. Kaseminizin üzerini, muhallebiye değecek şekilde streçleyelim.
Baklavalık yufkalarımızı tezgaha alalım ve kullanacağımız fırın kabı boyutunda keselim. Ben 27*40 cm boyutunda dikdörtgen borcam kullandım. Kestikten sonra baklavalık yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasın.
Fırın kabımızı sıvı yağ ile hafifçe yağladıktan sonra 3 adet baklavalık yufkayı fırın kabımıza yerleştirelim ve üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim. Bu şekilde 21 adet yufkayı her 3 yufkada arasına tereyağı sürerek yerleştirelim. Son yufkamızın üzerine tereyağı sürmeyelim.
Muhallebimizi yufkanın üzerine boşaltalım ve güzelce yayalım.
Üst kısma da tekrar 21 adet yufkayı her 3 yufkada 1 arasına tereyağı sürerek yerleştirelim.
En son kata da bolca yağ sürdükten sonra böreğimizi dilediğimiz boyutta keselim.
Ardından 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan böreğimizin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini güzelce çeken böreğimizi kestiğimiz yerlerden tekrar keserek servis edelim.



Laz Böreği

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164802
Gönderme Tarihi: 12.May.2022
176 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 bardak Şeker
1 bardak Su
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 litre Süt
Vanilya
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Nişasta
1 Yumurta Sarısı
Karabiber
2 bardak eritilmiş Tereyağı
24 adet baklavalık Yufka

1 su bardağı şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencerede birleştirin ve ocağın altını yakıp 10 dakika kaynatın ve karışımı soğumaya bırakın.
Farklı bir tencerede 1/3 su bardağı şekeri, sütü, vanilyayı, unu, nişastayı ve yumurtayı birleştirin ve üzerine karabiber serpip kaynamaya bırakın.
Fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve ılıması için bir kaba alın.
Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet baklava yufkası serip üzerini yağlayın.
Aynı işlemi 12 kat olacak şekilde tekrarlayın.
Daha sonra hazırladığınız muhallebiyi dökün.
Üzerine yufkayı serin ve yağlayın.
Aynı işlemi 12 kat olacak şekilde tekrarlayın.
Bir bıçak yardımıyla böreği dilimlere ayırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın.






Laz Böreği (baklava yufkası) Tarifleri Laz Yemekleri



(8 adet Laz Böreği (baklava yufkası) 79,165 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort