| 
 
| 
 
 
 | 
 
Laz Böreği (Artvin) | 
 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39951 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009 
3,747 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Borçka Belediyesi
 
 
Köy yumurtası, tereyağı, süt ve şekerle yapılan karışım birkaç kat yufka arasına konarak fırında pişirilir. Pişmeye yakın üzerine karabiber taneleri serpilerek sıcak veya soğuk olarak afiyetle yenir.
 
 
 ML® Laz Böreği için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
Laz Böreği (Artvin) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127068 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2017 
1,652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 600 gr. Un ve 1 su bardağı süt, karıştırılarak hazırlanır. 12 adet ince yufka açılır. 1 tatlı kaşığı karabiber ile 2 kg süt, tencereye konarak hafif ateşte, koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra 5 dakika karıştırılarak soğumaya bırakılır. 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı su, koyulaşıncaya kadar ateşte kaynatılır. Hazırlanan yufkalardan 6 tanesi orta boy tepsiye döşenir. Hazırlanan mahallebi, üzerine dökülür. Kalan 6 yufka, mahallebinin üzerine serilir. Kareler şeklinde kesilip, üzerine 250 gr eritilmiş tereyağı dökülerek, fırına verilir. Piştikten sonra şurup üzerine dökülür. Tepsideki tatlı, arzuya göre, sıcak veya soğuk olarak yenilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Laz Böreği (Artvin) Tarifleri Bartın Yemekleri
 | 
 
 
 
 |