| 
 | 
| Lalanga (Gümüşhane) | 
|  | uygun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.02.2015
 Mesajlar: 32
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc131690 Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
 2,340 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 40 gram yarısı yaş maya
 4 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 4 su bardağı ılık su
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı dut pekmezi
 
 Yağ hariç tüm malzemeler karıştırılır. Sulu bir hamur elde edilir ve 10 dakika mayalanması için beklenir. Teflon tavayı iyice kızdırıp fırça ile yağ sürülür. Kaşıkla hamurdan alınıp tavaya yan yana dökülür. Hafif kızartılır. Altı çevrilir kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pekmez dökülerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |