|
Lalanga (Gümüşhane) |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154413
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2020
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Un
Su
Tereyağı
Tuz
Süt
Şeker
1 kilogram un bir kaba konulur, ortası açılarak tuz ilave edilir. Suluca bir hamur yapılır, Daha sonra kızgın saçın üzeri yağlanarak, bir yemek kaşığı sulu hamur bir birine değmeyecek şekilde saça dökülür, hamurun bir yüzü pişince, diğer yüzü çevrilir. Pişen hamurlar servis edilir.
|
Lalanga (Gümüşhane) |
 |
uygun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc131690
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2018
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 gram yarısı yaş maya
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dut pekmezi
Yağ hariç tüm malzemeler karıştırılır. Sulu bir hamur elde edilir ve 10 dakika mayalanması için beklenir. Teflon tavayı iyice kızdırıp fırça ile yağ sürülür. Kaşıkla hamurdan alınıp tavaya yan yana dökülür. Hafif kızartılır. Altı çevrilir kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pekmez dökülerek servis edilir.

|
|