|
Kuzu İncik |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49690
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 adet kuzu incik
50 gram biber salçası
1,5 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 adet soğan
1 adet çubuk tarçın
1 adet defne yaprağı
50 gram Bizim Margarin
2 su bardağı su
3 adet yufka
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
yeteri kadar nane,karabiber
Beğendi için :
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 su bardağı süt
50 gram kaşar peyniri
3 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet patlıcan
Soğanı kuşbaşı doğrayıp kuzu inciği tencereye alın. Margarin, biber salçası, un ve baharatları ilave ederek kısık ateşte kavurun. Suyu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kavurun. Beğendi için diğer tarafta patlıcanları közleyip ezin. Bir tencerede Teremyağ’ı erittikten sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayarak üst üste koyun. Bir kaseyle yufkadan dört parça çıkartın. Isıya dayanıklı 4 adet kasenin dışını kaplayacak şekilde yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yufkaların rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Yufka kaplarının içine beğendiyi alın. İnciği üzerine yerleştirin. İnciğin sosundan servis tabağına gezdirdikten sonra servis yapın.
|
Kuzu İncik |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50445
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
1,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 diş sarımsak
1 adet kereviz
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı salça
40 gram fındık içi
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
Beğendi için :
8 adet patlıcan
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı Teremyağ
İncikleri geniş bir tencerede soğan, sarımsak, kereviz ve pırasa ile soteleyin. Sulandırılmış salça ile suyunu ilave edip orta ateşte 2,5 saat kaynatın. Erik püresi için kuru erikleri suda haşlayıp çekirdeklerini temizleyin ve püre haline getirin. Haşlanmış kuzu incikleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra kemiğinden ayırarak ufak parçalara bölün. Tencerede kalan sosu koyulaşana dek sos tenceresinde çektirin. Bu sosu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Didiklenmiş eti taze fındık içi ile karıştırıp çember kalıplara paylaştırın. Temizlenmiş incik kemiklerini de bu kalıpların ortasına yerleştirin. Erik püresini bir spatula yardımıyla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün. Patlıcan püresi için patlıcanları közleyip kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyip püre haline getirin. Orta boy bir tencerede Teremyağ’ı eritip unu kavurun. Sütü ilave edip beşamel kıvamında olunca patlıcan ezmesini ekleyin. Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp servis tabağına istediğiniz şekilde sıkarak dekore edin. Üzerine kuzu incikleri yerleştirip önceden ayırmış olduğunuz sos ile servis yapın.
|
|