| 
 | 
| Kuzu İncik | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc49690 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
 2,148 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 4 adet kuzu incik
 50 gram biber salçası
 1,5 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
 1 adet soğan
 1 adet çubuk tarçın
 1 adet defne yaprağı
 50 gram Bizim Margarin
 2 su bardağı su
 3 adet yufka
 3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
 yeteri kadar nane,karabiber
 Beğendi için :
 1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
 1 su bardağı süt
 50 gram kaşar peyniri
 3 çorba kaşığı Teremyağ
 3 adet patlıcan
 
 Soğanı kuşbaşı doğrayıp kuzu inciği tencereye alın. Margarin, biber salçası, un ve baharatları ilave ederek kısık ateşte kavurun. Suyu ilave edip yaklaşık 40 dakika kadar kavurun. Beğendi için diğer tarafta patlıcanları közleyip ezin. Bir tencerede Teremyağ’ı erittikten sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayarak üst üste koyun. Bir kaseyle yufkadan dört parça çıkartın. Isıya dayanıklı 4 adet kasenin dışını kaplayacak şekilde yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yufkaların rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Yufka kaplarının içine beğendiyi alın. İnciği üzerine yerleştirin. İnciğin sosundan servis tabağına gezdirdikten sonra servis yapın.
 
 
 | 
| Kuzu İncik | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50445 Gönderme Tarihi: 14.Nis.2010
 1,882 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 2 diş sarımsak
 1 adet kereviz
 1 dal pırasa
 1 çorba kaşığı salça
 40 gram fındık içi
 1 adet soğan
 1 adet kırmızı biber
 Beğendi için :
 8 adet patlıcan
 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
 1 su bardağı süt
 1 çorba kaşığı Teremyağ
 
 İncikleri geniş bir tencerede soğan, sarımsak, kereviz ve pırasa ile soteleyin. Sulandırılmış salça ile suyunu ilave edip orta ateşte 2,5 saat kaynatın. Erik püresi için kuru erikleri suda haşlayıp çekirdeklerini temizleyin ve püre haline getirin. Haşlanmış kuzu incikleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra kemiğinden ayırarak ufak parçalara bölün. Tencerede kalan sosu koyulaşana dek sos tenceresinde çektirin. Bu sosu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Didiklenmiş eti taze fındık içi ile karıştırıp çember kalıplara paylaştırın. Temizlenmiş incik kemiklerini de bu kalıpların ortasına yerleştirin. Erik püresini bir spatula yardımıyla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün. Patlıcan püresi için patlıcanları közleyip kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyip püre haline getirin. Orta boy bir tencerede Teremyağ’ı eritip unu kavurun. Sütü ilave edip beşamel kıvamında olunca patlıcan ezmesini ekleyin. Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp servis tabağına istediğiniz şekilde sıkarak dekore edin. Üzerine kuzu incikleri yerleştirip önceden ayırmış olduğunuz sos ile servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |