| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzu Ciğeri Sarma | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172320 
Gönderme Tarihi: 28.May.2023 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çift kuzu karaciğeri
 
Körpe kuzu gömleği
 
1 adet kuru soğan
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 adet taze soğan
 
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
Yarım çay bardağı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıcak su
 
 
Kuzu gömleğini bir tepsi içerisine alarak sıcak su ile çözülmesini sağlayın.
 
Daha sonra derin bir tencere içerisine ayçiçeği yağını koyun ve fıstıklarla ince kıyılmış soğanları kavurun.
 
Ciğeri küçük küçük kuşbaşı doğrayın.
 
Ciğerleri de tencereye ekleyerek sürekli karıştırın.
 
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün ve tenceredeki pişen karışıma ekleyin.
 
Taze soğanın yeşil yapraklarını, baharatları, tuzunu ekleyin.
 
Bu arada nane ve dereotu ile birlikte kuş üzümü de ekleyin.
 
Kaynar su ekleyin ve iç pilavını demlendirin.
 
Bu arada çözülmüş kuzu gömleğini kendi istediğiniz boyuta göre kesin.
 
Bir kase içerisine gömleği yerleştirerek iç harcı gömleğin içine doldurup sıkı bir şekilde sarın.
 
Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
 
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
Ciğerli Kuzu Gömlek Sarması | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183650 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2025 
70 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gram kuzu ciğeri
 
2 adet kuzu gömleği (zarı)
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 adet soğan, zeytinyağı
 
1.5 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1’er çay kaşığı tarçın, kimyon, karabiber, nane ve kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım demet dereotu
 
Sosu için:
 
1’er çorba kaşığı salça ve yoğurt
 
Servis için:
 
Domates, sivri biber, dereotu
 
 
Fıstıkları kavurun. Rendelenmiş soğan ve pirinci ekleyip, tavla zarı şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Bir miktar daha kavurun.
 
Daha sonra kuş üzümü, dereotu, tuz ve kalan baharatı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Kuzu gömleğini (zarını) ılık suda 10 dakika bekletin.
 
Sudan çıkarıp çorba kasesinin genişliği kadar kesin ve kaselerin içine yerleştirin.
 
Ciğerli karışımı içine doldurup bohça gibi kapatın.
 
Kaseyi ters çevirip fırın kabına yerleştirin.
 
Çırpılmış yoğurt-salça karışımını gömleğin üzerine sürün.
 
Önceden ısıtılmış 220-250 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarıp, domates, sivri biber, dereotuyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifleri Pırasa Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |