| 
 
 
 | 
Ciğerli Kuzu Gömlek Sarması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183650 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2025 
70 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kuzu ciğeri
 
2 adet kuzu gömleği (zarı)
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 adet soğan, zeytinyağı
 
1.5 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1’er çay kaşığı tarçın, kimyon, karabiber, nane ve kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım demet dereotu
 
Sosu için:
 
1’er çorba kaşığı salça ve yoğurt
 
Servis için:
 
Domates, sivri biber, dereotu
 
 
Fıstıkları kavurun. Rendelenmiş soğan ve pirinci ekleyip, tavla zarı şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin. Bir miktar daha kavurun.
 
Daha sonra kuş üzümü, dereotu, tuz ve kalan baharatı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Kuzu gömleğini (zarını) ılık suda 10 dakika bekletin.
 
Sudan çıkarıp çorba kasesinin genişliği kadar kesin ve kaselerin içine yerleştirin.
 
Ciğerli karışımı içine doldurup bohça gibi kapatın.
 
Kaseyi ters çevirip fırın kabına yerleştirin.
 
Çırpılmış yoğurt-salça karışımını gömleğin üzerine sürün.
 
Önceden ısıtılmış 220-250 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkarıp, domates, sivri biber, dereotuyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Ciğeri Sarma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172320 
Gönderme Tarihi: 28.May.2023 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çift kuzu karaciğeri
 
Körpe kuzu gömleği
 
1 adet kuru soğan
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 adet taze soğan
 
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
Yarım çay bardağı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıcak su
 
 
Kuzu gömleğini bir tepsi içerisine alarak sıcak su ile çözülmesini sağlayın.
 
Daha sonra derin bir tencere içerisine ayçiçeği yağını koyun ve fıstıklarla ince kıyılmış soğanları kavurun.
 
Ciğeri küçük küçük kuşbaşı doğrayın.
 
Ciğerleri de tencereye ekleyerek sürekli karıştırın.
 
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün ve tenceredeki pişen karışıma ekleyin.
 
Taze soğanın yeşil yapraklarını, baharatları, tuzunu ekleyin.
 
Bu arada nane ve dereotu ile birlikte kuş üzümü de ekleyin.
 
Kaynar su ekleyin ve iç pilavını demlendirin.
 
Bu arada çözülmüş kuzu gömleğini kendi istediğiniz boyuta göre kesin.
 
Bir kase içerisine gömleği yerleştirerek iç harcı gömleğin içine doldurup sıkı bir şekilde sarın.
 
Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
 
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Ciğeri Sarma | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49717 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010 
2,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
 
300 gr pirinç
 
150 gr tereyağı
 
1 adet kuzu gömlek yağı
 
1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı nane
 
300 gr et suyu
 
 
Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir.
 
Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranmış ciğerler eklenir 2 – 3 dakika kavrulur. Islatılmış pirinç süzdürülür tencereye boşaltılır. Yaklaşık 10 – 12 dakika hepsi beraber kavrulur. Tuz, karabiber, nane ve et suyu katılır. İyice karıştırdıktan sonra ağır ateşte demlemeye bırakılır.
 
Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır. Islatılan gömlek yağı 20 cm çapında kesilir. Hazırlanan iç pilav gömlek yağının ortasına konulur, kenarlarından toparlanarak sarılır. Kenar tarafları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. 170 derece fırında 15 dakika bekletilir. Kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
  
 | 
Kuzu Ciğer Sarma | 
  | 
enderun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47962 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010 
2,763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kuzu ciğeri
 
2 kuzu gömleği
 
100 gr pirinç
 
1 yumurta
 
1 soğan (büyük)
 
1 domates
 
1 demet taze nane
 
1 demet dereotu
 
Karabiber
 
Yeni bahar
 
Kimyon
 
Tuz
 
Fıstık
 
Üzüm
 
 
Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğan pembeleştirilir. Üzerine önce fıstığı sonra yıkanmış pirine kavrulur, domates katılır. Öte yandan ciğer, et makinesinde bir kere çekilir, veya kasaba çektirin. Soğan ve pirinç karıştırılarak ciğer suyunu çekinceye kadar kavrulur. Ateşten indirilir, nane, tere, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katılır.
 
Üzerine bir bardak su dökülür, ağır ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakılır. Gömlekler ilk önce ılık suda ıslatılır. Yağlı tepsiye ikinci gömlek örtülür, çırpılmış yumurta gömleğin üzerine sürülüp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakılır.
  
 | 
Kuzu Ciğeri Sarması | 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7651 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
2,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet taze soğan
 
1 adet dereotu
 
Domates
 
Baharat ve biber
 
Yeteri kadar tuz
 
1 kaşık sade yağ
 
1 kuzu ciğeri
 
2 kaşık pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
1 gömlek yağı
 
 
Bir kap içinde iki kıyılmış soğan, et makinesinden geçirilmiş kuzu akciğeri ve karaciğeri beraber kavrulur. Kıyılmış taze soğan, dereotu, baharat, biber, iki çorba kaşığı pişmiş pirinç, domates karıştırılarak hazırlanır. Gömlek yağı ılık suda yumuşatılır, bir tahta üzerine alarak kare şeklinde küçük parçalara kesilir, içlerine hazırladığımız ciğer konur ve kapatılır. Bir tepsiye yerleştirilerek orta ateşli fırına verilir. Salçalı arzu edilirse kalan suyundan domatesle salça yapılıp tepsiye dökülür.
 
 
ML® Ciğer Sarması (görsel)
  
 | 
Kuzu Ciğeri Sarma | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2542 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Tane KUZU GÖMLEĞİ 
 
250 gr TEREYAĞI
 
200 gr KURU SOĞAN 
 
100 gr DOLMA FISTIĞI 
 
50  gr KUŞ ÜZÜMÜ
 
500 gr KUZU CİĞERİ, İnce kıyılmış
 
250 gr PİRİNÇ, demlenmiş
 
200 gr DOMATES
 
2 BARDAK SU
 
2 KAŞIK SALÇA + YOĞURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için)
 
TUZ-BİBER-ŞEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-ÇÖREOTU
 
 
- YAĞ + SOĞAN + DOLMA FISTIĞI sonra PİRtNÇ + CİĞER + KUŞ ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BİBER + KEKİK + ŞEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konulup kavrulur. Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir.
 
- Sıcak suda yumuşatılan  gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir. Üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır.
 
 
 ML® Ciğer Sarması için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |