| 
 
 
 | 
KUZU BAŞLI PİLAV | 
  | 
Fritöz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9573 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
2,776 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
2 bardak pirinç,
 
3 bardak et suyu,
 
150 gr. tereyağı veya margarin,
 
2-3 kuzu başı,
 
tuz,
 
karabiber.
 
 
Kuzu başlarını ayıklayıp yıkayın, üzerine bol su koyup haşlayın, sudan çıkartıp tuz ve karabiber ekin. Yağla bir tencereye koyup pembe renkte kızartın. Ölçülü baş suyunu ekleyin. Yıkanmış ve suda bekletilmiş pirinç salın. Kısık ateşte suyunu çektirin. Tepsiye döküp başlarla birlikte servis yapın.
  
 | 
Kuzu Başlı Pilav | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3518 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
3,052 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 kuzu basi
 
4 yemek kasigi tereyağı veya margarin
 
2 bardak pirinç
 
3 bardak et suyu
 
 
Kuzu baslarini temizleyip yikadiktan sonra bol suyla haslayin. Sudan çikartip tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yagi eritin ve kuzu baslarini çevirerek kizartin. 3 bardak bas suyundan katip yikanmis ve sicak suda bekletilmis pirinci koyun, kisik ateste suyunu çektirin. Baslarla birlikte servis yapin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |