| 
 | 
| Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) | 
|  | Kabul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.04.2006
 Mesajlar: 116
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4216 Gönderme Tarihi: 27.May.2006
 11,393 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardagi misir unu
 100 gr. Trabzon tereyağı
 150 gr. Trabzon Imansiz peynir
 1 su bardagi sicak su
 
 Tereyağıini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.
 
 
   Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
 
 
 | 
| Mıhlama | 
|  | otelman Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.04.2006
 Mesajlar: 196
 Şehir: Alanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6809 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
 25,729 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
 1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
 1 tatli kasigi tulum peyniri
 1 tatli kasigi misir unu
 1 tatli kasigi tereyağı
 1 kahve fincani su
 
 1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyağında kavurun.
 2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyağıni bir tavada eritin.
 3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyağınin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.
 
 NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.
 
 
 ML® Yağlı Pide için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.03.2024
 
 
 | 
| Kuymak | 
|  | Nimet Hanım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.10.2006
 Mesajlar: 149
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7661 Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
 14,047 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 2 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı mısır unu
 1,5 su bardağı su
 150 gram kaşarpeyniri
 istenilen oranda kırmızıbiber
 yeterince tuz
 
 Uygun büyüklükteki bir tavaya tereyağını koyarak eritelim. Mısır ununu ekleyip sararana kadar karıştırarak kavuralım. Suyu ve tuzu ekleyip karıştırmaya ara vermeden mısır unu biraz daha koyulaşana kadar pişirelim. Yumurtaları derin bir kapta çırparak ince dilimlenmiş kaşarpeyniri ile karıştıralım. Bu karışımı da tavaya döküp, yumurtalar pişince ocaktan alalım.
 
 
 ML® Börülce Mıhlaması için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Mıhlama (Trabzon) | 
|  | HANIMELI Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.06.2007
 Mesajlar: 36
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc15835 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
 5,285 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 çorba kaşığı tereyağı
 200'er gr. telveren ve Tarbzon koleti peyniri
 1 su bardağı mısırunu
 1 su bardağı su
 2 kibrit kutusu kadar tulum peyniri
 
 2 çorba kaşığı tereyağı ve mısır unu kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir, karıştırarak birkaç dakika pişirilir. Karışıma küçük doğranmış peynirler katılır, eriyene kadar pişirilir, 1 çorba kaşığı tereyağı, kızdırılır, mıhlamanın üzerine gezdirilir.
 
 
  
 
 | 
| Kuymak (Trabzon) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145767 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
 1,068 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kazı Kaldıran
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 4 yemek kaşığı tereyağı
 350 gram Trabzon ovma peynir
 5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
 1,5 su bardağı su
 Tuz
 
 Ocağın üzerinde ısıtılan tavaya tereyağı konup eritilir.
 Tereyağı hafif koku vermeye başlayınca peynir ilave edilir.
 Peynir erimeye başlayınca 1,5 bardak soğuk su ve tuz ilave edilir.
 Su kaynamadan yavaş yavaş un karıştırılarak tavaya ilave edilir.
 Un ve peynir birbirine iyice karışıp fokurdayıncaya kadar kaşıkla karıştırılır.
 Un- peynir karışımı kaşığa yapışıp uzamaya başlayınca ateş kapatılıp tavayla servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Kuymak (Trabzon) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153939 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2020
 615 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Yemeğin esasını mısır unu oluşturur. Kullanılan yağ ve yağın miktarı, unun miktarı, kullanılan peynir ve peynirin miktarı ve de pişirme usullerine göre çok çeşitli şekillerde yapılabilir. Malzemelere süt, ayran ve / veya kaymak da eklenebilir. Kuymak bu yörede kazkaldıran, yağlıaş ve muhlama adlarıyla da anılır ve yapılır. Mısır unu fazla peynir az kullanılırsa kuymak değil muhlama adını alır. Tersi şekilde de terif edilebilir; mısır ununu az peyniri fazla kullanırsak bu defa muhlama değil kuymak yapmış oluruz.
 
 
  
 
 | 
| Kuymak (Trabzon) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155180 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
 497 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 kaşık tereyağı
 Yarım bardak Mısır unu
 2 bardak sıcak su
 1 bardak Trabzon veya çeçil peyniri
 
 Tavada tereyağını eritin. Fokur fokur kaynamaya başlayınca mısır ununu ilave edip karıştırın.
 Mısır unu pembeleşmeye başlayınca azar azar suyunu ilave edin.
 Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve harç akışkan bir kıvama gelince peyniri ilave edin.
 Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte peyniri eritin. Peynirinizin tuzluluğuna göre tuz ekleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Trabzon Usulü Kuymak | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc166914 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
 518 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Üç yemek kaşığı mısır unu
 200 gr tereyağı
 200 gr peynir (Trabzon çeçil peyniri, tel peynir veya kaşar peyniri)
 1 su bardağı sıcak su
 1 tutam tuz
 
 Tereyağını tavaya alın. Yağ eridikten sonra mısır ununu ekleyip iyice kavurun ve tuzunu ilave edin. Kavrulan mısır ununun yağının çıkması ile birlikte bir bardak sıcak suyu azar azar ilave ederek unu açın. Sonrasında peyniri ilave edin. İyice karıştırıp pişmeye bırakın. Peynir eriyip yağ kenarlarından yüzeye çıkmaya başlayınca kuymak olmuş demektir.
 
 Not: Kuymakta un ölçüsü bir kişiye bir kaşık un şeklinde olmalı. Kaç kişilik yapacaksanız o kadar un koymalısınız. Bu tarifte 3 yemek kaşığı un için 1 su bardağı sıcak su kullanılmıştır.
 
 
  
 
 | 
| Kuymak (Trabzon) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183930 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2025
 62 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı mısır unu (tepeleme)
 1 su bardağı su (sıcak)
 1 su bardağı tel veya kolot peyniri (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
 Kolot, Trabzon telli peyniri veya çeçil peyniri tercih edilir
 Tuz (peyniriniz tuzluysa gerekmez)
 
 Tereyağını tavada eritin. Köpürüp hafif kızarmaya başladığında devam edin.
 Mısır ununu ekleyin ve yaklaşık 3-4 dakika kısık-orta ateşte kavurun. Rengi hafif koyulaşmalı, kokusu çıkmalı.
 Sıcak suyu yavaşça ekleyin ve hızlıca karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
 Karışım kıvam alınca (koyu bir muhallebi gibi), peyniri ekleyin.
 Peynir eriyip uzamaya başladığında kuymak hazır! Karıştırmayı bırakın ve servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |