Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zonguldak Yemekleri > Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) (6 adet - 7,368,617 defa bakıldı)

Kuymak (Mıhlama) (Trabzon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuymak (Mıhlama) (Trabzon)

Kabul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc4216
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
11,211 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su

Tereyağıini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020


Mıhlama

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6809
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
25,516 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
1 tatli kasigi tulum peyniri
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyağı
1 kahve fincani su

1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyağında kavurun.
2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyağıni bir tavada eritin.
3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyağınin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.

NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.


ML® Yağlı Pide için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.03.2024


Trabzon Usulü Kuymak

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145453
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
1,257 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
Tuz

Bakır tavayı ocağa alıp önceden ısıtın.
İçine tereyağını koyup eritin.
Mısır ununu ve peynirlerin tadına göre ayarladığınız tuzu da yağa ilave edip kavurmaya başlayın.
Mısır ununun rengi hafifçe dönünce suyu azar azar karışıma ilave edin. (Su yerine süt kullanarak daha hafif bir lezzet de elde edebilirsiniz.)
Topaklanmaması için karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Mısır unu suyunu çektiğinde peynirleri ekleyin, bu kez fazla karıştırmayın.
Peynirler eriyip yağı üste çıktığında kuymak hazırdır.
Soğutmadan servis edin.



Kuymak (Trabzon)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145767
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
950 defa indirildi / yazdırıldı




Kazı Kaldıran

Milli Eğitim Bakanlığı

4 yemek kaşığı tereyağı
350 gram Trabzon ovma peynir
5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
1,5 su bardağı su
Tuz

Ocağın üzerinde ısıtılan tavaya tereyağı konup eritilir.
Tereyağı hafif koku vermeye başlayınca peynir ilave edilir.
Peynir erimeye başlayınca 1,5 bardak soğuk su ve tuz ilave edilir.
Su kaynamadan yavaş yavaş un karıştırılarak tavaya ilave edilir.
Un ve peynir birbirine iyice karışıp fokurdayıncaya kadar kaşıkla karıştırılır.
Un- peynir karışımı kaşığa yapışıp uzamaya başlayınca ateş kapatılıp tavayla servis edilir.



Kuymak (Trabzon)

Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc155180
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 kaşık tereyağı
Yarım bardak Mısır unu
2 bardak sıcak su
1 bardak Trabzon veya çeçil peyniri

Tavada tereyağını eritin. Fokur fokur kaynamaya başlayınca mısır ununu ilave edip karıştırın.
Mısır unu pembeleşmeye başlayınca azar azar suyunu ilave edin.
Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve harç akışkan bir kıvama gelince peyniri ilave edin.
Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte peyniri eritin. Peynirinizin tuzluluğuna göre tuz ekleyebilirsiniz.



Trabzon Usulü Kuymak

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166914
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
329 defa indirildi / yazdırıldı




Üç yemek kaşığı mısır unu
200 gr tereyağı
200 gr peynir (Trabzon çeçil peyniri, tel peynir veya kaşar peyniri)
1 su bardağı sıcak su
1 tutam tuz

Tereyağını tavaya alın. Yağ eridikten sonra mısır ununu ekleyip iyice kavurun ve tuzunu ilave edin. Kavrulan mısır ununun yağının çıkması ile birlikte bir bardak sıcak suyu azar azar ilave ederek unu açın. Sonrasında peyniri ilave edin. İyice karıştırıp pişmeye bırakın. Peynir eriyip yağ kenarlarından yüzeye çıkmaya başlayınca kuymak olmuş demektir.

Not: Kuymakta un ölçüsü bir kişiye bir kaşık un şeklinde olmalı. Kaç kişilik yapacaksanız o kadar un koymalısınız. Bu tarifte 3 yemek kaşığı un için 1 su bardağı sıcak su kullanılmıştır.







Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) Tarifleri Zonguldak Yemekleri



(6 adet Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) 7,368,617 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort