Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuru Fasulyeli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Fasulyeli Börek

zeyrek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.03.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc106149
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
1,864 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. un, alabildiğince su
Tuz
250 gram mısır unu
2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 litre süt
1 su bardağı sıvıyağ

Hamur için 1 kg. unu, tuzu, alabildiğince ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bu bezeleri 15 cm. çapında olacak şekilde açın. Açma sırasında her yufkanın üzerine 1,5 çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları büyük bir teflon tavada arkalı önlü tek tek pişirin. Bu arada geniş bir kapta fasulye ve 1 litre sütü karıştırın. Tepsiyi yağlayın. İki kat yufkayı tepsiye yerleştirin. Sütlü kuru fasulyeden yayın. Çok az sıvı yağ gezdirin. Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan yayın. Sıvıyağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Kuru Fasulyeli Börek

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104049
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2015
1,488 defa indirildi / yazdırıldı




½ kilo un
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar ılık su
1 tutam tuz
2 çorba kasesi kuru fasulye yemeği (suyu çektirilmiş)
150 gr margarin
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı yoğurt

Unu geniş bir kaba alalım ve ortasını havuz yapalım.
Tuzunu sirkesini ve yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi kıvamında yaptığımız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu 20 eşit bezeye bölelim.
Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açarak üstlerine yumuşak sana yağı sürerek üst üste 10 tane olarak dizelim.
10 tane bezeyi yapacağımız fırın tepsisine göre açalım ve yerleştirelim.
Üzerine suyunu iyice çektirdiğimiz fasulyeleri ilave edelim.
Fasulyelerin üzerine diğer üst üste dizdiğimiz 10 tane bezeyi aynı şekilde bir yufka halinde açarak üzerine yayalım.
Üzerine kalan yağımızı veya bir yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu karıştırarak sürelim.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra üzerine bir bez örterek 10 dakika kadar demlendirelim.
Böreğimiz servise hazırdır.






Kuru Fasulyeli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet Kuru Fasulyeli Börek 32,329 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort