Kısa URL: https://ml.md/lc106149
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. un, alabildiğince su
Tuz
250 gram mısır unu
2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 litre süt
1 su bardağı sıvıyağ
Hamur için 1 kg. unu, tuzu, alabildiğince ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bu bezeleri 15 cm. çapında olacak şekilde açın. Açma sırasında her yufkanın üzerine 1,5 çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları büyük bir teflon tavada arkalı önlü tek tek pişirin. Bu arada geniş bir kapta fasulye ve 1 litre sütü karıştırın. Tepsiyi yağlayın. İki kat yufkayı tepsiye yerleştirin. Sütlü kuru fasulyeden yayın. Çok az sıvı yağ gezdirin. Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan yayın. Sıvıyağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc104049
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2015
1,489 defa indirildi / yazdırıldı
½ kilo un
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar ılık su
1 tutam tuz
2 çorba kasesi kuru fasulye yemeği (suyu çektirilmiş)
150 gr margarin
1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı yoğurt
Unu geniş bir kaba alalım ve ortasını havuz yapalım.
Tuzunu sirkesini ve yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi kıvamında yaptığımız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu 20 eşit bezeye bölelim.
Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açarak üstlerine yumuşak sana yağı sürerek üst üste 10 tane olarak dizelim.
10 tane bezeyi yapacağımız fırın tepsisine göre açalım ve yerleştirelim.
Üzerine suyunu iyice çektirdiğimiz fasulyeleri ilave edelim.
Fasulyelerin üzerine diğer üst üste dizdiğimiz 10 tane bezeyi aynı şekilde bir yufka halinde açarak üzerine yayalım.
Üzerine kalan yağımızı veya bir yumurta sarısı ile 2 kaşık yoğurdu karıştırarak sürelim.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra üzerine bir bez örterek 10 dakika kadar demlendirelim.
Böreğimiz servise hazırdır.