|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
melik
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc149543
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı un
Tuz
4-5 dal biberiye
Fasulyeleri 8-10 saat kadar önceden ıslatın.
Çorbayı yapmaya başlamadan önce fasulyeleri haşlayıp süzün ve kenara alın.
Kuru soğanı yemeklik, havuç, patates ve biberi küp küp doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ilave edin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Unu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
5 su bardağı kadar sıcak suyu tencereye ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca altını kısıp haşlanmış fasulyeleri de ekleyin.
7-8 dakika daha pişirdiğiniz çorbanızın üzerine biberiye yaprakları serpin.
Çorbanızı sıcak servis edin.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153818
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166691
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
2 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
1 limon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 lt et suyu
600 gram kemiksiz kuzu eti
Tuz
Karabiber
1 demet dereotu
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp, tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin. Kapağını kapatarak 45 dakika kadar pişirin.
Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın. Eti tavaya alıp hafifçe kavurun.
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin. Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.
Not: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170483
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kuru Fasulye 1 Çay Bardağı
Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı
TENCEREYİ OCAĞA KOYARIZ.
YAĞINI KOYARIZ. YAĞ KIZINCA SALÇASINI KOYUP KARIŞTIRIRIZ. ÖNCEDEN HAŞLADIĞIMIZ KURU FASULYENİN SUYUNU TENCERENİN İÇİNİ BOŞALTIP, KARIŞTIRIYORUZ. TUZUNU EKLEYİP, UNUNU KOYUP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAMADAN 5 DK ÖNCE BİR AVUÇ HAŞLANMIŞ FASULYEYİ KOYUYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ.
ÇORBA KOYULAŞINCA OCAĞI KAPATIYORUZ.
|
|