|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15946
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
3,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
12 su bardağı et suyu
1 çay bardağı un
Tuz
Kuru fasulye haşlanır, soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, margarinde kavrulur, suyu süzülmüş fasulye eklenir, bir kaç dakika çevirdikten sonra et suyu ve tuz katılır. Yaklaşık yarım saat pişirilir. Blendereden geçirilerek püre yapılır. Diğer tencereye bir çorba kaşığı margarin ve un koyarak pembeleştirilir, çorbanın üzerine gezdirilir.
ML® Kuru Çorbası için tıklayın
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
ömer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc21035
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 su bardağı kuru fasulye
1 küçük beyaz soğan, küp şeklinde doğranmış
1 avuç maydanoz yaprağı, ince kıyılmış
pul biber
Hazırlanışı:
Fasulyeyi 4 bardak suda haşlayın ve süzün. 6 çorba kaşığı fasulyeyi bir kenara ayırın. Soğanı fasulyeye ekleyin. 6 su bardağı su ilave edip pişirin. Blender'dan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri ekleyin. Servis yaparken pul biber ve maydanozla süsleyin.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68580
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011
2,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuru fasulye
2 soğan
10 su bardağı et suyu
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4-5 dakika kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
güvercin
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104643
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tencerede tereyağını eritip üzerine unu ve sarımsağı alın. 5 dakika kadar kavurun. Salçayı, fasulyeyi ve suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Çorbanın üzeri için tereyağında pul biberi kavurup servis yaparken çorbanın üzerine paylaştırın.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103644
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı bulgur
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
Acı pul biber, nane, kimyon
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika kadar haşlayın. İçine mercimekleri, bulguru, pirinci bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek kaynatmaya devam edin. Tencerede yağı eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve unu ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, pişen mercimekli bulguru, ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. İstediğiniz baharatları ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
melik
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc149543
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı un
Tuz
4-5 dal biberiye
Fasulyeleri 8-10 saat kadar önceden ıslatın.
Çorbayı yapmaya başlamadan önce fasulyeleri haşlayıp süzün ve kenara alın.
Kuru soğanı yemeklik, havuç, patates ve biberi küp küp doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ilave edin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Unu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
5 su bardağı kadar sıcak suyu tencereye ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca altını kısıp haşlanmış fasulyeleri de ekleyin.
7-8 dakika daha pişirdiğiniz çorbanızın üzerine biberiye yaprakları serpin.
Çorbanızı sıcak servis edin.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153818
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170483
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kuru Fasulye 1 Çay Bardağı
Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı
TENCEREYİ OCAĞA KOYARIZ.
YAĞINI KOYARIZ. YAĞ KIZINCA SALÇASINI KOYUP KARIŞTIRIRIZ. ÖNCEDEN HAŞLADIĞIMIZ KURU FASULYENİN SUYUNU TENCERENİN İÇİNİ BOŞALTIP, KARIŞTIRIYORUZ. TUZUNU EKLEYİP, UNUNU KOYUP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAMADAN 5 DK ÖNCE BİR AVUÇ HAŞLANMIŞ FASULYEYİ KOYUYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ.
ÇORBA KOYULAŞINCA OCAĞI KAPATIYORUZ.
|
Kuru Fasulye Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166691
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
2 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
1 limon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 lt et suyu
600 gram kemiksiz kuzu eti
Tuz
Karabiber
1 demet dereotu
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp, tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin. Kapağını kapatarak 45 dakika kadar pişirin.
Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın. Eti tavaya alıp hafifçe kavurun.
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin. Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.
Not: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.
|
|