1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Açmak için:
Tuz
Nişasta
250 g tereyağı
İç harcı için:
300 g kıyma
2 soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İç harcını hazırlamak için kıyma ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın. Yumurta, zeytinyağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir kaseye alıp bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu da açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların üzerine ertiiğiniz tereyağından sürüp uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc129225
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
977 defa indirildi / yazdırıldı
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
600 gr un
Nişasta
Beyaz peynir
250 gr tereyağı
Süt, ayçiçek yağı, yumurta, su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru 24 bezeye ayırın. Her bezeyi kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek 8 tanesini üst üste yerleştirin. 8 katlı üç parça elde edin. Parçaların kenarlarını bastırarak yapıştırın. Her birini 30 santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurları ortadan ikiye kesin. Parçaların üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bıçakla 2 parçaya bölün. Aynı işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağını eritip böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.