| 
 
 
 | 
Kuru Börek | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2531 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006 
3,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
6 çorba kaşığı soğuk margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Soğuk su
 
Tuz
 
Yumurta sarısı
 
İçi için:
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet yumurta
 
 
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Soğuk margarin, yumurta, tuz, kabartma tozu ve yeterli miktarda soğuk su ile hamur yapın. Hamurun ne sert , ne de yumuşak olmasına dikkat edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Rendelenmiş beyaz peynir, nişasta, yumurta akı, ince kıyılmlş maydanozu karıştırın. Açtığınız hamurun üzerine yumurta sarısını sürün. Ortasına hazırladığınız içi yerleştirin. Uzun bir bohça halini alacak şekilde katlayın. Ek yeri alta gelecek şekilde katlayın. Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  
 | 
Kuru Börek | 
  | 
yenidoğan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94973 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2014 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
Açmak için:
 
Tuz
 
Nişasta
 
250 g tereyağı
 
İç harcı için:
 
300 g kıyma
 
2 soğan
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İç harcını hazırlamak için kıyma ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın. Yumurta, zeytinyağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu geniş bir kaseye alıp bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu da açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların üzerine ertiiğiniz tereyağından sürüp uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuru Börek | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129225 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
600 gr un
 
Nişasta
 
Beyaz peynir
 
250 gr tereyağı
 
 
Süt, ayçiçek yağı, yumurta, su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru 24 bezeye ayırın. Her bezeyi kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek 8 tanesini üst üste yerleştirin. 8 katlı üç parça elde edin. Parçaların kenarlarını bastırarak yapıştırın. Her birini 30 santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurları ortadan ikiye kesin. Parçaların üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bıçakla 2 parçaya bölün. Aynı işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağını eritip böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |