| 
 
 
 | 
Evde Kumpir | 
  | 
tijen 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 20.03.2007 
Mesajlar: 1 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12684 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007 
7,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesleri kabukları ile fırında 1 saate yakın olarak közledikten sonra içini kaşık yardımıyla karıştırıp tereyağını ekliyorum. daha sonra kaşar peynirini ekleyip karıştırmaya devam ediyorum. Patatesler sıcakken bu işlemi yaptığım için peynir ve tereyağı hemen eriyor. Arkasından rus salatası (mayonez ve hazır garnitür karışımı) koyuyorum. salam, sosis, mısır, mantar ekledikten sonra ketçapı üzerine gezdiriyorum. Servise hazır.
 
 
 ML® Kumpir Salatası için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.02.2024
  
 | 
Evde Kumpir | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12683 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2007 
5,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet iri patates
 
2 adet sosis
 
2 adet kornişon turşusu
 
1 çorba kaşığı mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba ketçap
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
Patatesler kabuklu olarak fırında pişirilir. Ortası kaşıkla oyulur. Sosisler ince doğranır, yağda hafif kavrulur. Patatesin çıkan içi, mayonez, ketçap, tuz, ince doğranmış turşu ve kavrulmuş sosis karıştırılır. Malzeme oyulmuş patateslere pay edilerek doldurulur.
  
 | 
Kumpir | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8880 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
4,311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg patates, 
 
1 yemek kaşığı tereyağ, 
 
½ kutu krema, 
 
1 adet kırmızı biber, 
 
1 adet sosis, 
 
1 kase mısır, 
 
1 kase konserve bezelye, 
 
½ kangal sucuk, 
 
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, 
 
Tuz, karabiber, 
 
Mayonez, ketçap. 
 
 
 
HAZIRLANIŞI 
 
Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın.
 
 
 ML® Kumpir Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Kumpir | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7505 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2006 
3,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy haşlanmış patates
 
yarım kahve fincanı haşlanmış bezelye
 
1 adet küçük boy haşlanmış havuç
 
1 adet parmak sosis
 
1 kaşık kaşarpeyniri rendesi
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Ketçap
 
Mayonez
 
Tuz
 
 
Haşlanmış patatesleri bir kabın içine rendeleyelim. Tereyağını ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra içine un serpiştirerek püreyi unun üstüne yayalım. Üzerine dilimlenmiş sosisleri ince ince doğranmış havucu ve haşlanmış bezelyeleri serpiştirelim. Tepsimizin en üstüne kaşarpeyniri rendesini de serptikten sonra önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız tepsimizin üzerine mayonez ve ketçap dökerek servise sunalım.
  
 | 
Kumpir | 
  | 
oymakbeyi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24203 
Gönderme Tarihi: 30.May.2008 
3,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kumpirlik iri patates
 
Tereyağı
 
Rendelenmiş kaşar peynir
 
Küçük doğranmış sosis
 
Dilimlenmiş, kavrulmuş mantar
 
Dilimlenmiş zeytin
 
Konserve mısır
 
Salatalık turşusu
 
Ketçap, mayonez veya farklı soslar
 
 
Patatesler iyice yıkanır, çatalla birkaç yerinden delinir. Fırının konumunda ara sıra çevrilerek yumuşayana kadar pişirilir. Sıcakken ortaları kesilip, tereyağı ve kaşar peynir sırayla patatese karıştırılır. Diğer malzemeler eklenip soslarla servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.06.2023
  
 | 
KUMPİR | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8886 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 iri patates 
 
4 çorba kaşığı tereyağı 
 
8 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
 
1 kahve fincanı dilimlenmiş yeşil  zeytin 
 
1 kahve fincanı dilimlenmiş siyah zeytin 
 
Rus salatası( küçük bir kavanoz garnitür ve mayonezle hazırlanmış) 
 
Tuz 
 
Ketçap
 
Hazırlanışı:
 
 
Patatesleri yıkayıp kurulayın. İnce bir şişle herbirinin üzerine delikler açın. Ayrı ayrı alüminyum folyaya sarıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. 
 
Patatesleri fırından çıkarıp folyoları açın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. Herbirine birer çorba kaşığı tereyağı ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin. 
 
Kaşar peyniri, dilimlenmiş siyah zeytin, dilimlenmiş yeşil zeytin. Rus salatasını patateslerin üzerine paylaşıtırıp, isteğe bağlı olarak ketçapla hemen servis yapın
  
 | 
Kumpir | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8881 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3-4 iri patates 
 
3 tatlı kaşığı tereyağı 
 
6 yemek kaşığı rendelenmiş Kaşar peyniri 
 
Garnitur olarak : 
 
Mısır, sosis, bezelye, 
 
amerikan salatası, 
 
domates püresi, turşu, 
 
ton balığı, haşlanmış havuç, 
 
salam,yeşil veya siyah zeytin vb. eklenebilir. 
 
 
 
HAZIRLANIŞI 
 
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış Kumpir Fırınında 190 derecede 1 saat pişirin. 
 
Patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. İçi açılmış patatesin üzerine birer çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin. ince ince kıyılmış sosis ve mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup uzerine domates sosu ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Kumpir | 
  | 
şeref 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64624 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011 
2,887 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet büyük boy patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 su bardağı kaşar peyniri
 
2 adet sosis
 
1 su bardağı mısır
 
4 adet kornişon turşu
 
10 adet zeytin
 
Ketçap
 
Mayonez
 
Tuz
 
 
Patatesleri bol suyla yıkayıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kabuklarıyla yarım saat pişirin. Tam ortadan uzunlamasına, ancak bölünmeyecek şekilde kesin. Bir kaşık yardımıyla içini karışırın. Tereyağı, rendelenmiş kaşar ve tuz ekleyip yeniden karıştırın. Daha önceden pişirdiğiniz sosis ve turşuyu küçük doğrayın. Sosis, turşu, çekirdekleri çıkarılmış zeytin, mısırı patatesin üzerine ekleyin. Ketçap, mayonezle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 24.12.2021
  
 | 
Patato Skins | 
  | 
aza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73477 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012 
2,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet küçük patates
 
5 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 tatlı kaşığı karabiber
 
1/2 demet maydonoz
 
 
Patatesleri yıkayın ve kurulayın. Soymadan yağda kızartın. Daha sonra içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. İçine kaşar peynir rendesini tuzu ve biberi karıştırarak koyun. Fırına verin. Kaşarlar eriyip patatesler yumuşuncaya kadar pişirin. Maydonoz ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 24.12.2021
  
 | 
Kumpir | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99457 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014 
2,678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet iri patates
 
1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 adet havuç
 
1 kase haşlanmış bezelye
 
1 kase haşlanmış mısır tanesi
 
Dilimlenmiş yeşil veya siyah zeytin
 
1 kase mantar
 
1 kase küp küp doğranmış ve kızarmış sucuk
 
6 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 adet küp küp doğranmış kornişon turşu
 
 
Öncelikle patatesleri güzelce yıkayın ve bıcakla bir iki yerinden delin. Daha sonra alüminyum folyoya sarın ve 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
 
Patatesler pişerken bir yandan yıkanmış ve doğranmış mantarı suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Pişdikten sonra içine bir parça margarin ve tuz atıp birazda bu şekilde kavurun. Diğer bir yandan da havuçları küp küp doğrayın az suyla haşlayın. Suyunu çekince hala pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip pişirin. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı margarini ve yeteri kadar tuzunu atıp kavurun ve ocağı kapatın.
 
Daha sonra patateslerin ortasından bıçakla çizik atın ve bir çatal yardımıyla içini açın. İçine bir kaşık margarin, bolca kaşar peyniri ve yeteri kadar tuz atıp tüm patatesin içine yayılıp eriyene kadar karıştırın. İçini açtığınız patateslere kavurduğunuz mantarları, havucu, turşuyu, dilimleniş zeytin, bezelye (mısır) gibi... Dilediğiniz malzemelerden koyup soğutmadan yiyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021
  
 | 
Evde Kumpir | 
  | 
fehmi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134493 
Gönderme Tarihi: 31.May.2018 
1,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet büyük boy patates
 
4 adet sosis
 
10 adet zeytin
 
1 çay bardağı bezelye
 
6-7 adet kornişon turşu
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım çorba kaşığı margarin veya tereyağı
 
Üzerine:
 
Ketçap
 
Mayonez
 
 
Sosis, kornişon turşu ve zeytinleri küçük küçük doğrayalım. Rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edip karıştıralım. Bu arada patatesleri haşlayalım. Püre haline getirip, tuzunu ayarlayalım. Yarım çorba kaşığı margarin veya tereyağı ilave edelim. Patates püresini soğutmadan, dikdörtgen cam bir fırın kabına alıp, malzemeleri üzerine yerleştirelim. Bu şekilde 5-10 dakika fırınladıktan sonra, dilediğimiz miktarda ketçap ve mayonez ilave ederek sıcak olarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kumpir | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134505 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
1,092 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patates
 
Garnitür
 
Kaşar peyniri
 
Tuz
 
Pul biber
 
Tereyağı
 
 
Patatesleri ocakta haşlayın daha sonra haşlanan patatesleri ezin,ezerken aralarında küçük küçük tereyeğını eklyin ve iyice karıştırın bu karışımı bir tepsiye yayın üzerine de garnitürü yayıp fırına verin 15 dk sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları yayın az pulbiberi üzerine serpin ve tekrar fırına verin 5,10 dk bekletin ve fırından alın.
 
 
 
  
 | 
Evde Kumpir | 
  | 
çöl gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144434 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019 
1,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet patates
 
1 kase kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kutu konserve bezelye
 
4 adet sosis
 
 
Kabuklarını soyup dilimlediğiniz patatesleri tencereye koyun. Tencereye patateslerini üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip kısık ateşte haşlayın.
 
Haşladığınız patateslerin varsa suyunu süzün. Üzerine tereyağı ve tuz ekleyin. Püre haline getirin. İçine önceden rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin. Hazırlanan bu patates püresini toprak güveçlere havuz şeklinde yerleştirin.
 
Sosisleri doğrayıp bezelyelerle karıştırın. Bu garnitürü patateslerin ortasına doldurun. Üzerine yeniden rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Kumpir | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140950 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019 
1,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
5 adet büyük boy patates
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
50 gram rendelenmiş kaşar
 
2 adet sosis
 
100 gram Rus salatası
 
100 gram konserve mısır
 
2 kaşık ketçap
 
2 kaşık mayonez
 
Tuz
 
 
Önce patatesleri yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden şişle delin ve folyoya sarıp 200 derece fırında 1 saat pişirin. Rus salatasını hazırlayın, sosisleri haşlayıp doğrayın, kaşarı rendeleyin. Pişen patatesleri soğutmadan bıçakla ortadan yarın. İçini tatlı kaşığıyla çok az oyup tereyağı, tuz ve kaşarı ekleyip iyice karıştırın. Patateste oluşan çukura mısır, sosis, rendelenmiş kaşar ilave edin onların üzerine de Rus salatası koyun. Üzerini ketçap, mayonez ve kornişonla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Kumpir | 
  | 
Al Pay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2019 
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146756 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2019 
937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet patates
 
1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı
 
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Üzeri için tercihe göre istenen malzemeler kullanabilirsiniz.
 
 
Patatesleri yıkayın ve bol suda haşlayın. Pişip pişmedikleri çatal batırarak anlayabilirsiniz. Ocaktan aldığınız patateslerin suyunu süzerek soğumaya bırakın. El yakmayacak kadar soğuduklarında kabuklarını soyarak geniş bir kaseye alın. Üzerine tuz, kaşar peyniri ve tereyağı ekleyerek, çatalla veya patates ezici ile patatesler ezilir. Patateslerin içleri henüz sıcak olacağından tereyağı ve peynirler kolaylıkla eriyecektir. Patatesler soğumadan uygun kaselere bölüştürün. Üzerine kumpirde sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin veya sade olarak ketçap mayonezle servis edin.
 
 
 
  
 | 
Evde Kumpir | 
  | 
patavat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148753 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020 
773 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı konserve mısır
 
Yarım su bardağı siyah zeytin
 
Yarım su bardağı yeşil zeytin
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
10 adet kornişon turşu
 
4-5 yemek kaşığı Rus salatası
 
Mayonez
 
Ketçap
 
Tuz
 
 
Patatesleri güzelce yıkayıp kurulayın.
 
Ardından patatesleri folyoya, parlak tarafı değmeyecek şekilde, sarın ve 200 derece fırında pişirin.
 
Pişen patatesleri ikiye bölün.
 
Soğutmadan içini tatlı kaşığıyla çok az oyun. Tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın.
 
Havucu rendeleyin. Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın.
 
Sırasıyla; Rus salatasını, havucu, kornişon turşuyu, doğranmış zeytinleri ve mısırı ekleyin.
 
Üzerini de istediğiniz kadar mayonez ve ketçapla süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kumpir | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160443 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021 
703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet küçük boy taze patates
 
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
İçi için:
 
Mısır
 
Kornişon turşu
 
Hardal
 
Kısır
 
Amerikan salatası
 
İsteğe göre kızartılmış sosis
 
Ketçap
 
Maydanoz
 
Baharatlar
 
 
Patatesleri alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Piştiğini düşündüğünüzde kürdan batırarak kontrol edin.
 
Fırından çıkardığınız patatesi dağıtmadan sıcağıyla ortadan artı şeklinde bıçakla kesik atın. Ama tamamen kesilmemesine dikkat edin.
 
Tatlı kaşığıyla patatesin içini oyun ve uygun bir tabağa alın. Patateslerin içini çatalla güzelce ezin tereyağ ekleyin ve karıştırın.
 
Son olarak kaşar peyniri rendesini de ekleyin ve karıştırın.
 
Bu işlemin ardından patatesin içlerini tekrar alın. Üzerini düzeltin ve damak zevkinize göre her malzemeden patates içerisini doldurun. Kumpirler hazır.
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Kumpir | 
  | 
neslişah 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2020 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151885 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2020 
512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet büyük boy patates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı haşlanmış mısır
 
Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
 
Yarım su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
 
8 adet salatalık turşusu
 
4 yemek kaşığı amerikan salatası
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
2 yemek kaşığı ketçap
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
 
Patatesleri güzelce yıkayın.
 
Yıkadığınız patateslerin üzerini bıçak yardımıyla birkaç yerinden delin.
 
Kumpirlik patatesleri, fırın kağıdı ile sıkıca sarın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 90 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkan patateslerin orta kısımlarını bıçak yardımıyla açın.
 
Arzu ettiğiniz miktar tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle patateslerin orta kısımlarını ezin.
 
Ardından patatesleri servis tabaklarına alın.
 
Kabuğunu soyduğunuz havuçları rendeleyin.
 
Kornişon salatalık turşularını küçük parçalar halinde doğrayın.
 
Haşlanmış garnitür karışımının suyunu süzdükten sonra mayonezle karıştırın ve Amerikan salatasını hazırlayın.
 
Kumpirlere, Amerikan salatası, rendelenmiş havuç, doğranmış kornişon salatalık turşusu, haşlanmış mısır, çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin yanı sıra ketçap ekleyerek servis edin.
 
 
Not: İç malzemesi zevkinize göre değişkenlik gösterebilir.
 
 
 
  
 | 
Kumpir | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172848 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023 
442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-8 adet büyük boy patates
 
1 kase kornişon turşu
 
1 kase mısır
 
1 kase doğranmış yeşil veya siyah zeytin
 
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 kase Amerikan salatası
 
1 kase doğranmış sosis (İsteğe göre)
 
1 kase haşlanmış bezelye
 
150 gram kadar tereyağı
 
Ketçap
 
Mayonez
 
Tuz
 
 
Patatesleri yıkayıp kuruttuktan sonra tek tek önce fırın kağıdına, sonra alüminyum folyoya sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
 
220 derece fırında 1 saate yakın pişirin.
 
Daha sonra fırından çıkarıp kağıtlardan ayırarak yarım saate yakın üzeri açık pişirin. (Patatese göre değişebilir, kontrol edip öyle tekrar fırınlayın.)
 
Çıkardıktan sonra ortasını bıçak yardımıyla açarak 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun. İçini ezerek yumuşatın.
 
Kaşar peyniri ilave edip tekrar kaşıkla karıştırın.
 
İçine damak tadınıza göre istediğimiz malzemeleri ekleyin, en üste mayonez ve ketçap sıkıp sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kumpir | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158659 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane patates 
 
2 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 
 
Tuz 
 
Üzerine: 
 
Rus salatası 
 
Salam 
 
Kırmızılahana 
 
Mayonez 
 
Mısır 
 
Karışık yeşil ve siyah zeytin 
 
Kornişon turşu 
 
Ketçap 
 
 
Patatesler fırında iyice közlenir.  
 
Sonra çıkarınca bir kaseye konur ve ortasından açılarak iç kısmına sıcakken tereyağı, tuz ve kaşar peyniri eklenerek karıştırılır.  
 
Diğer üzerine konacak malzemeler hazırlanarak ilave edilir.  
 
Ketçap ve mayonez sıkılarak servise hazır olur.  
 
Sıcakken tüketmek gereklidir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |