Kısa URL: https://ml.md/lc82211
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
Yapılışı: Patatesleri halka şeklinde kesin. Fırın kabının içine sırayla dizin, üzerine çiğ kremayı dökün. Tereyağını da parça parça üzerine sıralayıp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar 35 dakika kadar pişirin. Tavuk balık ve et yanında sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Fethiye Gürman" tarafından gönderildi. 05.03.2015
Kısa URL: https://ml.md/lc100765
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo patates
1 su bardağı krema
Yarım çay kaşığı muskat
20 gram parmesan peyniri
20 gram tereyağı
Patates dilimlerini yağlanmış fırın kabına yayın. Kremayı gezdirin. Muskat ve peyniri serpin. Tereyağını koyun. Folyoyla kapatın. Fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alın. 45 dakika daha pişirin.
2 adet orta boy patates
1/2 su bardağı süt kreması
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biberiye
Tuz
Patateslerin kabuklarını soyun ve cips kalınlığında doğrayın.
Bir kasede doğranmış patatesleri, kremayı, kaşar peynirin yarısını ve baharatları karıştırın.
Fırın kabının içini yağlayıp, ikiye bölünmüş sarmısağın kesik yüzeyleriyle ovalayın.
Patatesli malzemeyi içine koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Kalan kaşarı fırından çıkardığınız patateslerin üzerine serpiştirip pişirmeye devam edin.
Üstü kızarınca yaklaşık 1 saat piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.