| 
 
 
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5040 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kg. Patates
 
1 kutu çiğ krema
 
2 bardak süt
 
2 çorba kaşığı kesilmiş tereyağ
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
İlk olarak patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.tuz, karabiber, tereyağ, krema ve süt ilave edilerek iyice harmanlanır ve bir borcama dökülür. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dak. arasında pişirilir. Fırından almadan önce üzerine kaşar peyniri serpilir ve eriyene dek beklenir fırından çıkartılıp sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2509 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
2,945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-7 adet patates
 
1 kutu hazır krema
 
Kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesler soyulup, ince dilimler halinde yuvarlak olarak doğranır. Tuzlu suda birkaç dakika haşlanır. Süzülüp borcam tepsiye dizilir. Karabiber dökülür, üzerine bir kutu hazır krema yayılır. Rendelenmiş kaşar peyniri de eklendikten sonra üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
  
 | 
KREMALI PATATES | 
  | 
külbastı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35862 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2009 
2,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik
 
1 kg patates
 
1 kutu krema
 
3 diş rendelenmiş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra kararmaması için su dolu bir kasede bekletin. Bir kaba kremayı boşaltıp, sarımsakları ilave edin. İçine tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ilave ederek, iyice karıştırın. Fırın kabını sıvıyağla yağladıktan sonra, dilimlenmiş patatesleri sırt sırta dizin. Hazırladığınız baharatlı kremayı patateslerin üzerine dökerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pulbiber ilavesiyle sıcak servis yapın.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
gülay çarıkçı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24556 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008 
2,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 su bardağı krema
 
Yarım su bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
Kıyılmış maydanoz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Tava yağlanır. Daire şeklinmiş doğranmış patatesler dizilir. Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber eklenir. Krema sütle sulandırarak patateslerin üzerine gezdirilir. Tavanın kapağı kapatılır. Yarım saat kadar pişirilir. Servisten önce kıyılmış maydanoz serpilir.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
Ewa Atabaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51857 
Gönderme Tarihi: 20.May.2010 
2,637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patates
 
1 kutu krema
 
1 paket tavuk suyu tableti
 
1 çay bardağı süt
 
Tereyağı veya margarin
 
1 diş sarımsak
 
tuz
 
1 çay fincanı kaşar peyniri rendesi
 
 
Kremayı, tavuk suyu tabletini, sütü ve yeterince tuzu bir kaba alarak iyice karıştıralım. Patatesleri soyup ince ince keselim. Orta büyüklükte bir tepsiyi tereyağı ile bolca yağlayalım. 1 diş sarımsağı ortadan keselim ve tepsiye sürelim. Patatesleri aralıksız olarak, yan yana dizelim. Kremayı tepsideki patateslerin üzerine yayalım. Kaşar rendesini serpiştirelim. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirelim. Fırından çıkartalım. Büyük bir bardak ile keselim. Yuvarlak şekil verdiğimiz patatesleri tepsiden çıkartarak servis tabağına alalım.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73732 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
2,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
1 paket krema
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 su bardağı kaşar peyniri (rende)
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz kekik karabiber pulbiber
 
 
Patateslerin kabuklarını soyun ve incecik halka halka doğrayın. Bir kapta patatesleri, doğranmış sarımsakları, yumurta, galeta unu, krema, kaşar peynirinin yarısını, baharatları koyup karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patatesli malzemeyi içine koyun. Üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra alüminyum folyoyu çıkarıp kalan kaşar peyinirini üzerine serpiştirin. 15 dakiaka kadar daha pişirin ve sıcak servis edin.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65006 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patates
 
1 kutu krema
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patatesleri haşlayın. Bir kabın içine krema ve zeytinyağını koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bütün olarak servis tabağına alın. Üzerine kremalı karışımı dökün.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72316 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012 
2,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patates (orta boy)
 
1 su bardağı krema
 
Yarımsu bardağı süt
 
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Süt, krema, kaşar peyniri, karabiber ve tuzun yarısını bir kapta karıştırın. Fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın, patatesleri kaba döşeyin, üzerine kremalı karışımı boşaltın. Kabın üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için alüminyum folyoyu alıp 30 dakika daha pişirin. En son, kalan kaşar peynirini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
gülkız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82211 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012 
2,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı çiğ krema
 
Tuz, karabiber
 
 
Yapılışı: Patatesleri halka şeklinde kesin. Fırın kabının içine sırayla dizin, üzerine çiğ kremayı dökün. Tereyağını da parça parça üzerine sıralayıp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar 35 dakika kadar pişirin. Tavuk balık ve et yanında sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Fethiye Gürman" tarafından gönderildi. 05.03.2015
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82653 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
1,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet küçük patates
 
1 su bardağı çiğ krema
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Yapılışı: Patatesleri soyup bütün olarak tuzlu kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Daha sonra fırın kabının içine yerleştirip üzerine çiğ kremayı ve tereyağını ekleyin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Ve et yemeklerinin yanında ikram edin.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
turhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100765 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014 
1,718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patates
 
1 su bardağı krema
 
Yarım çay kaşığı muskat
 
20 gram parmesan peyniri
 
20 gram tereyağı
 
 
Patates dilimlerini yağlanmış fırın kabına yayın. Kremayı gezdirin. Muskat ve peyniri serpin. Tereyağını koyun. Folyoyla kapatın. Fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alın. 45 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
istoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104591 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2015 
1,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım marul yaprakları
 
2 çorba kaşığı hardal
 
1 adet limon
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
 
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuzla ovalayın. Daha sonra karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Küp doğranmış haşlanmış patatesin üzerine çiğ kremayı döküp karıştırın ve tüm malzemeleri patatesle karıştırıp servis tabağına alın.
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
leylifer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129989 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017 
985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 adet orta boy patates
 
1/2 su bardağı süt kreması
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı biberiye
 
Tuz
 
 
Patateslerin kabuklarını soyun ve cips kalınlığında doğrayın.
 
Bir kasede doğranmış patatesleri, kremayı, kaşar peynirin yarısını ve baharatları karıştırın.
 
Fırın kabının içini yağlayıp, ikiye bölünmüş sarmısağın kesik yüzeyleriyle ovalayın.
 
Patatesli malzemeyi içine koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
 
Kalan kaşarı fırından çıkardığınız patateslerin üzerine serpiştirip pişirmeye devam edin.
 
Üstü kızarınca yaklaşık 1 saat piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183642 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2025 
79 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
1 kutu hazır krema
 
Kaşar
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri yuvarlak ve ince şekilde dilimleyin. Tuz ve karabiberle karıştırın.
 
Tepsiye dizin. Üzerine krema gezdirin. Kremayla bütünleştikten sonra üzerine kaşar gezdirin. Kaşar üzerine de tereyağından parça parça ekleyin. Fırına sürün. Üzeri kızarınca çıkarın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |