Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kremalı Kereviz Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREMALI KEREVİZ ÇORBASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61780
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
3,130 defa indirildi / yazdırıldı




60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük kereviz (kabukları soyulup. ince ince doğranmış)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
750 gr (3+3/4 su bardağı) süt
2 defne yaprağı
8 tane-karabiber
1 çorba kaşığı un
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

2 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tencerede kızdırıp kereviz ve soğanları ekleyiniz. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar ağır ateşte pişiriniz.
Bu arada süt, defne yaprağı ve tane biberleri küçük bir tencerede ağır ateşte kaynatınız. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriniz. Sütü tadıp, tadı keskinieşmişse küçük bir kaseye süzerek soğumaya bırakınız. (Süzgeçte kalan defne yapraklarını ve tane karabiberleri atınız.)
Büyük bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı kızdırıp tencereyi ateşten indiriniz. Tahta kaşıkla unu ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç yapınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, yavaş yavaş daha önce süzmüş olduğunuz sütü ekleyerek, sürekli karıştırarak kaynatınız. Ateşi kısıp karışımı 5 dakika pişirerek, tuz ve biberi ekleyiniz.
Orta boy tencerede pişirdiğiniz kereviz ve soğanları tahta kaşığın tersiyle bastırarak bir kaseye süzünüz. Sütlü karışımı ocaktan indirip, yavaş yavaş kereviz-soğan püresine çırparak karıştırınız.
Küçük bir kasede yumurta sanlarını ve kremayı çatalla çırpınız.
İçine 3 çorba kaşığı çorbadan katıp karıştırarak, yumurta sarısı-krema karışımını çorbaya geri dökünüz. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, kaynatmadan ısıtınız.
Çorbayı ısıtılmış çorba kasesine boşaltıp, üstüne maydanoz serperek servis ediniz.


Kremalı Kereviz Çorbası

toker
Yamak
Yamak

Kayıt: 25.06.2009
Mesajlar: 8
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc37653
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2009
3,024 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy kereviz
1 adet ufak kuru soğan
1 çay bardağı krema
5 su bardağı su
5 çorba kaşığı sıvıyağ
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Kerevizler ufak doğranır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış soğan, su ve tuz eklenir. Kereviz yumuşayana kadar haşlanır. Blenderden geçirilir. Sonra krema incecik akıtılarak eklenir. Bu arada tavaya yağ, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz konur. Pul biberin rengi çıkana kadar az ısıtılır. Çorba servise alınır. Üzerine maydanozlu yağ serpilir.


Kremalı Kereviz Çorbası

ayşeöztoprak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.09.2007
Mesajlar: 30
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc18033
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007
2,943 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kereviz
1 soğan
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak tavuk suyu
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı krema
tuz
karabiber

Kerevizleri soyup küp biçimi doğrayın. Soğanı ayıklayıp ince kıyın, margarini tencerede eritip soğan ve kerevizleri kavurun, tavuk suyunu ilave edip 20 dakika pişirin.
Çorbayı mikserde püre haline getirin, karabiber, tuz, limon suyu ekleyin pişmeye devam etsin.
Ayrı bir kapta kremayı yumurta sarısıyla çırpıp terbiyeleyin. Terbiyeyi çorbaya sicim gibi akıtarak ilave edin, hemen ateşten alın. İnce kıyılmış kereviz ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sofraya götürün.


ML® Kereviz Çorbası için tıklayın



Kremalı Kereviz Çorbası

inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc22431
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
2,925 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet kereviz, saplarıyla birlikte
3 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
1+1/2 su bardağı un (225 gr)
8 su bardağı su (2 lt)
1 adet defne yaprağı
1/2 limon
1/4 su bardağı krema (50 ml)
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kerevizin yeşil saplarını, ince şeritler halinde kesin. Buzlu suya koyup, bir kenara ayırın. Kerevizleri soyun ve 1/2 limonu, etraflarına sürün. Kereviz ve pırasaları, küçük parçalar halinde doğrayın.
Derin bir tencerede yağı eritin ve küçük parçalar halinde doğradığınız; pırasa, kereviz ve rende havucu 5 dk kavurun.
Karışıma unu ilave edin ve suyu; yavaş, yavaş devamlı karıştırarak, karışıma yedirin. Defne yaprağını da ekleyip, sebzelerinizi 20 dakika kadar, arada bir karıştırarak, kısık ateşte, tencere kapalı olarak, pişirin. Defne yaprağını çıkartın.
Çorbayı ateşten alıp, ılınmasını bekleyin. Robotta püre kıvamına gelinceye kadar, çekin. Çorbanızı tencereye aktarın, kremayı ekleyip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Çorbayı 2-3 dk kadar kısık ateşte tutun.
Çorbanızı, ince şeritler halinde kestiğiniz kereviz saplarıyla süsleyerek servis yapın.


KREMALI KEREVİZ ÇORBASI

Valide Sultan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc25508
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,822 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet küçük havuç
1 adet iri kereviz
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı hazır krema
4-5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Yağı eritip dilediğiniz şekilde doğradığınız sebzeleri tencereye alın ve 10 dakika kavurun. Unu ekleyip bir süre daha kavurun, suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin ve 30 dakika pişirin. Çorbayı ateşten alıp blendırdan geçirin. Krema, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve servis yapın.


Kremalı Kereviz Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc152301
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
579 defa indirildi / yazdırıldı




2 tane orta boy kereviz
1 adet patates
1 küçük soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı muskat
1 yemek kaşığı kaymak
2 tane kereviz sapı
4-5 yemek kaşığı tel şehriye

Havuç ve domates hariç diğer sebzeleri soyup, doğrayın.
Zeytinyağını çorba tencerenize koyup, üzerine doğradığınız sebzeleri, tüm havucu, domatesi, defne yaprağını, limon suyunu ve et suyunu koyup pişirin.
Tel şehriyeleri zeytinyağnda çok hafif rengi dönene kadar kavurup,bir kaseye alın.
Kereviz saplarını ince ince doğrayın.
Sebzeler pişince domatesi, defne yaprağını ve havucu içinden alıp, diğer sebzeleri rondodan çekin.
1 yemek kaşığı zeytinyağına unu ekleyip kavurun ve içine sütü ekleyip, çorbanızın meyanesini pişirin.
Hazırladığınız meyanenin içine sebzeli karışımı karıştırarak ekleyin ve çorbanızın kıvamını ayarlayın.
En son muskat, taze çekilmiş karabiber ve kaymak ekleyip, çorbanızı bir taşım daha kaynatın.
Doğranmış kereviz saplarını ve kavrulmuş tel şehriyeleri üzerine atarak, ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.



Kremalı Kereviz Çorbası

genç fidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Üsküp
Kısa URL: https://ml.md/lc153852
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kereviz
1 adet soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı tavuk suyu
Yarım kutu (100 ml) krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
8-9 dilim pastırma
100 gram rendelenmiş cheddar peyniri

Tüm sebzeleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını derin bir tencerede eritin ve sebzeleri ekleyip yumuşayana dek kavurun. Unu katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp kremayı açın ve karıştırarak tencereye katın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Servis için tereyağını eritip ince kıyılmış pastırmayı kavurun. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine kavrulmuş pastırma ve rendelenmiş cheddar peyniri ekleyerek servis yapın.







Kremalı Kereviz Çorbası Tarifleri Nohutlu Çorba Tarifleri



(7 adet Kremalı Kereviz Çorbası 280,012 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort