| 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | Koç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.01.2006
 Mesajlar: 54
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc801 Gönderme Tarihi: 13.Oca.2006
 3,200 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı esmer şeker
 yarım su bardağı un
 3 adet yumurta
 yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 2/3 su bardağı krema
 100 gr. bitter çikolata
 10 çorba kaşığı margarin
 Üzeri İçin;
 200 gr. bitter çikolata
 yarım su bardağı krema
 yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
 Esmer şekeri, unu, yumurtaları, dövülmüş cevizi, kremayı ve margarinle birlikte erimiş çikolatayı çukur bir kaba aktarın. Hızlı devirli mikserle 2 dakika çırpın. Karıiımı hafifçe yağlanmış ve içine kağıt serilmiş tepsiye boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Hazırladığınız ince keki 10 dakika kadar tepside bekletin ve bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın. Çikolata ve kremayı küçük bir tencerede karıştırın. Oda ısısında ılıyıncaya kadar bekleyin. Kekin üzerine çikolatayla kaplayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilimleyerek servis yapın
 
 
 ML® Pudingli Kek için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | gülnar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2007
 Mesajlar: 38
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17789 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
 2,950 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 çorba kaşığı kura üzüm
 2 çorba kaşığı meyve şekerlemesi,
 1.5 su bardağı su,
 1.5 su bardağı tozşeker
 1.5 su bardağı süt,
 1 adet yumurta,
 1 su bardağı sıvıyağ,
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya,
 2.5 su bardağı un.
 Krema için;
 yarım litre süt,
 1 adet yumurta,
 4 çorba kaşığı tozşeker,
 4 çorba kaşığı un,
 2 çorba kaşığı hindistancevizi,
 yarım kutu labne peyniri,
 1 paket muzlu puding,
 2 su bardağı süt.
 İçine:
 Çilek.
 Üzerine:
 Eritilmiş beyaz çikolata,
 dövülmüş antepfıstığı,
 badem,
 çilek
 
 Kuru üzüm ve meyve şekerlemesini tencereye alın. Üzerine 1.5 su bardağı su, ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın. Suyunu süzün ve bekletin. Bir kapta şeker ve sütü şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Malzemeler özleşene dek karıştırın. Meyve şekerlemesi ve üzümleri ilave edin. Bu kez bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı içini yağladığınız küçük tart kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Krema için 1.5 su bardağı sütü bir tencereye aktarın. Pudingi ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Başka bir tencereye iyice çırpılmış yumurta ve yarım litre sütü aktarın. Tozşekeri ilave edin. Süt ısınmaya başladığında elediğiniz unu süte ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ateşten indirin. Labne peyniri ve hin-distancevizini ilave edin. Peynir kremanın her yerine dağılana dek karıştırın. Muzlu puding ılık, peynirli krema sıcakken ikisini karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri enlemesine ikiye kesin. Kremayı bir bıçak yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Beyaz çikolatayı benmari usuyü eritin. Fırça yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dövülmüş antepfıstığı, çilek ve bademle süsleyererk servis yapın.
 
 
 ML® Şantili Vişneli Kek için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "bindal" tarafından gönderildi. 11.11.2014
 
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | miraç eroğlu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2012
 Mesajlar: 121
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84605 Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
 2,181 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 125 gram tereyağı
 Yarım su bardağı süt
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 çorba kaşığı vişne
 1 çay bardağı parça çikolata
 Üzeri için:
 80 gram labne peyniri
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. dondurulmuş vişneleri ve parça çikolata içine katılıp bu baza kıvamındaki karışım kağıt kalıplara paylaştırın. Kap kek için hazırlanan Tepsiye  yalpı kağıtlar yerleştirin ve içine karışımdan döküp 160 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Bu arada üzerine erimiş çikolatayı yada labne peyniri çırpıp krema gibi kullanıp değişik süsleme şekerleri ile süsleyin.
 
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | menü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.07.2009
 Mesajlar: 49
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86961 Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013
 2,391 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 g yumuşak tereyağı
 120 g (1 su bardağı) esmer şeker
 3 yumurta
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 165 g (1,5 su bardağı) un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 100 g (1 su bardağı) öğütülmüş fındık
 
 Krema:
 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
 1 limon kabuğu rendesi
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Glazür Siyah-Beyaz
 
 Tereyağı ve esmer şekeri çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin, öğütülmüş fındıklarla birlikte karışıma ilave edin, düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.
 Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.
 Krem şantiyi soğuk süt ve limon kabuğu rendesi ile 3-4 dakika çırpın.
 Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve üzerine  ikinci kat keki kapatın.
 Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkarıp, kenarından kesin ve kekin üzerini kaplayın. Glazür donunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | aytoş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.04.2013
 Mesajlar: 61
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88734 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
 2,265 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı su
 1 su bardağı irmik
 1,5 su bardağı un
 1 limon kabuğu rendesi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Kreması için:
 1su bardağı şeker
 1 çay bardağı çiğ krema
 3 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 
 Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyin. Un, irmik, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine boşaltıp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini hazırlamak için şeker, çiğ krema ve sütü kaynatıp ocaktan alın, içine vanilyayı koyun. Soğuduktan sonra fırından çıkan kekin üzerine gezdirin.
 
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | Ömercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.09.2014
 Mesajlar: 41
 Şehir: Kahramanmaraş
 | Kısa URL: https://ml.md/lc101715 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2014
 2,152 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 3 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı süt
 3 çorba kaşığı kakao
 100 gram rendelenmiş çikolata
 1 çay bardağı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı kıyılmış fındık
 2 su bardağı un
 Sıvı yağ
 Kreması için:
 1 paket labne peyniri
 1 çay bardağı süzme yoğurt
 Vanilya
 1 çay bardağı pudra şekeri
 İsteğe bağlı meyveler
 Frambuaz ya da ahududu
 
 Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, çikolatayı da ekledikten sonra fazla karıştırmadan kalıpların içlerine dökün. 175 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirip çıkartın. Daha sonra kreması için yoğurt, labne ve şekeri çırpın, üzerlerine kaşıkla yerleştirin ve istediğiniz meyveleri serpin.
 
 
  
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | muazzaf Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.05.2020
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150700 Gönderme Tarihi: 22.May.2020
 616 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sozcu.com.tr
 
 Pandispanya için:
 4 yumurta akı
 1 su bardağı un
 1 su bardağından 2 parmak az şeker
 8 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 Pastacı kreması için:
 Yarım kg süt
 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
 5 adet yumurta sarısı
 1 su bardağından az şeker
 Yarım su bardağı nişasta
 Yarım su bardağı un
 6 yemek kaşığı krema
 Mandalina-limon rendesi
 Çikolata sosu için:
 2 paket bitter (%80 )
 4 yemek kaşığı krema
 4 yemek kaşığı tereyağ
 
 Pandispanyayı yaparken önce tuz, şeker ve yumurta aklarını mikser ile hiç ara vermeden 8-10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içine tüm pandispanya malzemelerine koyup spatula yardımıyla kabarıklığı çok öldürmeden karıştıralım, tereyağladığımız kek kalıbına alarak önce 180 derecede 20 dakika, 150 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
 Bir tencereye çiğ krema hariç pastacı kremasının tüm malzemelerin koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif ılındıktan sonra akışkanlık miktarını istediğiniz gibi ayarlamak için çiğ kremayı ekleyebilirsiniz.
 Benmari usulü erittiğimiz çikolataların içine krema ve tereyağını ekleyerek bir süre daha benmaride karıştırıyoruz.
 Soğumuş pandispanyayı ekmek bıçağı ile ortadan bölüyoruz. Istediğimiz miktarda kremayı sürüp diğer parçayı üzerine kapatıyoruz. En son servis tabağına alıp üzerine çikolata sosunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155551 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
 591 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Pandispanya için:
 4 adet yumurta
 2/3 su bardağı toz şeker
 4 yemek kaşığı soğuk su
 1+1/4 su bardağı un
 1 yemek kaşığı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Şerbet için:
 1/2 paket krema
 1/2 su bardağı süt
 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 1/2 çay bardağı şeker
 Çikolatalı pudding için:
 1 litre süt
 2 yemek kaşığı kakao
 50 gram bitter çikolata
 2 yemek kaşığı tereyağ
 1,5 kahve fincanı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 
 Önce pandispanyayı yaparak işe başlayalım. Fırını 165 derecede ısıtın.
 Yumurta sarısını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Beyazları tek başına kar haline gelene dek, sarıları da şekerle iyice pürüzsüz hale gelene dek çırpın.
 Rengi açılan ve krema kıvamına gelen yumurta sarılarına su ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
 Bütün kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bir kaba alın.
 Kuru malzemeleri yumurta sarısına ekleyin ve alttan üste çok karıştırmadan, sadece unlar gözden kaybolana dek karıştırın.
 Son olarak yumurta aklarını da 2 partide unlu karışıma ekleyin. Çok karıştırmayın ki sönmesinler.
 Karışımı, dibini yağladığınız bir fırın kabına dökün ve fırına verin. 30-35 dakika arası pişirin
 Pandispanya pişerken pudingi hazırlayın. Sütün 1 çay bardağı kadarını kenara alıp gerisini bir tencereye dökün.
 Unu ve kakaoyu eleyerek süte ekleyin.
 Şekeri de ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı sütte çözdürüp onu da tencereye dökün.
 Kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
 Bitter çikolata ve tereyağı küp küp kesin.
 Kıvama gelince ocaktan alın, içerisine bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek bir mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpın. Sıcaklıkta tereyağ ve çikolata eriyecek, mikser ise pudinge hacim ve akışkanlık verecek.
 Kekinizi fırından çıkarın ve bir kenara alın.
 Bu arada şerbet malzemelerini bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin. Kaynayınca altını kısın ve 2-3 dakika tıkırdamada bırakın.
 Şerbeti sıcakken kekin üzerine dökün.
 Kek, kremalı şerbeti emdikten sonra üzerine çikolatalı pudingi eşit ve düzgün biçimde yayın.
 Servis etmeden önce en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
 
 
  
 
 | 
| Kremalı Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173276 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2023
 237 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
 1 su bardağı su
 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
 1 çay kaşığı tarçın
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Kreması için:
 3 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 çay bardağı toz şeker
 1 paket toz vanilya
 1 adet yumurta sarısı
 
 Bir kap içerisinde yumurtalar köpürene dek iyice çırpılır. Toz şeker ilave edilip, yoğurt kıvamına gelene dek çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ, kakao, su ve tarçın da eklenip, karıştırmaya devam edilir. Un, toz vanilya ve kabartma tozu elenerek harca katılır, biraz daha karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilmelidir. Kek kalıbı yağlanarak hazırlanır. Daha sonra yaklaşık yarım saat kek pişirilir. Bu esnada tencereye vanilya haricindeki tüm krema malzemeleri koyularak çırpma teli ile karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Daha sonra toz vanilya eklenir ve yeniden karıştırılır. Fırından alınan kek üzerinde gezdirildikten sonra servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |